|
|
|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595 Black metal heavy metal'in alt-türü olan bir müzik türüdür. Black metal’in ilk temsilcileri –türe isim babalığı yapan “Black Metal” adlı albümünün yaratıcısı da olan- Venom, Mayhem, Celtic Frost/Hellhammer, Mercyful Fate, Bathory ve gibi gruplardır. Black metal'in günümüzdeki sound ve duruşunu Mayhem kurusucusu Euronymous(Oystein Aarseth) 90 ların başında biçimlendirmiş bunu ise Darkthrone,Burzum, Mayhem, Immortal ve Emperor gibi Norveçli grupları takip etmiştir. Black Metal insanoğlunun en büyük başkaldırısıdır.Bu nefret dolu müziğin amacı sadece şeytanı bir araç olarak kullanarak kitlelere dinlerin insanlar üzerindeki baskıcı,özgür düşünceyi katleden ve insanın kendi potansiyelini öldüren rejimini yıkma propagdansını yaymadır.Gerçek,ticari olmayan Black Metal kısıtlı bir kitle tarafından bilinir ve takip edilir.Oldukça yeraltı olan bu müzik 80 lerde ortaya Venom ile ingilterede ortaya çıkmış yıllarca sahne şovu,rant olarak kullanılmış,90 lı yıllara gelindiğinde Norveç'li Mayhem grubunun kurucusu olan Euronymous'un liderliğinde olması gerektiği yıllarca liriklerde bas bas bağırılan insanlık tarihinin en çok öfke duyulan,korkulan konularını Inner Black metal mafia (Inner Black circle) adı altında terorist eylemlerle uygulamış ve tüm dünyaya dehşet salmıştır.Euronymous 'Bizler bir savaş içindeyiz amacımız dinin yozlaşmışlığını insanlık üzerinden atmak ve zincileri kırmaktır'. Müzikal niteliği eşsiz ve özgün özelliler içermekle birlike bundan daha önemli olan liriklerde anlatılanlardır.Black metal şeytan ve kötülük propagandası yapar ve müziği ise buna araç olarak kullanır.Hiçbir Black metal grubu dinlerde tarif edilen şeytan olgusuna tapım göstermez bunu sadece yaratıcı olanın (tanrı,allah vb.) karşısında bir silah olarak kullanır. |
||
|
||
| bilgi icin cok saol gusel | ||
|
||
satanist müziği
|
||
|
||
satanist müziği ![]() Okumadan,bilmeden,önyargılı yorumlar yapmayın ; Black Metal insanoğlunun en büyük başkaldırısıdır.Bu nefret dolu müziğin amacı sadece şeytanı bir araç olarak kullanarak kitlelere dinlerin insanlar üzerindeki baskıcı,özgür düşünceyi katleden ve insanın kendi potansiyelini öldüren rejimini yıkma propagdansını yaymadır.Gerçek,ticari olmayan Black Metal kısıtlı bir kitle tarafından bilinir ve takip edilir.Oldukça yeraltı olan bu müzik 80 lerde ortaya Venom ile ingilterede ortaya çıkmış yıllarca sahne şovu,rant olarak kullanılmış,90 lı yıllara gelindiğinde Norveç'li Mayhem grubunun kurucusu olan Euronymous'un liderliğinde olması gerektiği yıllarca liriklerde bas bas bağırılan insanlık tarihinin en çok öfke duyulan,korkulan konularını Inner Black metal mafia (Inner Black circle) adı altında terorist eylemlerle uygulamış ve tüm dünyaya dehşet salmıştır.Euronymous 'Bizler bir savaş içindeyiz amacımız dinin yozlaşmışlığını insanlık üzerinden atmak ve zincileri kırmaktır'. Müzikal niteliği eşsiz ve özgün özelliler içermekle birlike bundan daha önemli olan liriklerde anlatılanlardır.Black metal şeytan ve kötülük propagandası yapar ve müziği ise buna araç olarak kullanır.Hiçbir Black metal grubu dinlerde tarif edilen şeytan olgusuna tapım göstermez bunu sadece yaratıcı olanın (tanrı,allah vb.) karşısında bir silah olarak kullanır. Sürekli dinlediğim bir çok grup vardır bu türe ait. |
||
|
||
hay şaka amaçlı söyledim yoksa ( ) bu işareti koymazdım
|
||
|
||
bnce arkadasin soledigi gibi zeki insanlar agir sarkilar dinler
|
||
|
||
| ne alakası var ya hemde ağırlık kavramı (özellikle müzikte) kişiden kişiye değişir bnce arkadasin soledigi gibi zeki insanlar agir sarkilar dinler
![]() |
||
|
||
kavga etmek için yer arıyonuz yaa
|
||
|
||
| Kavga değil tartışma Bu da gayet normal bir durum kavga etmek için yer arıyonuz yaa
![]() |
||
|
||
| black metal çok dinlemesemde venom,mayhem veya türkiyeden yeni çıkan obscure,moribund oblivion gibi grupları çok severim | ||
|
||
| kendilerini en çok kasan black metal dinleyicileridir ağızları genelde ters v şeklinde ve kaşları çatıkdırlar ve bu metalin önde gelen temsilcilerinin hepsinin aklından şüphe edebilirsiniz İzin veryorum =) | ||
|
||
| aslında şöyle bir durum da var. bu müziği yapan insanlar işte söyleyenler, çalanlar falan aileleri düzgün gayet normal adamlar. sorun dinleyenlerde.
|
||
|
||
aslında şöyle bir durum da var. abi niye böyle yapıyosun ki yaa benim de ailem gayet güzeldir bu müziği yapan insanlar işte söyleyenler, çalanlar falan aileleri düzgün gayet normal adamlar. sorun dinleyenlerde. ![]()
|
||
|
||
müzikte ağırlıktan çok derinlik aradığım için black metal çok sevdiğim bir tür...bence ortada birilerine ait olacak bir sorun yok.black metal dinleyen her adam satanist ahlaksız sorunlu çatlak ..vb birşey olacak diye bir kaide yok öyle olsa bile saygı duyulmalıdır.
|
||
|
||
müzikte ağırlıktan çok derinlik aradığım için black metal çok sevdiğim bir tür...bence ortada birilerine ait olacak bir sorun yok.black metal dinleyen her adam satanist ahlaksız sorunlu çatlak ..vb birşey olacak diye bir kaide yok öyle olsa bile saygı duyulmalıdır. tabiki.. bencede ![]()
|
||
|
||
bende black metal dinliyorum.bir kız olarak bana pek yakıştırmıyolar ama bu tarz müzikten zek alıyorum we satanist olarak bakıyolar bence sadece dar görüşlü kişiler bunu düşünür normal bi ailem war we benim sorunlu oldugumu düşünüyolar... sizde böyle saçma şeylerle karşılaşıyomusunuz?
|
||
|
||
bende black metal dinliyorum.bir kız olarak bana pek yakıştırmıyolar ama bu tarz müzikten zek alıyorum we satanist olarak bakıyolar bence sadece dar görüşlü kişiler bunu düşünür normal bi ailem war we benim sorunlu oldugumu düşünüyolar... sizde böyle saçma şeylerle karşılaşıyomusunuz? ![]() Türkiye'de normal herkes her şeyi kafasına göre yorumluyor muhabbet olduğunda soruyorsun şunubunu biliyormusun yada duydun mu diye? Sonra sadece şunu diyoruz "Bilmediğin şey hakkında neden yorum yapıyorsun?" Black Metal yapmak cidden çok zordur yapanlar sıradan müzisyen değildir Cradle of Filth hariç
|
||
|
||
şu aralar carpathian forest a taktım
|
||
|
||
oldukça sevdigim bi tarzdır satanizm le neden alakalandırılıyo fazla anlayamıyorum ama umrumda diyil bunu dinleyen satanist ise bende satanistim....
|
||
|
||
bende black metal dinliyorum.bir kız olarak bana pek yakıştırmıyolar ama bu tarz müzikten zek alıyorum we satanist olarak bakıyolar bence sadece dar görüşlü kişiler bunu düşünür normal bi ailem war we benim sorunlu oldugumu düşünüyolar... sizde böyle saçma şeylerle karşılaşıyomusunuz? ![]() Türkiye'de normal herkes her şeyi kafasına göre yorumluyor muhabbet olduğunda soruyorsun şunubunu biliyormusun yada duydun mu diye? Sonra sadece şunu diyoruz "Bilmediğin şey hakkında neden yorum yapıyorsun?" Black Metal yapmak cidden çok zordur yapanlar sıradan müzisyen değildir Cradle of Filth hariç ![]() Çok doğru cradle of filth hariç.. |
||
|
||
türkçe black metal dinleyen kaç kişiyi tanıyorsunuz genelde hep yabancı dinleniyor kmisi için müziği hoş geliyor sözler kimin umrunda havası var ortamda biraz daha ileri gidersek içinden bir kaç cümle pat msn nicki olyor vs..vs çoğu black metal dinleyerek bunları kazanıyor kimiside bak ben bukadar sert dinliyorum yaaa gördünmü lafları bunlardan korkulmaz kimisininde ruhuna işlemiştir bu müzik dinlerken hakkınıda verir hatta kimilerini blacktan başka tarzda tatmin etmez böle benimseyip dinleyenlerde var ben arada dinlerim özentilik boyutuna aslada kaçmadım kendimi satanist ruhlara kaptırmam ama black metal diyede herkeszi dinlemem herkes gibi seçtiğim ayrı gruplar var Moribund Oblivion,Mayhem vss..
|
||
|
||
| tecavüze uğramamış saf yalın sade tek metal turu diğer türler gıbı şekilden şekile gırmemeside benım dıkkatımı çekti | ||
|
||
tecavüze uğramamış saf yalın sade tek metal turu diğer türler gıbı şekilden şekile gırmemeside benım dıkkatımı çekti bu kadar agır sarkıları zeki insanlar dinler bence.. |
||
|
||
Behemoth'un ilk albümleri , Satyricon , Anaal Nathrakh..
|
||