TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Albüm Kritikleri

Konu: MACHINE HEAD - THROUGH THE ASHES OF EMPIRES

Sayfa: [ 1 ]

Brainiac 16.12.2007 04:37:04

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın

1. Imperium
2. Bite The Bullet
3. Left Unfinished
4. Elegy
5. In The Presence Of My Enemies
6. Days Turn Blue To Gray
7. Vim
8. All Fall Down
9. Wipe The Tears
10. Descend The Shades Of Night

Eğer bir Machine Head fanıysanız bu albümü çoktan dinlemişsinizdir zaten. Evet, bu da internet alemine sızan "zavallı" albümler grubundan. Ama bu, hiçbir gerçeği değiştirmiyor. Karşımızda sapasağlam bir albüm var. Bundan önceki albüm Supercharger, hiçkimse tarafından sevilmemiş, dışlanmıştı. Bence Supercharger ortamların tozunu atmaya yetiyor ve artıyordu da. Zaten bu piyasada Machinehead kadar sert ve saf bir hardcore icra eden çok az grup var. Ayrıca, süregelen bu çizgilerini her zaman koruması, müziklerine tırt yenilikler katmamaları onları resmen yüceltiyor. O yüzdendir ki Machinehead'in her ürünü "kıymetlimss" sınıfına sokulmalı. Ama inanın bana Through the Ashes of Empires, hiç de zorla sokturtmuyor kendini o listeye. İlk şarkı Imperium standartlara göre oldukça uzun bir şarkı. Ama bu uzunluğu sıkmıyor sizi. Hatta dinlediğim en iyi açılış şarkılarından biri diyebilirim. Burda bir de vokalist Rob Flynn'den bahsetmek istiyorum. Gerçekten çok iyi bir vokal. Sesindeki duygusal tınıları, sert rifflerle çok iyi harmanlayabilen ve vermek istediği tüm hisleri dinleyiciye aktarmayı başaran bir insan (ama tabi yaptığı müzik türüne göre değerlendirirsek). Onun bu gruba ve tabii ki bu albüme katkısı en üst düzeylerde. Şarkılarda sert ve çatır çatır riffleri dinliyorsunuz ama bu kaçımız için yeterli ki? Sonuçta elimizi sallasak çarpıyor bir Amerikan hardcore grubuna. Tabi ben bu sözleri Machine Head'i küçümsemek için etmiyorum, sonuçta müziklerinin ne kadar sağlam bir altyapıya sahip olduğu ortada. Neyse, dönelim tekrar albüme. Left Unfinished ve In The Presence Of My Enemies oldukça hoş ve gaz şarkılar. Albüm tamamen böyle gaz şarkılardan oluşmuyor. Örneğin Days Turn Blue To Gray ve akustik tabanlı Descend The Shades Of Night oldukça melodik parçalar.
Albüm gerçekten iyi. Her açıdan bekleneni veriyor. Piyasadaki nu-metal akımından, ya da Metallica gibi 'gerçek metal' yaptığını (bugünden bahsediyorum, üstüne alınan arkadaşlar olucaktır, olmasın) iddia eden gruplardan sıkıldıysanız, birebir gelecek size Machine Head.

neorammstein 16.12.2007 08:35:08
son paragraf iyi gitmiş..

Sayfa: [ 1 ]