TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Müzik Türleri

Konu: Black Metal

Sayfa: [ 1 ]

Rockium 29.03.2007 13:51:18

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Black metal heavy metal'in alt-türü olan bir müzik türüdür.

Black metal’in ilk temsilcileri –türe isim babalığı yapan “Black Metal” adlı albümünün yaratıcısı da olan- Venom, Mayhem, Celtic Frost/Hellhammer, Mercyful Fate, Bathory ve gibi gruplardır. Black metal'in günümüzdeki sound ve duruşunu Mayhem kurusucusu Euronymous(Oystein Aarseth) 90 ların başında biçimlendirmiş bunu ise Darkthrone,Burzum, Mayhem, Immortal ve Emperor gibi Norveçli grupları takip etmiştir.

Black Metal insanoğlunun en büyük başkaldırısıdır.Bu nefret dolu müziğin amacı sadece şeytanı bir araç olarak kullanarak kitlelere dinlerin insanlar üzerindeki baskıcı,özgür düşünceyi katleden ve insanın kendi potansiyelini öldüren rejimini yıkma propagdansını yaymadır.Gerçek,ticari olmayan Black Metal kısıtlı bir kitle tarafından bilinir ve takip edilir.Oldukça yeraltı olan bu müzik 80 lerde ortaya Venom ile ingilterede ortaya çıkmış yıllarca sahne şovu,rant olarak kullanılmış,90 lı yıllara gelindiğinde Norveç'li Mayhem grubunun kurucusu olan Euronymous'un liderliğinde olması gerektiği yıllarca liriklerde bas bas bağırılan insanlık tarihinin en çok öfke duyulan,korkulan konularını Inner Black metal mafia (Inner Black circle) adı altında terorist eylemlerle uygulamış ve tüm dünyaya dehşet salmıştır.Euronymous 'Bizler bir savaş içindeyiz amacımız dinin yozlaşmışlığını insanlık üzerinden atmak ve zincileri kırmaktır'. Müzikal niteliği eşsiz ve özgün özelliler içermekle birlike bundan daha önemli olan liriklerde anlatılanlardır.Black metal şeytan ve kötülük propagandası yapar ve müziği ise buna araç olarak kullanır.Hiçbir Black metal grubu dinlerde tarif edilen şeytan olgusuna tapım göstermez bunu sadece yaratıcı olanın (tanrı,allah vb.) karşısında bir silah olarak kullanır.

MaXCoDeR 11.07.2007 23:47:22
bilgi icin cok saol gusel

The GeniuS 12.07.2007 03:31:27
satanist müziği Cheesy

Rockium 12.07.2007 09:57:18
satanist müziği Cheesy

Okumadan,bilmeden,önyargılı yorumlar yapmayın ;

Black Metal insanoğlunun en büyük başkaldırısıdır.Bu nefret dolu müziğin amacı sadece şeytanı bir araç olarak kullanarak kitlelere dinlerin insanlar üzerindeki baskıcı,özgür düşünceyi katleden ve insanın kendi potansiyelini öldüren rejimini yıkma propagdansını yaymadır.Gerçek,ticari olmayan Black Metal kısıtlı bir kitle tarafından bilinir ve takip edilir.Oldukça yeraltı olan bu müzik 80 lerde ortaya Venom ile ingilterede ortaya çıkmış yıllarca sahne şovu,rant olarak kullanılmış,90 lı yıllara gelindiğinde Norveç'li Mayhem grubunun kurucusu olan Euronymous'un liderliğinde olması gerektiği yıllarca liriklerde bas bas bağırılan insanlık tarihinin en çok öfke duyulan,korkulan konularını Inner Black metal mafia (Inner Black circle) adı altında terorist eylemlerle uygulamış ve tüm dünyaya dehşet salmıştır.Euronymous 'Bizler bir savaş içindeyiz amacımız dinin yozlaşmışlığını insanlık üzerinden atmak ve zincileri kırmaktır'. Müzikal niteliği eşsiz ve özgün özelliler içermekle birlike bundan daha önemli olan liriklerde anlatılanlardır.Black metal şeytan ve kötülük propagandası yapar ve müziği ise buna araç olarak kullanır.Hiçbir Black metal grubu dinlerde tarif edilen şeytan olgusuna tapım göstermez bunu sadece yaratıcı olanın (tanrı,allah vb.) karşısında bir silah olarak kullanır.

Sürekli dinlediğim bir çok grup vardır bu türe ait.

The GeniuS 12.07.2007 10:39:14
hay şaka amaçlı söyledim yoksa (  Cheesy  ) bu işareti koymazdım Grin

MaXCoDeR 13.07.2007 00:42:24
bnce arkadasin soledigi gibi zeki insanlar agir sarkilar dinler  Roll Eyes

Brainiac 13.07.2007 08:25:59
ne alakası var ya
hemde ağırlık kavramı (özellikle müzikte) kişiden kişiye değişir
bnce arkadasin soledigi gibi zeki insanlar agir sarkilar dinler  Roll Eyes

The GeniuS 14.07.2007 06:54:40
kavga etmek için yer arıyonuz yaa Angry

Brainiac 15.07.2007 02:48:30
Kavga değil tartışma
Bu da gayet normal bir durum
kavga etmek için yer arıyonuz yaa Angry

like 18.07.2007 07:47:17
black metal çok dinlemesemde venom,mayhem veya türkiyeden yeni çıkan obscure,moribund oblivion gibi grupları çok severim

neorammstein 21.10.2007 07:33:38
kendilerini en çok kasan black metal dinleyicileridir     ağızları genelde ters v  şeklinde ve kaşları çatıkdırlar  ve  bu metalin önde gelen temsilcilerinin hepsinin aklından şüphe edebilirsiniz   İzin veryorum =)

Brainiac 21.10.2007 07:36:22
aslında şöyle bir durum da var.
bu müziği yapan insanlar işte söyleyenler, çalanlar falan aileleri düzgün gayet normal adamlar.
sorun dinleyenlerde. Smiley

VaMpiRe 29.10.2007 09:23:30
aslında şöyle bir durum da var.
bu müziği yapan insanlar işte söyleyenler, çalanlar falan aileleri düzgün gayet normal adamlar.
sorun dinleyenlerde. Smiley
abi niye böyle yapıyosun ki yaa benim de ailem gayet güzeldir Grin

permanganat 23.11.2007 14:34:32
müzikte ağırlıktan çok derinlik aradığım için black metal çok sevdiğim bir tür...bence ortada birilerine ait olacak bir sorun yok.black metal dinleyen her adam satanist ahlaksız sorunlu çatlak ..vb birşey olacak diye bir kaide yok öyle olsa bile saygı duyulmalıdır. Smiley Wink

neorammstein 23.11.2007 14:41:03
müzikte ağırlıktan çok derinlik aradığım için black metal çok sevdiğim bir tür...bence ortada birilerine ait olacak bir sorun yok.black metal dinleyen her adam satanist ahlaksız sorunlu çatlak ..vb birşey olacak diye bir kaide yok öyle olsa bile saygı duyulmalıdır. Smiley Wink
    tabiki..  bencede  Wink

melancholic 30.11.2007 12:18:33
bende black metal dinliyorum.bir kız olarak bana pek yakıştırmıyolar ama bu tarz müzikten zek alıyorum we satanist olarak bakıyolar bence sadece dar görüşlü kişiler bunu düşünür normal bi ailem war we benim sorunlu oldugumu düşünüyolar... sizde böyle saçma şeylerle karşılaşıyomusunuz? Angry

Rockium 30.11.2007 13:49:58
bende black metal dinliyorum.bir kız olarak bana pek yakıştırmıyolar ama bu tarz müzikten zek alıyorum we satanist olarak bakıyolar bence sadece dar görüşlü kişiler bunu düşünür normal bi ailem war we benim sorunlu oldugumu düşünüyolar... sizde böyle saçma şeylerle karşılaşıyomusunuz? Angry

Türkiye'de normal herkes her şeyi kafasına göre yorumluyor muhabbet olduğunda soruyorsun şunubunu biliyormusun yada duydun mu diye? Sonra sadece şunu diyoruz "Bilmediğin şey hakkında neden yorum yapıyorsun?"

Black Metal yapmak cidden çok zordur yapanlar sıradan müzisyen değildir Cradle of Filth hariçSmiley

permanganat 23.01.2008 01:36:40
şu aralar carpathian forest a taktım şeytann

Toksin 04.02.2008 15:28:02
oldukça sevdigim bi tarzdır satanizm le neden alakalandırılıyo fazla anlayamıyorum ama umrumda diyil bunu dinleyen satanist ise bende satanistim.... satan

Cruelty.Piggy 06.02.2008 01:54:03

Türkiye'de normal herkes her şeyi kafasına göre yorumluyor muhabbet olduğunda soruyorsun şunubunu biliyormusun yada duydun mu diye? Sonra sadece şunu diyoruz "Bilmediğin şey hakkında neden yorum yapıyorsun?"

Black Metal yapmak cidden çok zordur yapanlar sıradan müzisyen değildir Cradle of Filth hariçSmiley

Çok doğru cradle of filth hariç..

kurena(: 30.03.2008 07:36:27
türkçe black metal dinleyen kaç kişiyi tanıyorsunuz Grin genelde hep yabancı dinleniyor kmisi için müziği hoş geliyor Cheesy sözler kimin umrunda havası var ortamda Cheesy biraz daha ileri gidersek içinden bir kaç cümle pat msn nicki olyor Grin vs..vs çoğu black metal dinleyerek bunları kazanıyor Cheesy kimiside bak ben bukadar sert dinliyorum yaaa gördünmü lafları  Grin bunlardan korkulmaz  Dil kimisininde ruhuna işlemiştir bu müzik dinlerken hakkınıda verir hatta kimilerini blacktan başka tarzda tatmin etmez böle benimseyip dinleyenlerde var Wink ben arada dinlerim özentilik boyutuna aslada kaçmadım kendimi satanist ruhlara kaptırmam Dil ama black metal diyede herkeszi dinlemem herkes gibi seçtiğim ayrı gruplar var göz  Moribund Oblivion,Mayhem vss.. göz

iman gevreği 23.04.2008 10:54:27
tecavüze uğramamış saf yalın sade tek metal turu diğer türler gıbı şekilden şekile gırmemeside benım dıkkatımı çekti

kbrock 12.05.2008 10:01:55
tecavüze uğramamış saf yalın sade tek metal turu diğer türler gıbı şekilden şekile gırmemeside benım dıkkatımı çekti

bu kadar agır  sarkıları zeki insanlar dinler bence..

Cruelty.Piggy 16.05.2008 00:25:59
Behemoth'un ilk albümleri , Satyricon , Anaal Nathrakh..  şeytann

Sayfa: [ 1 ]