|
|
|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595 BENCE SEN DE SIMDI HERKES GIBISIN Gözlerim gözünde aski seçmiyor Onlardan kalbime sevda geçmiyor Ben yordum ruhumu biraz da sen yor Çünkü bence simdi herkes gibisin Yolunu beklerken daha dün gece Kaçiyorum bugün senden gizlice Kalbime baktim da iste iyice Anladim ki sen de herkes gibisin Büsbütün unuttum seni eminim Maziye karisti simdi yeminim Kalbimde senin için yok bile kinim Bence sen de simdi herkes gibisin BEN SENDEN ÖNCE ÖLMEK ISTERIM Ben senden önce ölmek isterim. Gidenin arkasindan gelen gideni bulacak mi zannediyorsun? Ben zannetmiyorum bunu. Iyisi mi, beni yaktirirsin, odanda ocagin üstüne korsun içinde bir kavanozun. Kavanoz camdan olsun, seffaf, beyaz camdan olsun ki içinde beni görebilesin... Fedakârligimi anliyorsun : vazgeçtim toprak olmaktan, vazgeçtim çiçek olmaktan senin yaninda kalabilmek için. Ve toz oluyorum yasiyorum yaninda senin. Sonra, sen de ölünce kavanozuma gelirsin. Ve orda beraber yasariz külümün içinde külün, ta ki bir savruk gelin yahut vefasiz bir torun bizi ordan atana kadar... Ama biz o zamana kadar o kadar karisacagiz ki birbirimize, atildigimiz çöplükte bile zerrelerimiz yan yana düsecek. Topraga beraber dalacagiz. Ve bir gün yabani bir çiçek bu toprak parçasindan nemlenip filizlenirse sapinda muhakkak iki çiçek açacak : biri sen biri de ben. Ben daha ölümü düsünmüyorum. Ben daha bir çocuk doguracagim. Hayat tasiyor içimden. Kayniyor kanim. Yasayacagim, ama çok, pek çok, ama sen de beraber. Ama ölüm de korkutmuyor beni. Yalniz pek sevimsiz buluyorum bizim cenaze seklini. Ben ölünceye kadar da bu düzelir herhalde. Hapisten çikmak ihtimalin var mi bu günlerde? Içimden bir sey : belki diyor. 18 Subat 1945 |
||
|
||
| ruh tercümanı | ||
|
||
| sen hiç necip fazıl okumadın heralde.ruh tercümanı dediğin kişi materyalist bir insandı ve duyguya inanmıyordu.materyalist bir insan nasıl ruh tercümanı olur tartışılır doğrusu.duygu istiyosan ruh tercümanı istiyorsan necip fazıl oku.mevlana oku.yunus emre oku.ozaman görürsün hangisi ruh tercümanı... | ||
|
||
| Bazı eserleri Memleketimden İnsan Manzaraları Kafatası Unutulan Adam Taranta Babu'ya Mektuplar Ferhad ile Şirin Kurtuluş Savaşı Destanı Kız Çocuğu Tahir ile Zühre Şeyh Bedrettin Destanı Sevdalı Bulut, (Tiyatro oyunu) Sen ne diyosun anlamadım Biz burda necip fazıl ı konuşmuyoruz yada mevlanayı yada yunus emre yi.. ![]() Zaten mevlana ve nazım ı kıyaslamadan herşey belli oluyo ![]() materyalist : toplumda idealist kelimesine verilen olumlu anlamın aksine kötü bir anlamı vardır. madde düşkünü anlamına gelir. sanki idealist biri madde düşkünü olamazmış gibi... Duyguya inanmayan biri nasıl şiir yazabilir veya dünya çapında üne kavuşabilir mi ... ![]() Sırf yazmış olmak için yazma..
|
||
|
||
sen hiç necip fazıl okumadın heralde.ruh tercümanı dediğin kişi materyalist bir insandı ve duyguya inanmıyordu.materyalist bir insan nasıl ruh tercümanı olur tartışılır doğrusu.duygu istiyosan ruh tercümanı istiyorsan necip fazıl oku.mevlana oku.yunus emre oku.ozaman görürsün hangisi ruh tercümanı... belli bunu yazan düşüncenin tarzı..adam hapisanede kaısnı özlemden kahralurken nasıl bir duygusuz kelimesi bu kişiliğe söylenir ? anlamıyorum ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... doğruları söylemek herzmn acı veriir buda duygusuz olark görülür..sanırm arkdaş bnu söylemek istedi... en sevdiğim şiiri .. VATAN HAİNİ Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. okuduğum en güzel şiirdir..ayrıva fazıl sayın ın nazım hikmet orataryosunda genco erkal çok güzel okumuşdu... muhteşemdi .... |
||
|
||
| hepsi çok güsel | ||
|
||
|
||