TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Yabancı Rock Müzik

Konu: Franz Ferdinand

Sayfa: [ 1 ]

lissa_sc 22.07.2007 11:51:06

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın

Franz Ferdinand Glasgow'da kurulan İskoç bir indie rock grubudur. Grubun ismi, Avusturya-Macaristan Arşidükü'nün isminden gelmektedir. Franz Ferdinand, 2006 yılı itibariyle Alexander Kapranos (ana vokal, ana gitar), Robert Hardy (bas gitar ve back vokal), Nicholas McCarthy (ritim gitar, klavye, back vokal) ve Paul Thomson (davul, back vokal) dan oluşmaktadır.

Grup İskoçyalı olarak bilinse de, gruptan bir tek Paul Thomson İskoçya doğumludur. Diğer üç üye İngiltere'de doğmuş, daha sonradan İskoçya'ya taşınmışlardır.

Grup şimdiye kadar 2 albüm ve 8 single yayınlamıştır.

”Darts of Pleasure” EP’si, Franz Ferdinand’ın şarkı sözü yazarlığında kullandığı keskin dili açıkça ortaya koyarken ‘Take Me Out’ single’ıyla çıkış yapan grup, bir röportajında ‘Come on Home’ gibi şarkılarda Donna Summer ve Link Wray mixlemesi gibi tınlamak istediklerini belirtmiş.

Franz Ferdinand’ın başlangıçtaki işlerine bakıldığında bu kadar karanlık şarkılara imza atacakları beklenemezdi. “Auf Ausche” şarkısına hakim olan duygu romatizmi yüklü bir arzunun, tedirgin edici bir saldırganlık hissi vermesi gitar ve piyano için ucuz klavye akorlarının kullanılmasıyla anlatılmış. 2004 yılında yayınladıkları kendi adlarını taşıyan ilk albüm “Take Me Out”, “This Fire” gibi hitleri barındırıyor. Albüm, 2004 Mercury Müzik Ödülü’nü aldı.

2005 yılında “You Could Have It So Much Better” yayınlayan Franz Ferdinand, İngiltere listelerine bir numaradan giriş yaptı. “Do You Want To” ve “Walk Away” albümden çıkan single’lar olurken, Franz Ferdinand, son dönemde ortaya çıkan garage rock/post-punk akımının en önemli toplulukları arasında kabul ediliyor.

2006 senesinde 3. stüdyo albümü için stüdyoya giren Franz Ferdinand, kayıtları 2007 senesinin sonlarına doğru bitirmeyi planlıyor.

Register or Login
www.franzferdinandtr.com

Brainiac 22.07.2007 12:01:51
Bu sene rocn cokeda izleme fırsatı bulacağız

sezin 06.10.2007 02:36:28
canlı izleyemedim  Cry  en sevdiğim şarkısı take me out.  ne mükemmel bir şarkı

BloodLine 10.10.2007 02:57:56
2 şarkı dışında bana göre  fos bi grup.

zynp 24.10.2007 06:04:54
severek dinlediğim gruplardan biridir maalesef RNCa gidemedim ve izlyemedim Cry  onun dışında matinee, take me out ve this fire favori parçalarımdır

tugberk31 06.02.2008 08:42:52
gerçekten güzel bir grup

Toksin 06.02.2008 17:37:22
çok fazla dinlemem ama take me out hoş bi şarkı...

kurena(: 07.02.2008 05:24:06
çok sevmiyorum hatta bir iki şarkı hariç dinlemiyorum..

irem 08.02.2008 03:03:17
hiç dinlemedim ama take me out u merak ettim bakarım bir ara Roll Eyes

Luna Lovegood 08.02.2008 08:15:32
take me out ve fallen süper. keşke izleyebilseydim rockn coke da.  zırlama

Sayfa: [ 1 ]