TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Sağlık

Konu: Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar...

Sayfa: [ 1 ]

Scorpion 26.08.2007 17:14:09

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer dimi...

m.g 28.08.2007 01:01:49
doktr kolayı yasakladı 2 senedır ıcmıorum ıcenler dusunsun

neorammstein 28.08.2007 01:55:46
 Shocked

Brainiac 30.08.2007 01:29:55
görünürde hiç bi etkisi yok..
sorun da yok demektir..

hard_rock 05.09.2007 07:51:32
iyi koladan nefret ediyorum... çok sevindim bu heberi okumama ...kendimi bildim bieli 1 bardk kolayı bitiremem küçüklükden beri içemem ...  Cheesy   içmeyin artık len bu meledi  Cheesy obez olup gitceniz  Sad

sr2c 05.09.2007 07:57:44
içmiyorum son aylarda

bengurbuz 05.09.2007 08:12:08
ewet kola içmek böbrekleride çok etkiliyormuş.......sakın içmeyin....b,iiira için  Grin

VaMpiRe 31.10.2007 10:16:21
İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

ya bırakk yaa ben mentosla kolayı boğazımda gargara yapmış adamım bana mı anlatıyosun bunları Cheesy Cheesy

MİZANTROPİK 30.11.2007 13:17:33
ewet kola içmek böbrekleride çok etkiliyormuş.......sakın içmeyin....b,iiira için  Grin
huhahah evet bira için böbrekte taş falan kalmaz  Grin ( cidden öle ama)

Scorpion 15.12.2007 15:18:33

ya bırakk yaa ben mentosla kolayı boğazımda gargara yapmış adamım bana mı anlatıosn bunları Cheesy Cheesy

yooo ben ortaya söyledim sen niye üstüne alınıyosun ki Tongue

K1NGEFER 03.01.2008 13:37:27
yandık anam biz arkadaşla bi oturuşta 3 litre içtiğimiz zamanlar oluyo bırakmak lazım şu mereti  Shocked

kurena(: 23.01.2008 05:40:26
kola diyip geçme yolcu..!  Grin

Toksin 23.01.2008 06:40:00
ya için çok bişi olmaz abartmadan için tabi bi oturuşta 3 litre içerseniz ole olur da az için için ama yani

Xerxes 18.02.2008 14:33:07
Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

Hmm kusmayı engellemesi güzelmiş.. O zaman çok içki içipte kusacak gibi olan birine kola içirsek kusmayacak mı ?  Grin

Sayfa: [ 1 ]