|
|
|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595 Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez. Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın BİYOGRAFİ; 1971 yılında Gölcük’te doğan Ogün Sanlısoy, babasının görevi dolayısıyla pek çok farklı bölge ve şehirde geçen ilkokul yıllarından sonra Fenerbahçe Lisesi’nde ortaokul ve liseyi okudu. 1988 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümüne girdi ve mezun oldu. 1989 yılında yakın arkadaşı Kubilay Özvardar ile birlikte hazırladığı akustik dinleti onun ilk sahne deneyimiydi. Bu yıllarda “Sugar Mice” grubuyla çalışmaya başladı ve ilk demo kaydını gerçekleştirdi. Daha sonra çeşitli amatör gruplarda solist olarak çalıştı. 1992 yılında Pentagram’a katıldı ve aynı yıl çıkan “Trail Blazer” albümünde vokaliyle yeraldı. Türkiye’de ve yurtdışında Pentagram’la pek çok konser gerçekleştiren Sanlısoy, 1993 ve 1994 yıllarında Hıbır ve Rock dergilerinin okuyucuları tarafından Yılın En İyi Erkek Rock Şarkıcısı Solisti seçildi. 1994-95 yıllarında Gür Akad’ın kurduğu Klips grubunda solist olarak yeraldı ve bu grupla çeşitli konserler verdi.1995 yılında piyasaya çıkan Özlem Tekin’in “Kime Ne” adlı ilk albümünde besteci, enstrümanist ve süpervisor olarak çalıştı. 1996 yılında Pentagram grubundan ayrılarak solo çalışmalarına başladı. 1999 baharında çıkan ‘’Korkma’’ albümü Ümit Kuzer’in prodüktörlüğünde gerçekleştirildi. 2004 yılında çıkan “O GÜN” sanatçının ikinci solo çalışmasıydı. Albümdeki “Saydım”, “Pencere” ilgi çeken şarkılardı. 2006 yılına gelindiğinde Ogün Sanlısoy, “Üç” adlı albümü çıkardı. Albümden çıkış parçası ise “Bilmece” oldu. ALBÜMLERİ; -ÜÇ 1 bilmece 2 bir ben 3 dön evine 4 gitme dönmezsin 5 hadi beni güldür 6 hiç kimse bilmedi 7 kendin öldün 8 kucakla 9 ne yerdeyim ne gökte 10 parasi var 11 umudum var O GÜN 1 Pencere 2 Saydım 3 Ben De Özledim 4 Bana Bi Sor 5 Kimdi? 6 Kendine Gel 7 Düşmez Kalkmaz 8 Diyorlar 9 De Bi Da 10 Yar Olmadın 11 Yaşıyoruz 12 Sana Dedim 13 Sen Giderken KORKMA 1 Başkoyduk 2 Anla Dünü 3 Kaybettik Severken 4 Tetikçi 5 Korkma 6 Konustuğun Sensin 7 Nolur 8 Degisme 9 Git 10 Böyleyiz 11 Ol Öl Ogün Sanlısoy İnternet Sitesi; Register or Login |
||
|
||
bence canlı performansı en iyi olan türk rocker ogün..şarkılarını aşırı derecede beğeniyorum..kendisi kişilik olarakta süper bi insan zaten... |
||
|
||
hem kişilik olarak hemde dier yönlerden hassstaymm bu adama
|
||
|
||
| kral bi insan kendileri!!gercekten hakkını verio!! | ||
|
||
| Ogün Sanlısoy hakkında çok şey yazmak isterdim ama aklıma bir ''Pentagram'' hayranı arkadaşım geldi sloganı şuydu yorum sizin; |
||
|
||
Ogün Sanlısoy hakkında çok şey yazmak isterdim ama aklıma bir ''Pentagram'' hayranı arkadaşım geldi sloganı şuydu yorum sizin; yorum yapmaya bile gerek duymuyorum pentagram diye yanlış bi grubu dinlio olabilir mi
|
||
|
||
| türkiyede ii sarkı yapan sayılı kişilerden biri..... | ||
|
||
| Pek çok Pentagram hayranı kırgın Ogün'e evet.. Ama adam yoluna solo olarak devam etmediyse bundan ötürü onu yargılayamayız.. Kimsenin özel haaytı ya da profesyonel tutumlarını ipotek altına alamayız.. Röportajlardan edindiğim izlenimere göre, Pentagram ve Ogün dostça ayrılmışlar ve hala birbirlerine destek oluyorlar.. Birlikte devam etseydiler şayet, bugün belki de Pentagram da olmazdı.. Gerekli bi ayrılık olduğunu düşünüyorum şahsen.. Ve Ogün de solo olarak, iyi bişeylere imza atıyor her ne kadar pop çizgisine yaklaşsa da.. | ||
|
||
| Son albümünde "helal bea" dedirten adam. | ||
|
||
| Kim popçu ya...! Hala bunlarla uğraşıyorsunuz... Ogün popçu ise Türkiye 'de rocker yok... Türkiye'de "BİLMECE" gibi bir şarkı yok... Yıllardır pop yapıpta rock yapıyo denilenleri saydırmayın şimdi... Ogün son albümünde metale yakın bi rock soundu yakalamıştır... Eminim albümü alıp dinlemeden yazıyosunuz.. Ogün 'e laf atmak gelenek oldu bizim ülkede nedense... Kimleri dinliyorsunuz rock diye merak ettim.. |
||
|
||
| şarkılarıfilan çok iyi severim | ||
|
||
ben bayılıyorum bu adama yaa bence şarkıları çok güzel ve popçu denilmesine de çok şaşırdım poptan kasıt nedir
|
||
|
||
evet ya pentagram dan gelen adamlar zaten poptur pentagram desen popun anası dimi
|
||
|
||
| hayran olduğum insanlardan bir tanesi müthiş bir adam özellikle son albümü harika.yani hakkaten helal bea dedirtiyo. | ||
|
||
| selam arkadaşlar ben yeniyim..cok güzel bir duygu | ||
|
||
| ARKADAŞLAR BEN DE BU ADAMI KİŞİLİK OLARAK ÇOK SEVİYORUM... AMA NEDEN PANTAGRAM GRUBUNDAN ATILDI? |
||
|
||
öncelikle pentagram sonra atıldığını hiç sanmıyorum yoksa konsere beraber çıkmazlardı
|
||
|
||
| Türkiye de batı rockın önemli temsilcilerinden birisi | ||
|
||
| kesinliklle mükemmel bir kişilk | ||
|
||
| bence çok başarılı bi rocker.hadi beni güldür biraz adlı parçasına bayılıyorum. | ||
|
||
| türk erkek rocker deyince aklıma ilk gelen isim. çok sağlam kendisi de parçaları da... Seni seviyorun Ogun <3
|
||
|
||
| Pentagram'dan atıldığını nerden çıkardınız ya..Bence ayrılması çok iyi oldu kendini gösterdi.Ogün Sanlısoy süper.Hayko Cepkin ile Korkma düeti bi harika.Kaybettik severken müthiş zaten..Her şarkısını severek dinliyorum. | ||
|
||
kısaca popçuboy hahahahaha
|
||
|
||
| ogün şanlısoy mükemmel bş rock üstadı çok büyük adam olacak göreceksiniz | ||
|
||
| ogun rock solıstlerın en ıyılerınden bırı bence tartısılamaz | ||
|
||
kısaca popçuboy hahahahaha sen once avatarına koydugun tokıo hotelın dandık solıstıne bak
![]() |
||
|
||
kısaca popçuboy hahahahaha sen once avatarına koydugun tokıo hotelın dandık solıstıne bak ![]() bnde onu yazıcakdım ma sen yazmışsın arkadaşım bnda sana katılmak düşer... avatarında ve imzasında tokio hotelin 19 yaş ortalamasında bulunan keş solisti var ve bu şahsiyet kalkmış ogün sanlısoyun bütün emeklerini silip atıp "popçuboy"diyerek yorum yapıyo...üstelik kısaca yapıyo bunu hahahaayayytttt ogünü anlatmak için yanlış kelime seçmişsin canım sen
|
||
|
||
kısaca popçuboy hahahahaha ![]() bilen de konuşuyor bilmeyen de..neyinne olduğunu bilmiyosan bırakalım da bilenler yorum yapsın
|
||
|
||
Ogün Sanlısoy hakkında çok şey yazmak isterdim ama aklıma bir ''Pentagram'' hayranı arkadaşım geldi sloganı şuydu yorum sizin; yok artık arkadaşın kimi dinliyodu kimi
|
||
|
||
| Ögünüme lafım yoktur bayılır ben o adama bayılırım hadı benı guldür biraz koşu başladı bilmece kaybettik sewerken bende özledim pencere dön evıne duşmez kalmaz umudum war ..... hepsi guzeldır şarkılarının çok keyıfle dınlerım |
||
|
||
ogun'e hayranım sarkılarına hastayım
|
||
|
||
pek rock müzik dinlemiyorum ama ogün gerçekten süperr yorum yapılamicak kadar güsel
|
||
|
||
kardeş ogünün sen giderken diye bir şarkısı yok o'gün adlı albümünde o şarkı değil söz, saydımda geçiyo;D
|
||
|
||
ya O gün'ün korkma şarkısı cok güzel hayko cepkinle düeti harika cok başarılı
|
||
|
||
selam bende eskiyim bu daha güzel bi duygu
|
||
|
||
kısaca popçuboy hahahahaha tokio hotel dinleyenlerin hepsi bole oluyo ogun sanlı soy türkiyenin en iyi solistlerinden biridir ve çok iyi brutal yapar senin avatarına koydugun velet gibi dandirik müzik yapmaz ayrıca adam gibi şeyler yapar pop derken avatarına bakman yeterli ![]()
|
||
|
||
| Bi' kaç şarkısı dışında pek dinlemem. | ||
|
||
kısaca popçuboy hahahahaha ne popu yaw pentagramda çıkmış biri nasıl popçu olabilir ki? ![]()
|
||
|
||
walla dinledii gruplar beni ilgilendrmez ama alakasz benzetmeler yapılması yanlış bncee...
|
||
|
||
herkesin yorumu kendine fazla takmayalım bence..! ogünü seviyorum ama metalciler özellikle pentagram dinlyicileri onu pek sevmezler..! metal müziği satan adam diyorlar..tercih meselesidir bu..! buda onun cebi için değil zevki için yaptığını gösterir..! (tabi ucunda parada var ama bir yere kadar )
|
||
|
||
bilemicm ama sonuçta metali bıraksada popçu olduu anlamına gelmez
|
||
|
||
popçu demedim zaten..! anlatmaya çalıştığım farklıydı..!
|
||
|
||
yok bnde zaten sana dedin demedm bnm aklım yukardaki şahısta kaldı...
|
||
|
||
tamam boşver yukarki şahsı herkezin fikri kendine çok takıpda yanlışı yükseltmeyelim herkez doğruyu yanlışı gerçeği biliyor..! konu dağılmasın yorumlar devam etsin..!
|
||
|
||
evet böylesi herks için daa ii olur..
|
||
|
||
sınav filminin müziğini solüyo çok sprrr
|
||
|
||
ogünü çok severim ! pentagram dayken ogün diye kudururlardı ++ gülüyorum sadece.. |
||
|
||
pentagrama popçu diyosan tüh sana var mı ölle qrup da konuşuyon ßu arada oqünü severim ama Pentagrama Laf yok!
|
||
|
||
| geçende pentegramın bi konserini seyretmiştim ogun len bearber şeytan bunu neresindeyi sölüyolardı... | ||
|
||
kanallarda dönen 'bir' şarkılarında da ogun war da ben baya sora farketmiştim
|
||
|
||
| Ogün Sanlısoy şüper birisi yaaa üş albümündende birbn we umudum war çok güzel |
||