TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Amatör Gruplar

Konu: ALT

Sayfa: [ 1 ]

grenouille 02.12.2007 09:41:02

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
ALT

vokal/gitar, orkun tüzel
gitar/vokal, okan sargın
davul, sertan soğukpınar
bas, kadir keskin

ALT’ın başlangıcı, Okan Sargın ve Orkun Tüzel’in 2000 yılında birlikte çalmaya başlamalarına kadar gider. İstanbul-Güzelyalı’da bir stüdyo kuran gitarist ikili, çeşitli bar çalışmaları sırasında, kendi müziklerini yapmaya karar verirler. Uzun süren eleman arayışları sırasında ilk şarkılar da ortaya çıkmaya başlamıştır. Davula Sertan Soğukpınar’ın geçtiği dönemde grup, ismini “ALT” olarak belirler. Bir süre üç kişi olarak çalışan, vokalist ve basçı arayan ALT, 2002 yılında şarkıların söz yazarı Orkun’un vokale, Batu’nun da basa geçmesiyle tamamlanır. “Aç Kanatlarını” adlı dört şarkılık demosunun kayıtlarına başlayan grup, ilk konserini Alman Lisesinde verdikten sonra, 5 Ekim 2002’de Boğaziçi Üniversitesi’ nde, ikinci sahne performansını sergilediği Battle of the Bands yarışmasında birincilik kazanır. Bu birinciliğin ardından çalışmalarını hızlandıran grup, “Aç Kanatlarını” demosunu 2002 Kasımında bitirip bazı müzik dükkanlarına dağıtır. Dinleyicilerden iyi tepki alan demo sayesinde özellikle İstanbul’da tanınmaya başlanan ALT, bazı üniversite şenliklerinde ve H2000, Creamfields, Rockistanbul gibi festivallerde sahne alır.

2003 yılı sonlarında grup, yeni bir kayıt sürecine girer. Konser verdikleri ve yeni şarkılarını hazırladıkları 2003 yılını “İkinci Dönem” olarak isimlendiren grup, hazırladıkları altı şarkılık albüm için de bu ismi seçer. 2004 yılı başında kayıtlarına başlanan albüm için aynı yıl bir de klip çekilir. Bu klip, Aç Kanatlarını adlı demolarının giriş şarkısı olan ve İkinci Dönem için tekrar kaydedilen Siyah’a aittir. Birçok sebepten dolayı albüm kayıtları grubun tahmin ettiğinden uzun sürer ve 2004 yılı sonunda biter.

2005’e gelindiğinde grup, Batu ile yollarını ayırır. Birkaç ayını albümü miksleyecek kişiyi arayarak ve şirket görüşmeleriyle geçiren grup, iki konuda da tatmin olmaz. En azından şimdilik herhangi bir müzik şirketiyle umduğu şekilde çalışamayacağını düşünen grup, albüm miksini üstlenmeye ve albümü internetten yayınlamaya karar vermiştir.

“İkinci Dönem” ile beğeni toplayacağına ve dinleyici kitlesini genişleteceğine inanan ALT, isteyen dinleyicilerin albümdeki şarkıları internet dünyaları ALTMOSFER.COM’dan indirmelerine olanak tanıyor.

grenouille 02.12.2007 09:43:22
" ÖNEMLİ DUYURU

ALT grubu olarak çalışmalarımızı belirsiz bir süre için durduruyoruz. Hayatlarımızın gidişatı (en azından bazılarımızınki) herşeyin aynen devam etmesine izin vermiyor. Bu yüzden geri çekiliyoruz ve bir süre izleyeceğiz. Siz hep ileride bir yerde bir ALT görüntüsünün yanıp sönmesini bekliyordunuz. Hayatınız boyunca... Ama bu şartlarda bunu devam ettirmek zor.
Dışarıdan zamansız bir karar gibi gözükse de öyle olmadığını söyleyebilirim. Hatta tam zamanıydı.
Yoksa içimiz boşalmaya başlayacaktı. Çünkü herkes ruhunu veremiyordu...

Kendi adıma konuşursam,

Değer verdiklerim ve inandıklarım değişiyor...
Birşey kaybettiğimi düşünmüyorum. ALT’a ruhumu verdim ve ondan çok şey öğrendim. Bunu bir tazelenme süreci olarak algılıyorum (en azından kendim için) İyi müzik bir şekilde hangi isim altında olursa olsun ortaya çıkacaktır.
Buna inanıyorum.

Memnunum.
çünkü,

İçi bomboş, müziği neden yaptığını düşünmeyen, etrafı şakşakçılarla dolu bir rockstar müsveddesi olamadım.
Birçok müzik firmasının dizleri üstüne çöktüğü, sıfır maliyetle başkalarına albüm yaptırıp hazıra konmaya çalıştığı böyle bir dönemde albüm yapamadık ve şarkılarımızı internetten yayınladık.
Sözlerim kendim için, müzik de müzik içindi...

Peki şu an ve gelecek?

Kafamda yeni bir proje var. Bir süredir kendi şarkılarımın demo kayıtlarıyla ilgileniyorum. Bu projede Okan da bana destek oluyor. Şubat ayına kadar bu demoyu bitirip daha sonra bir terslik olmazsa iki aylığına yüksek lisans tezimle ilgili çalışma yapmak için yurtdışına gideceğim. O süreçte demonun ilgili insanlara ulaşmasını sağlayacağız. Bu çalışmanın resmi bir albüm olup olmayacağı umrumuzda bile değil, şarkılar size bir şekilde ulaşacak...Döndükten sonra elimizdeki seçeneklere bakıp asıl kayıtlara başlamak istiyoruz Okan’la. Durum böyle... Bunun dışında Okan çalışma hayatına atıldı ve şu an daha çok yeni işiyle meşgul. Sertan ve Kadir muhtemelen Ogün Sanlısoy ve Asfalt Dünya ile çalmaya devam edecekler.

Bu konuyu aramızda konuşmadık ama sanırım altmosfer.com açık kalacaktır. Gelişmeleri, değişiklikler oldukça siteden duyuracağız. Herşey için teşekkürler. Hakkımızda yazılan bir sürü güzel şey için de...

Başka bir zaman diliminde tekrar karşılaşacağız,
Ateş yanmaya devam ediyor...

Orkun Tüzel
Alt Vokalisti "

orkun tüzelin kendi solo çalışması olacak olan amos isimli albümdeki parçalarını myspace.com/orkuntuzel adresinden dinleyebilirsiniz.

gönül onları alt olarak görmek isterdi ama ne olursa olsun orkun tüzel'in de dediği gibi "İyi müzik bir şekilde hangi isim altında olursa olsun ortaya çıkacaktır. "

kurena(: 04.02.2008 11:14:42
ben dinledim güzel ya iyi bir grup sözler falan etkiledi daha yeniler tabi dahada iyi olurlar umarımda bu arada adam bazen şarkılardan kopuyor Grin ama siyah şarkısı çok güzel Wink

özgeci 25.08.2008 13:20:00
Bende siyahı dinlemiştim  Wink Merak ettim şimdi solo albümü Roll Eyes

Kaderimizi biz yazdıkça,
Renklerle bir siyah yaptık

Sayfa: [ 1 ]