|
|
|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595 AKP'nin zaferi! Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye'nin nefesini tutarak beklediği 22 Temmuz seçimi, iktidardaki AKP'nin oylarını artırması ve açık ara farkla birinci parti olmasıyla sonuçlandı. 42 milyon 7 bin 305 seçmenin kayıtlı olduğu seçimde cumhuriyet mitinglerinin morali ile seçime giren CHP'nin, tek başına iktidar iddiasını öne süren MHP'nin, baraj sorunu olmadığını iddia eden DP'nin ve bağımsızların toplam oy oranı AKP'ye yetişemedi. Laiklik odaklı tartışmalar ve iktidar süresindeki yıpranma payı nedeniyle oylarının düşebileceği yorumları yapılan AKP, anketleri haklı çıkartarak patlama yaptı ve kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 46'yı aşarak ikinci kez 5 yıllığına tek başına iktidar olma hakkı elde etti. 3 Kasım 2002'deki seçimde AKP ile birlikte TBMM'ye girebilen tek parti olan CHP, oylarını ciddi oranda artıramadı ve yine anamuhalef partisi konumunda kaldı. MHP ise 5 yılın ardından TBMM'ye geri döndü. AKP'nin zaferi 3 Kasım 2002'de yapılan seçimde oyların yüzde 34,43'ünü alan AKP, oy oranını yüzde 47'ye yaklaştırarak 5 yıllığına tek başına iktidar olma hakkı elde etti. 342 milletvekili ile TBMM'ye girmesi beklenen AKP, cumhurbaşkanını tek başına seçmek için gerekli olan 367 milletvekiline ulaşamamış olsa da neredeyse her iki seçmenden birinin oyunu alarak uzun yıllardır erişilemeyen bir oy oranına çıktı. AKP, bu sonuçla, 28 Mart 2004'te yapılan genel yerel seçimdeki yüzde 41'lik oy oranının da geçici olmadığını ortaya koydu. ayrıntılar:http://www.milliyet.com.tr/secim2007/default2.aspx da |
||
|
||
ilk yorumu ben yapayım çok üzüldüm bence chp ve mhp iktidar olmayıydı 5 sene daha nasıl dayanacaz bilmiyorum üstelik şimdi bağımsızlar da var
|
||
|
||
| Görünen o ki AKP yine tek başına iktidara gelecek...Kimi yerlerden %70in üzerinde oy alan bir partiden ve ona oy atan sözde "cahil" insanlardan bahsediyoruz.Akpye oy verenler cahil falan değildir ki cahil olsalar bunca suçlamaya karşı muhalif partilere kayarlardı ve AKPnin geçen seneye oranla oyu düşerdi oysaki oyları neredeyse 2 katına yükseldi bunu düşünmek gerekli...Beni AKPnin iktidara gelmesinden çok bağımsızların (bin umutçu adilerin) meclise girmesi ve sözde kürt haklarını savunmak hatta ülkeyi bölmek amacıyla meclisi kirletmesi sinir ediyor.Ben oyumu sevmediğim Deniz Baykal'ın partisi CHP'ye verdim,sadece AKP'ye muhalif olabilsin diye o tarafta durdum.CHP bugün çok daha fazla oy alabilirdi belkide AKPnin %50 oy almasını bile düşürebilirdi ama Deniz Baykal ve onun anti demokrat politikaları partisine oy verecek gerçek demokratik,laik halkı uzaklaştırdı.AKP'nin iktidardan uzaklaşmasının tek çaresi CHP'ye gerçek aklı başında bir başkanın ve daha demokratik politikaların oturtulmasıdır. | ||
|
||
| ülkemizin çoğu hala kırsal nüfustan oluşuyor.köydeki memet aga laikleşmeymiş demokratikleşmeymiş bu tip şeylere bakmıyoki eline geçen paraya bakıyo daha öncesindende biraz fazla eline geçince yine basıyo akp ye hem bakıyo recep tayyip erdoğana ne güzel namazında niyazında adam diyo yine basıyo ona. | ||
|
||
| kötü günler bizi bekliyo diyorum 1-2 sene içinde görürüz | ||
|
||
kötü günler bizi bekliyo diyorum 1-2 sene içinde görürüz katılıyorum
|
||
|
||
| Hangisi gelseydi memnun olmayacaktım ben çok küçük azınlıktan yanayım Bazıları AKP'nin bunca oyunu sözde cahil(!) kesime bağlamış ki bu bence düpedüz saçmalık Neden 1: İstanbul ve Ankara AKP'nin,İzmirde ise hatırı sayılı oy almış ve birde Baykal'ın kalesi Antalya yine AKP'nin Neden 2:Ülkemizin şu an ekonomi ile ilgili tüm dernek ve kuruluşları AKP'nin yanında.AKP nin dış destekli ekonomik açılımını destekliyorlar.Milli gelir ve Borsa şu an 5 yı önce hayal edilen seviyede. Neden 3:Mehmet Barlas ve onun gibi birçok aydın,düşünür,gazeteci vs. AKP yi detsekliyordu. Laiklik ? Bence bu tamamen gereksiz tartışma benim öngörüme göre 1950lerden bu yana olmayan Laiklik tartışması var,birde ilginç yanı var bu olayların 1960 muhtırası,afyon çatışmaları,sağ sol çatışmaları,laik dinci tartışmaları hep ülke bunlarla meşgul ediliyor burdada piyon biz vezir "Yüce Seçilmişler" Tekrar Akp iktidarı bu kadar nasıl güçlü oy aldı diye düşündüğümde neden aslında çok açık,CHP'ye hiç yakışmayan bir lider,kekeliyerek meydan siyaseti yaparak,DSP yi yanında sandı,seçim sürecinde ahkam kesti,acaba şimdi ne diyecek bu başarısız muhalefet lideri? Seçimlerin en üzücü yanı ise DTP nin Meclis de grup oluşturacabilecek kadar milletvekili çıkartması. Düşünebiliyormusunuz Gebze M tipi Cezaevinde yatan Dtp li milletvekili seçilmiş diye tahliye olacak,buna ne o yüce Anayasa 11 limiz cevap verebilir ne de kimse ÇOK YAZIK. |
||
|
||
| Benim siyasi bir görüşüm yok ancak; Laikliği ve Cumhuriyeti istemediği düşünülen akpnin bu konuda attığı somut adımları maddeler halinde yazabilir misiniz acaba...
|
||
|
||
| Somut adım derken ne yapacak Hala Türbanlılar üniversiteye giremiyor Hala Anayasanın en önemli maddelerinde değişiklik yok Zaten var olan somut kuralların üstüne ne tür bir şey yaptılarki ben onu anlamış değilim Bir tek Gülün 10 yıl önceki demecinden dolayı Cumhurbaşkanlığı bazı kitlelerce istenmiyor fakat çoğunluk istiyorki oyları basmış buda demokrasi olsa gerek ![]() Fazla konuşturmayın bağımsız beni |
||
|
||
AKP hükümeti laikliğe karşıysa türbanlıların üniversiteye rahatça girebilmesi gerekmez mi
|
||
|
||
AKP hükümeti laikliğe karşıysa türbanlıların üniversiteye rahatça girebilmesi gerekmez mi ![]() ya kardeşim beni sinir etme atatürk ile olan düşüncelerini biliyorum burda atatürk ilkelerini tartışmaya hakkın yok sen türklük duygularını elden geçir önce
|
||
|
||
seçim sonuçları tam bir hayal kırıklığı yarattı bende.%50 ye yakın bir oran ne demek bu Türkiye'nin yarısının yaşamından,olan bitenlerden memnun olması demek.Açıkçası halkımı anlayamıyorum.Atatürkçüyüz deyip de Atatürk ilkelerine aykırı hareket eden din kökenli bir partinin böyle bir oranla mecliste ne işi var gerçekten anlayamıyorum.Ülkemizin geleceği ve hergün gazi ve şehit olan askerlerimiz için üzülüyorum.Ülkede tekrar terörün hortlaması beni endişelendiriyor açıkçası
|
||
|
||
| milletimiz ne yazıkki her makama dindar'ı istiyor . | ||
|
||
| halk sizin gibi laiklik le uğraşmıyo..bazıları tutturmuş laiklik elden gidiyo hiç bişe elden gitmiyo akp yi geçmek için kurulan komplodur bunlar....halk neye bakar söliyim: 1-)ayedaş devletin eline geçmiş ve 5 yıldır zam yapılmıyo elektrik fauraları düşük geliyor bu nedenle 2-)hastanelerde ssk kuyrukları oluşmuyor akp geldiğinden beri.. 3-) her yerde kazı çalışması var tv de urfalı biri çıkmış diyorki urfa urfa olalı urfaya benzedi akp sayesinde şahsen ben ümraniyede oturuyorum dudullu ümraniye geçekten buralar akp iktidarı sayesinde güzelleşmeye devam ediyor.. 4-) türbanlılara bunca haksızlık yapsın baykal gibi denyolar sonrada başı kapalılardan oy beklesin akp nin türbanlılara sağlıyacağı güzelliklerden doalyı ülkenin çoğunu oluşturan türbanlılar oylarını akp ye verdi.. BENCE HİÇ BİR ŞEKİLDE HALKIMIZ CAHİL DEĞİL..AKSİNE HERŞEYİ GÖREBİLEN BİR HALK..NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!! |
||
|
||
milletimiz ne yazıkki her makama dindar'ı istiyor . bikere halk istiyorsa yazıkki falan diyemezsin.saygı duymayı öğren önce ve dindar insanı kötü bir şey gibi göstermeye çalışma.dindar insanın Allah korkusu vardır.dinsiz ateistler gibi ülke hortumlamaz onlar.kimsenin hakkını yemez onlar çünkü Allah korkusu vardır içlerinde.bi de tutturmuşlar Laiklik diye.bir insan hem dindar olup laik olamıyorsa laikim diyenlere dinsiz demiş oluyorsunuz otomatik olarak.bunu sindirsin herkes içine.Türk milleti müslümandır ve öyle alacaktır.eğer islam dini olmasaydı bu kadar yüce bi millet olamazdık.islamla birlikte daha da yüceldik.Ne mutlu Türküm diyene! teşekkürler herkese |
||
|
||
bu türkiye nin başına gelecek işler var bu yolda giderse
|
||
|
||
| buraya bi ton şey yazdım sonra hepsini sildim çünkü anladımki kimse bunu okuyup bi şeyin farkına varamayacak bari boşuna yer kaplamasın.... | ||