TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Anketler

Konu: Sizce Türban Üniversitelerde serbest olmalı mı?

Sayfa: [ 1 ] 2

bengurbuz 20.09.2007 05:20:36

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Anayasa değişikliğinin gündeme gelmesiyle, türban tartışmaları da hız kazandı. Siz üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasını doğru buluyor musunuz?

vıcık 20.09.2007 08:13:31
Allah ile kul arasına kimse giremez ama ne kadar inkar etselerde bazıları türban bi siyasi simge ve bu yüzden girmemeli bence

HYPE 20.09.2007 10:10:18
kesinlikle hyrr yha zaten abdul manyaa seçildi
bi de bu olursa way halimize

sound_of_silence 21.09.2007 18:33:52
Olsun ya neden olmasın kii...Her türlü tip var türbanlı neden olmasın!

bengurbuz 23.09.2007 06:48:23
bende serbest olmasından yanayım.her tip adam giriyor.neden türbanlılar giremesinki.bu resmen ayrımcılıktır.çok ilkelce bir durum.özgür ülkeyim diye geçinen Türkiyeye yakışmıyor.bu bir ayıptır bence.artık herkes bunun farkında.

sound_of_silence 23.09.2007 07:26:37
bende serbest olmasından yanayım.her tip adam giriyor.neden türbanlılar giremesinki.bu resmen ayrımcılıktır.çok ilkelce bir durum.özgür ülkeyim diye geçinen Türkiyeye yakışmıyor.bu bir ayıptır bence.artık herkes bunun farkında.

Aynen öyle...

sezin 06.10.2007 02:48:17
atatürk çü bi ülkeyiz.başı bağlı insanlara saygım var.ama türbana ,kara çarşafa tahammülüm yok  Angry

hard_rock 09.10.2007 11:03:25
kılık kıyafet kanununa aykırı...gerçi atatürkün ilkeleri mi kalır artık  Undecided

türban serest  olursa  gitmek isteyende don atlet gitsin ozmn...bnde öle gitmek istiyorum hadi bakalım nolcak şimdi  Wink

Brainiac 13.10.2007 05:44:08
zaten don atlet gitme hakkın var. istiyosan engellemez kimse seni.

sr2c 13.10.2007 10:07:55
Gereksiz yere bu olay büyütülüyor ve siyasi rant sağlanılıyor...Dışarıda türban takan ve içeride bunu çıkartan farklı insanlar mı ? Eğer bir tehlike söz konusu ise dışarıda da takılmasın ya da diğer kamusal alanlarda da izin verilmesin.Bazılarının kendine göre amacı bellidir,kapalıların yüksek öğrenim almalarını engellemek ve kadroların bunlar tarafından doldurulmasının önün geçmektir ki bunu düşünmek yerine belediyelerdeki dini kadrolaşmanın önüne geçmek en öncelikli plan olmalıdır.

The GeniuS 13.10.2007 10:25:28
kesinlikle girmemeli eğer girerse işin suyu çıkar atatürk ilkeleri iyice unutulur :(zatne unuttutular Angry

hard_rock 13.10.2007 11:01:07
zaten don atlet gitme hakkın var. istiyosan engellemez kimse seni.

deli misn yaa anında polisler  koluna girer

JoeyRamone 15.10.2007 04:43:49
Atatürk ilkelerinden kıyafet kanundan bahseden sevgili yurdum insanı; atatürk vakti zamanında kıyafet kanununu kızlarımız/erkeklerimiz mini mini eteklerle, askılı tişörtlerle orasını burasını güneşe sunsun diye mi ülkemize sundu_?! evett kara çarşaf ve cübbeye bende karşııyım ama modern ve laik bir ülke isek bu tarz tartışmalara girmemiz atamızı anlamadığımızı ortaya koyar! bence bu tartışılması bile tartışılacak bir konudur. türbana karşı gelen bir zihniyet modern değil aksine örümcek bir beyinin eseridir!

BloodLine 19.10.2007 03:25:24
üninin bahçesinde erkek arkadaşıyla yiiştikten sonra dışarıya çıkarken türban takan kaşarlara tahammülüm yok.sanki türban takmayanı düzeltiyorlar.Resmen saçmalık.türbann siyasi emelleri tamamen silinmeden hiçbi devlet dairesinde takılmasına toptan karşıyım.dokunuyor ,kalın geliyor, vsvs

sleepwalker 23.10.2007 10:14:56
Eğer işin dini, siyasi, vb. boyutuna bakarsak konu uzarda gider.Benim şahsi fikrim; insanlar istediklerini yapmakta(belirli kurallar içersinde) özgürdürler fakat insanların düzenli yaşamasını sağlayan kurallar ve yasalar vardır.Eğer ki bu kural ve yasalar size yasak diyorsa yapılacak şey onu yapmamaktır.(Okul, vb. yerdeki kuraldan bahsetmiyorum)Bugün insanlar ne için türban taktığını bilmeden kendi çocuklarına da 4-5 yaşındaki kız çocuğuna bile türban takmaktadırlar.Günümüzde türban siyasi ve dini bir simge haline gelmiştir.Ancak baş örtüsünün böyle bir durumu yoktur ki çoğumuzun nineleri baş örtüsü takmaktadır.Eğer çok isteyen varsa baş örtüsü taksın.Kamu kuruluşlarına girmek için belirli yasaklar ve kurallar çiğnenmemeli, günümüzde herkesin unuttuğu Atatürk ilkeleri daha da köşeye itilmemelidir.Artık bu konularla zaman bile kaybedilmemelidir.Tamamen şahsi düşüncemdir..

sleepwalker

ishtar 26.10.2007 00:38:51
bence serbest olmalı zaten laiklikte din ve vicdan özgürlüğü yok mu o zamn  neden yanlış olsun ki isteyen mini eteğini giyer isteyen türbanını bence yanlış deil   

lounge act 27.10.2007 00:30:26
hayır tabii ki de ülkemizde farklı amaçlar güden insanların ekmeğine yağ sürülmüş olur  Angry

K1LLM3 28.10.2007 08:20:02
benim türbanla sorunum yok benim tek sorunum ampulun hala patlamamış olması ama konu bu degil. bence insanlar özgürdür yani kendini nasıl iyi hissediyorsa bırakın öyle giyinsin. bunun neyi çözeceğini hala anlamıyorum. neden hala bunun için tartısmalar yapılıyor? güzel ülkemde daha önemli sorunlar varken neden hala bir bez parçası sorun oluyor anlamıyorum.

locrian 29.10.2007 06:02:33
bi serbest bırakılsın da görelim neler oluyor ona göre karar verelim
biz haydi kızlar okula derken türbanlılar giremez diyerek kendimizle çelişmiyor muyuz? laiklik ne demek önce  bunu bir düşünelim din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması yani din devlete devlette dine karışamaz demek
şimdiye kadar başımıza gelen insanlar bunu karıştırdı en büyük sorun da burda başlıyor zaten biz gençler bari bunu yapalım korkmayın malezya; iran ... olmayız biz TÜRK üz şimdiye kadar kurduğumuz her devlette dini baskı yapmadık ve bundan sonrada yapmamaya çalışırız sanırım

saygılar

Albuz 05.11.2007 03:23:58
türban üniversiteye KESİNLİKLE girmemeli kanımca  Angry

Brainiac 06.11.2007 12:05:35
Nedenini de açıklsasan daha iyi olurdu "kanımca".

neorammstein 06.11.2007 12:16:31
bence serbest olmalı zaten laiklikte din ve vicdan özgürlüğü yok mu o zamn  neden yanlış olsun ki isteyen mini eteğini giyer isteyen türbanını bence yanlış deil   
hem türbanlı hem mini etekli biri hayal ediyorumda .. puhahaha

Brainiac 06.11.2007 12:59:58
Gördüm ben. Hatta belki inanmayacaksın ama türbanlı gothic gördüm.  Shocked

locrian 07.11.2007 09:01:18
ya bu insanlar başlarını örtüyor ama beyinlerini değil dimi?

melancholychild 23.11.2007 13:36:59
ulan neişiniz war milletın usutyle başıyla kım kendını nasıl hissedisaole giyinir herkesın inancı kendıne serbest olsun dabii...

permanganat 24.11.2007 01:19:32
bence serbest olabilir bana ne ister türban taksın ister takmasın inanç meselesi sonuçta.onlar başı açık bir şekilde devlet dairelerine girdiklerinde kafa yapısı olarak birdenbire laik mi oluyorlar yani...soruna balta vurdukça daha da çok sürgün veriyor.madem çok muazzam bir tehlike sivrisineklerle uğraşcaklarına bataklığı kurutmayı denesinler türbana karşı olanlar...

MİZANTROPİK 29.11.2007 05:18:58
kesinlikle olmamalıdır.

sr2c 29.11.2007 05:21:21
Gördüm ben. Hatta belki inanmayacaksın ama türbanlı gothic gördüm.  Shocked

Ben de gördüm...

Türban bir sorun değildir.Tekrar söylemek istiyorum,bu bir politik çıkar savaşıdır.Zararı varsa sokakta da takılmasın orası kamu malı değil mi ?

fbasket 16.01.2008 03:06:47

katılıorum  sana çok güzel bi yorum ülke zaten akp gibi bi belayla uraşıo bide türban serbest olursa...

BloodLine 16.01.2008 07:20:10

katılıorum  sana çok güzel bi yorum ülke zaten akp gibi bi belayla uraşıo bide türban serbest olursa...

İlk önce doğru düzgün mesaj yazmasını öğren sonra eleştir tamam ? Ne olursa olsun cumhurbaşkanı için o tarz kelime kullanılmaz.

bi önceki sayfada yorumumu belirtmişim zaten  şeytan

lordii 16.01.2008 08:07:53
bence kesinlikle serbest olmalı abi laiklik eğer din özgürlüğü ise her kes dinini yaşasın isteyen kapansın isteyen açıksın yani kapalı olununca ne oluyoo ben anlamıyorummm bir de ak parti beni şarşırtıyor yeni cumhurbaşkanımız çok iş yapıor önceki köşken çıkmadı 7 sene yaaaa haksızsam haksızsın deyin eğer siyaset bilmiyorsanızda konuşmayınnn biraz derin düşünün laiklik dinsizlik deildir dini özgürce yaşamaktır ve laiklikle kimse kimseden sorumlu diildir Atatürkçüyüz diolar sonra türbana haır diolar Atatürk ün sözlerini ii ce okuyun bi türbana karşımı diil mi o sadece herkesin eşit olmasını istiyor sonra avrupa ve amerika bundan faydalanarak bizi kaosa sürüklüyorlar ve ne yazıkki başarıyorlarrrrr biz türkler ztn birbirimizle anlaşabilseydi şimdi biz amerikanın yerinde olurduk

like 21.01.2008 11:03:54
özgürlük kavramı sadece ermeni olduğu kürt olduğu için adam öldüren küpe taktı,che tişörtü giydi diye adam döven ülkeyi atatürk ilkelerinden uzaklaştırıp irtica tehlikesiyle karşı karşıya bırakan,her gün acaba bugün şeriat gelicek mi korkusuyla yaşamamızı sağlayan bazı gruplara verilen haklar, ayrıcalıklar değildir.gerçi şimdiki hükümet de bunlardan pek farklı değil ama karşılarındaki gücün farkındalar ve hedeflerini açıkca gerçekleştiremiyorlar.bundan sonrada gerçekleştirmemeleri için lise sıralarından bilinçlenip tam olarak ne istediğimizi bilip ilk önce inandığımız gerçekler doğrultusunda hayalimzdeki türkiye'ye daha sonra hayalimizdeki dünya ya ulaşmak için çaba sarfetmeliyiz.

ayrıca türban konusunda samimi olsunlar kızların beyinlerini yıkayıp onları piyon gibi kullanmasınlar.kızlar kendi iradeleriyle benim inancım bunu gerektiriyor desin ciğerimi yesinler..

_rammstein_ 21.01.2008 11:13:49
özgürlük kavramı sadece ermeni olduğu kürt olduğu için adam öldüren küpe taktı,che tişörtü giydi diye adam döven ülkeyi atatürk ilkelerinden uzaklaştırıp irtica tehlikesiyle karşı karşıya bırakan,her gün acaba bugün şeriat gelicek mi korkusuyla yaşamamızı sağlayan bazı gruplara verilen haklar, ayrıcalıklar değildir.gerçi şimdiki hükümet de bunlardan pek farklı değil ama karşılarındaki gücün farkındalar ve hedeflerini açıkca gerçekleştiremiyorlar.bundan sonrada gerçekleştirmemeleri için lise sıralarından bilinçlenip tam olarak ne istediğimizi bilip ilk önce inandığımız gerçekler doğrultusunda hayalimzdeki türkiye'ye daha sonra hayalimizdeki dünya ya ulaşmak için çaba sarfetmeliyiz.

ayrıca türban konusunda samimi olsunlar kızların beyinlerini yıkayıp onları piyon gibi kullanmasınlar.kızlar kendi iradeleriyle benim inancım bunu gerektiriyor desin ciğerimi yesinler..
+1 arkadaşa katılıyorum... Wink

Toksin 22.01.2008 06:57:26
evet türban takanların çok büyük bir kısmı kendi istekleriyle takmıyolar ya rüşvet yada aile baskısı ile takıyolar yoksa kendi rızasıyla taksalar benim içinde fark etmez yani.......(kafasını kapatıyo g.tünü açıyo çok gördüm ben...)

neorammstein 22.01.2008 06:59:05
evet türban takanların çok büyük bir kısmı kendi istekleriyle takmıyolar ya rüşvet yada aile baskısı ile takıyolar yoksa kendi rızasıyla taksalar benim içinde fark etmez yani.......(kafasını kapatıyo g.tünü açıyo çok gördüm ben...)
    Cheesy

lordii 23.01.2008 08:38:19

haklısın aralarında çok kötüler çıkıyor ama zorla yapılan çok az kimse zorlamaz bu konularda

neorammstein 25.01.2008 04:13:20
başını örten insanlara saygım var ama türban olayı git gide siyasi bir hal almaya başladı türbanı serbest bıraktın diyelim bu sefer kara çarşaflılar ortaya çıkacak ve türban zamanla daha açık seçik hale gelecek bunun adı mahalle baskısı iran da zamanında modern bi ülkeydi şimdi şeriyat ile yönetiliyo benim yorumum kesinlikle laiklik elden gidiyor diye anlaşılmasın sadece gelecek zamanlarda olabilecek muhtemel olaylar bunlar örnekleride var bu yüzden türbanın serbest bırakılması ileride daha büyük sorunlar doğura bilir tabi milletimizin de bu konudaki tutumu çok önemli

Saygılar
     tap

lordii 25.01.2008 04:21:00
abi çok fazla abartıyorsun ne alakası varrrr türkiye de öle kara çarşaf fln olmaz yaaaa olamaz daa dorusu sadece öyle sanılıyorrr ve avrupa ülkelerinden biriyiz ve o kadar abartılmaz birde laiklik şu anda ztn elde değil ki çünkü din özgürlüğü yok eğer insanlar kapalıyken kısıtlama getiriliyorsa bu laiklik değildir

RuH_ChopLuqu 26.01.2008 07:42:27
serbest olmalı..

seçici 31.01.2008 15:40:51
Evet olmalı.. anlayamadığım mini etek giyip gezenler (yada şöyle söyleyeyim çok açık giyinenler) sorun olmuyorda kapalılar neden bu kadar sorun ediliyor ki..özgürlükten bahsediliyor ama kimse istediği gibi yaşayamıyor.burda üniv.lere giremiyorsun başın örtülü napıyor türkiye'de yaşayanlarda yurt dışına çıkıyorlar okumak için orda hiçbirşey sorun olmuyor bu kapalı üniv. giremez yada bu kapalı buraya giremez vs. çok saçma bir ülkede yaşıyorum-ruz o kadar büyütülüyor ki bir sürü insan çok çok iyi yerleri kazandığı halde gidemiyor ünive.Allah'a inanmayanlara laf ediyorlar hristyanlar falan diye,baş örtüsünü kabul etmeyenler ne oluyor onu anlayamıyorum_?eğer biraz inançları olsa böyle günlerdir bu konu tartışılmazdı.sorun olmazdı.
baş örtülülerin hiç olmazsa yüzleri açıkta neden çarşaf giyenler konuşulmuyor_? çarşaf giyenler daha çok yadırganmalıdır bence ve onların çarşaftan çıkıp normal baş örtüsü kullanmaları sağlanmalıdır..bence.

onuralt 31.01.2008 15:55:01
Evet olamalı özgür bir ülkede yaşıyoruz başkalarına bi zarar olmadıkça herkes istedigini yapa bilir buna kimse kısıtlama getirmemeli eger getiriliyosa ÖZGÜRLÜK nerde ozaman misal imamhatip liseleri diyelim bu liselerden üniversite sınavı (öss) birincileri cıkıyo ama kişi imamhatip lisesi okudugu için istedigi yere giremiyo ve yurt dışında okuyo nekadar saçma kısıtlamalar var egitimde özgürlük diye bişey kalmıyo sana aynen katılıyorum SEÇİCİ

seçici 31.01.2008 16:06:08
Evet olamalı özgür bir ülkede yaşıyoruz başkalarına bi zarar olmadıkça herkes istedigini yapa bilir buna kimse kısıtlama getirmemeli eger getiriliyosa ÖZGÜRLÜK nerde ozaman misal imamhatip liseleri diyelim bu liselerden üniversite sınavı (öss) birincileri cıkıyo ama kişi imamhatip lisesi okudugu için istedigi yere giremiyo ve yurt dışında okuyo nekadar saçma kısıtlamalar var egitimde özgürlük diye bişey kalmıyo sana aynen katılıyorum SEÇİCİ

evet imamhatip meseleside var.teşekkür ederim =)

@zr@!L 01.02.2008 03:04:36
geçen gün tvde duydum bi prof. bi konuda şu yorumu yapmış:
-başında türbanıyla mezun ettiğiniz birini sonra başını aç diyip devlet dairesinde nasıl işe alıcaksınız?
çok doğru bana göre de üni. türban yasağı kalkarsa bütün kamu alanlarında da kalkar üniversitede kaldırılması olayı tamamen başlangıç daha sonra devlet dairelerine de geçicek bu yasa... :-\yanlış buluyorum nerde kaldı bu devletin laikliği... Undecided

seçici 01.02.2008 03:47:00
geçen gün tvde duydum bi prof. bi konuda şu yorumu yapmış:
-başında türbanıyla mezun ettiğiniz birini sonra başını aç diyip devlet dairesinde nasıl işe alıcaksınız?
çok doğru bana göre de üni. türban yasağı kalkarsa bütün kamu alanlarında da kalkar üniversitede kaldırılması olayı tamamen başlangıç daha sonra devlet dairelerine de geçicek bu yasa... :-\yanlış buluyorum nerde kaldı bu devletin laikliği... Undecided
evet..önce üni.lerle başlar sonra her yerde serbest olur ki bence bu çok doğru birşey yani heryerde serbest olması..nasıl bir ülkede yaşıyorsak artık insanlar istediklerini bile giyemiyor sorun oluyor.

@zr@!L 01.02.2008 04:31:15
ben yanlış buluyorum bu düşünceni tabiki herkes istediği şeyi giyebilir ama belli bi yere kadar özgürlüğünde bir sınırı olmalı ki toplumda düzen olsun...giyim konusunda da tek sınır türban...o kadarı da bırakın olsun artık...

lordii 01.02.2008 04:38:11
abi kendi ağzınla sınır diyorsun işte neden sınır var olmamalı bazı mesleklerde başındaki türbanlada iş yapabilir eczacılık gibi mimarlık gibi bunlarıda düşünün

ya ben deniz baykalın bi konuşmasını dinledim yazık o adama yaa ne dediğini bilmiyor türbanın müslümanlıkta olmadığını söylüyor nerden çıkarıyor bunu müslümanlığa göre kadınların yüzü,elleri ve ayakları görünebilir ama asla zorlama yok vicdan meselesi geri kalan

@zr@!L 01.02.2008 10:28:17
abi kendi ağzınla sınır diyorsun işte neden sınır var olmamalı bazı mesleklerde başındaki türbanlada iş yapabilir eczacılık gibi mimarlık gibi bunlarıda düşünün

ya ben deniz baykalın bi konuşmasını dinledim yazık o adama yaa ne dediğini bilmiyor türbanın müslümanlıkta olmadığını söylüyor nerden çıkarıyor bunu müslümanlığa göre kadınların yüzü,elleri ve ayakları görünebilir ama asla zorlama yok vicdan meselesi geri kalan
arkadaşım bu her toplumda böledir bütün özgürlükler bi yere kadar sınırlandırılmıştır...bizim sınırımızda türban işte...mantıklı da...tabi bana göre...

irem 01.02.2008 10:32:11
laiklik kavramını ya siz bilmiyorsunuz yada size yanlış öğretilmiş laik develette insanlar özgürdür neden baş örtüsü sorun  nie onlar özgür değil baş örtüsü beni ilgilendirmiyor neden ısrar ediyorlar bize zararları yok.. Wink

Cruelty.Piggy 01.02.2008 12:21:57
Yanlış...

karanlık ruh 01.02.2008 18:54:16
hayır olmamalı,laikliğe darbe vurma girişiminde bulunan gerici yobazları şiddetle kınıyorum

neorammstein 05.02.2008 10:12:01
Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın

Kiss

Yorumsuz..      Smiley

irem 05.02.2008 10:35:13
zuhauhaha böylesini görünce ben direkt küfür ediyorum biz kısa kollu takılınca mal mal bakarlar halbuki kendileri oç dir! satan

Rockium 05.02.2008 11:23:38
Bunları konuşanları görünce güldüğüm konudur,acaba kalmadı mı konuşulacak başka konu  Smiley

neorammstein 05.02.2008 11:41:26
bence gülünüP geçilcek basit bir konu değildir.  her ne kadar daha önemli konular olsada..   Smiley

okancskn 05.02.2008 11:52:56
bir bayanın türban takıp takmaması beni yada diğer kişileri ilgilendirmez ama benim korkum takanın takmayana tavır alması kutuplaşma yaşanması çünkü insanımızı bendeğil herkes bilior. birileri kimlik arayışında asi kızgın birileri oyunu artırma beşinde siyasi-islam dinine bağlı recep tayyipi kınıyor yurdumun güzel insanlarını  oynadığı oyunları gizleme amacıyla başka türlü  bişeyler bulsun. dinimize 1970 de farz olmuş bir olayı ve ayrıca bana peygamberimizin en azından bir hadisini bulup gösterene saygılarımı sunucam. birileri dine sonradan bişiler mi eklio?  konu çok farklı sorun türban takıp takmaması değil ondan sonra gelişecek olaylar beni ilgilendiren nokta bu. bu toplumu tanıyan herkes bunu tahmin edebilir. (resimlere kırıldım abi ne bunlar ya daha varmı)

Toksin 05.02.2008 12:44:18
parayla kapatılanlar resimde görüldügü gibi.... Grin Grin

Cruelty.Piggy 05.02.2008 13:02:41
hahahahaha koptum ya  şeytan şeytan

seçici 05.02.2008 16:10:37
iyide bu fotoğraflarda türbanı kullanıyorlar..evet türbanı,başörtüsünü kullanan çok insan var kafası kapalı ama fuğuş yapıyor yada başka birşey..biz bundan bahsetmiyoruz ki.tabikide üniv.lerde serbest olursa birçok çalışma yerindede bayağı bir değişiklik olacak sonuçta başları kapalı üniv. okuyorlarsa işlerinide yapıcaklar..da neden bu kadar rahatsız ediyor ki insanları baş örtüsü kötümü duruyor acaba :s taksın abi alla alla kadın istediğini yapar ister mini etek giyar isterse pardüseli başı örtülü gezer  Lips Sealed

Toksin 06.02.2008 14:02:13
kendi istegiyle takmıyolar sen bunu anlamadın galiba millete zorla taktırıyolar bunu ve bi simge haline getiriyolar... Angry

m1e1r0 09.02.2008 09:33:14
kendi istegiyle takmıyolar sen bunu anlamadın galiba millete zorla taktırıyolar bunu ve bi simge haline getiriyolar... Angry
aynen.....katılıyorum......zaten kadınlardan çok erkekler istiyo.Huh??...neden............zorla çünkü zorla................

kurena(: 14.02.2008 05:05:54
Bunları konuşanları görünce güldüğüm konudur,acaba kalmadı mı konuşulacak başka konu  Smiley
bu aslında hepinizin tartıştığı gibi bir sorun dağildir..bakınız türkiye konum olarak bir çok ülkeden önde gelir..şartları gelişmiş imkanları fazla..tabi nekadar yararlanılıyor bilinmez..ki neyse bundan yaklaşık bir 15 yıl sonra tüm dünyanın ulaşmak istediği bir yer olucağız..nasılmı?? şimdi abd bakınız petrol yerine kendine h.elktrık üretiminn daha uygun olduğunu buldu..buda bor kaynaklı bir üretimdir..ve ülkemizde en çok bora sahiptir..şimdi şartlar göze alındığğında biz gözde olucaz..fakat ele geçirilmek kolay olmadığından..bu bi şekilde aşılmak istenicekk..bunun tek yolu silah zoru değil..milet bölünmesidir..! eskiden kürt-türk doğu batı türbanlı-açık ayrımı yoktu..! şimdi bakınız bulunduğumuz ortama..! bunların hepsi bir hikaye altında yatan amaç çok farklı..! bu sorunu medyada,açık oturumlarda,tartışmalara yansıtan insanların bile bir amacı var..! gözlük takıp bu konuyu daha fazla tartışmak yerine,o gözlüğü çıkarıp etrafınıza bakmalısınız bence... Undecided Wink

bengurbuz 14.02.2008 08:27:30
bence artık bu sorun çözülmeli we türban bu ülkenin gerçeğidir ve tehdit olarak görülmemelidir.önemli olan beyinlerin çağdaş olmasıdır.mini eteklede çağdaş olunmuo.kişisel tercihlere dewlet kurumları müdahale etmemelidir.

türkçeyi düzgün kullanalım..!

kurena(: 14.02.2008 08:47:46
bakınız..diğer ülkelerde adamlar iş yerlerine istedikleri gibi gidebiliyor..yada okullara..önemli olan orda tipi tarzı ırkı cinsi türü değil..kim olduğu değil..adamlara çalışan kafa olsun verim olsun yeter..bu sorun yokken çıkaranlar,ve beraberinde bilinçsizce hareket eden beyinleri yıkanan gençler..vs..vs yazık bence ya.. Undecided

bengurbuz 14.02.2008 08:56:05
bencede

sibHELL 22.02.2008 16:01:25
universitede turban yasaklanmasının en etkili sebeplerinden biri siyasi dusunce ayrılkları olan grupların bir olay cıkarttıktan sonra o grupta bulunan elemanın olay ilerleyisi icinde bası baglı olup polis vs gelince cıkarıp kimligini gizlemesi ve bunun gibi baska olayalarda kamufle amaclı kullanılmasından dolayıdır.
bir bildikleri varmıs kaldırmıslar ne diye tekrar portletirler bu konuyu anlamam

Fallout 22.02.2008 18:53:57
şimdi diyelimki türbanlılar girebilecek artık üniversitelere ama mezun olunca nolucak herhangi bir kamu sektöründe yine çalışamıyacaklar çünkü türban yasak Undecided yani sadece ünide izin vermeyle olmaz bu iş baya uzar gider bi süre sonra mezun olanlar dicek ben türbanla okudum mezun oldum ama işimi yapamıyorum dicekler...

Cruelty.Piggy 23.02.2008 02:25:37
Ya bi tek bu sorun mu kaldı.. Irak kara harekatı başladı , 301. madde , rüşvet meselesi.. Ya sırf gündemi meşgul etmek için yapıldı bu.. Zaten medya'da akp'nin oyuncağı.. Sanki herşeyimiz dört dörtlükte bi tek bu kaldı.. Bütün medya herkes bunu tartışırken neler oluyor kimsenin haberi yok..
Türban konusuna gelince inanç ve dinle alakası yok bence.. Siyasi bi simgedir türban.. Sadece üniversitede kalırsa bi şey olmaz ama serbest kalırsa devamı gelir.. Bence olmamalı..

inferno 23.02.2008 03:38:55
türban üniversitelerde asla serbest olmamalı çünkü;türban laikliğe darbe niteliği taşıyor,laikliğe aykırı,türban gericiliğin sembolü

Cruelty.Piggy 23.02.2008 05:14:59
türban üniversitelerde asla serbest olmamalı çünkü;türban laikliğe darbe niteliği taşıyor,laikliğe aykırı,türban gericiliğin sembolü
Sonunda doğru bi yanıt geldi..

BloodLine 24.02.2008 13:09:37
Fransa'da halkın büyük çoğunluğu Hristiyan olmasına karşın üniversitede belirlenen boyuttan büyük boyutta haç takmak yasak.
Bi yerde okudum.
Ne kadar güzel bi uygulamadır bu.Türban stilize olmuş bile.Çok muhterem az ..... başbakanımızın eşinin başındaki türban dine uygunmudur değildir.
Öteki tarafta ( tabire ba  Grin ) her türlü tuttunuz salatalıkları.
Burdan çıkar nedir. "Bak sana kömür aldım doğulu kürt vatandaş" aynı mantıktır."Sen türban takabilirsin artık dindar kesim" bi dahaki seçimlerde görüşürüz ampüle basıcan teyzeeeeeeee.

Sayfa: [ 1 ] 2