TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Müzik Enstrümanları

Konu: Bateri

Sayfa: [ 1 ]

Rockium 31.03.2007 01:27:09

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın

Bateri, Fransızca'dan gelmiş bir kelimedir. Vurmalı çalgılar takımına denir. Şarkılarda ritim tutmaya yarar.

Çoğunluğun düşündüğü gibi bateri(davul) çok hızlı olmaktan ibaret değildir. Denge ve akıcılık gerekir. Düzenli olarak metronom ile çalışmalı ve single-stroke, double-stroke,paradidle,double paradidle,üçlemeler,altılamalar gibi el teknikleri,dörtlük ritmin üzerine dörtlük,sekizlik,onaltılık kick vuruşları gibi sağ ayak teknikleri(eğer twin pedal tercih edilirse sol ayak için de aynı egzersizler uygulanabilir), hi-hat ile dörtlük,sekizlik,onaltılık saymak gibi sol ayak teknikleri ve tabiki el-ayak kombinasyonları gibi teknikler üzerinde alıştırma yapılmalıdır. Bu müzik aleti müzik kulağı gerektirir. Fakat müzik kulağınız çok iyi değilse bu enstrümanı notalı bir şekilde de kullanabilirsiniz. İnanılmaz aksak eserler mevcuttur ve bunun için yukarıdaki şeyler gerekir; Müzik Kulağı, Düzenli Alıştırma, Denge. Bunlardan hiçbiri olmaz ise ve sadece çok hızlıysanız hiçbir işinize yaramaz...

Standart bir bateri, 5 davul ve iki zilden oluşur. Davullar trampet (snare drum), tom1, tom2 (bunlara altolar da denir), floor tom (ya da bass tom tom) ve bas davul(cross ya da kick de denir)dur. Ziller ise Hi-Hat ve Ride dır. Standart bir bateriye davul olarak Octoban, Gong bass ya da bir bas davul daha vs., zil olarak Crash, China, Splash, Raw ya da Bell bell vs. ilave edilebilir.

Davul çalmak için kullanılan sopalara baget denir. Fakat müzik türüne göre baget yerine fırça ya da tokmak da kullanılabilir.

Değişik kalınlıklarda ve uzunluklarda bagetler mevcuttur. Çok ince bagetler genellikle jazz müzikte kullanılır. En çok kullanılan baget türleri, 5A ve 5B dir.

Demir baget kullanılması birçok profesyonel müzisyen tarafından zararları nedeniyle önerilmez.

Davul Bateri 5Set+Zil+Koltuk  XDS565GN

Extreme - USA
Bateri Davul Seti XDS565WR.
5li davul seti.

AKITA
SOUL DRUM USB ELEKTRONİK BATERİ
Soul Drum
USB Elektronik Bateri

slipk 02.04.2007 01:25:55
enstürmanlar arasında çalamsı en zahmetli ve zor olan Roll Eyes

du_rock 11.04.2007 04:57:12
vede en güzeli Wink

12.04.2007 11:06:40
en azından gitar gibi ele ayağa düşmedi ve gerçektende süper bi alet

manrock 20.07.2007 07:29:41
süper birşey ...
dinlerken kndimden geçiyorum..
imaknım olsa eve alıp koyacam............ Cheesy Cheesy Wink

Scorpion 13.08.2007 16:08:32
 Roll Eyes bateri çalasım geldi  Cheesy

sound_of_silence 21.09.2007 19:26:40
Hep çalmak istemişimdir...Bizim Yılmaz süper çalıyordu şimdi askerde askerdede çalıyordur  inşallah Grin Grin

rock_ahmet 09.10.2007 10:21:47
evet arkadaşlar bateri mükembel bi alettir ben 6 yıldır çalıyorum herkezin çalmasını denemesini isterim insana hayatı unutturuyoo kopuyosunuz

The_rocqer 02.11.2007 11:20:13
yaa arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.. k.baqmayın ama ben Linkin Park'ın müziklerini ve resimlerini nereden bulabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

Brainiac 02.11.2007 11:25:27
MP3 bölümünde bir kaç albüm mevcut. Resimleri de resimler kategorisinde bulabilirsin. Wink (Diskografi yakın bir zamanda eklenecektir.)

lordii 27.12.2007 11:36:50
ben extreme kullanıyorumm çok ii diil ama biraz düzenleme yapmak gerekli içine gazete fln battaaaniye gibi şeler koymak sesi süper yapıo ama TAMA en kalitelisi  zillerde de tabiki istanbul çok süper tüm devler istanbul zil kullanıyor en ucuzu 100 ytl fln Grin

Ninhursag_ 27.12.2007 12:40:00
Büyük ikramiye enişteme çıkarsa benimde bir davulumm olacak artık  Cool
Şöyle tama , pearl ister gönül ama o davul benim elimde harab olur =/
Premier falan alırım artık ben de..Zil takımım kaliteli olsun ama ya Zildijan da yeter bana   Cheesy
Eniştemi çok seviyorum yahu  Kiss

Davulum olsun,bir çalabileyim artık hayatın tadını tam olarak çıkarabilirim sanırım..

soldat 30.12.2007 14:42:18
inşallah 1 gün sende çalarsın  işte ozaman seni dinlemeye gelirim

Ninhursag_ 25.06.2008 02:30:03
3 senedir bekliyorum hâlâ bagetimden başka bi'şeyim yok  zırlama

Sayfa: [ 1 ]