|
|
|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595 Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez. Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın Bateri, Fransızca'dan gelmiş bir kelimedir. Vurmalı çalgılar takımına denir. Şarkılarda ritim tutmaya yarar. Çoğunluğun düşündüğü gibi bateri(davul) çok hızlı olmaktan ibaret değildir. Denge ve akıcılık gerekir. Düzenli olarak metronom ile çalışmalı ve single-stroke, double-stroke,paradidle,double paradidle,üçlemeler,altılamalar gibi el teknikleri,dörtlük ritmin üzerine dörtlük,sekizlik,onaltılık kick vuruşları gibi sağ ayak teknikleri(eğer twin pedal tercih edilirse sol ayak için de aynı egzersizler uygulanabilir), hi-hat ile dörtlük,sekizlik,onaltılık saymak gibi sol ayak teknikleri ve tabiki el-ayak kombinasyonları gibi teknikler üzerinde alıştırma yapılmalıdır. Bu müzik aleti müzik kulağı gerektirir. Fakat müzik kulağınız çok iyi değilse bu enstrümanı notalı bir şekilde de kullanabilirsiniz. İnanılmaz aksak eserler mevcuttur ve bunun için yukarıdaki şeyler gerekir; Müzik Kulağı, Düzenli Alıştırma, Denge. Bunlardan hiçbiri olmaz ise ve sadece çok hızlıysanız hiçbir işinize yaramaz... Standart bir bateri, 5 davul ve iki zilden oluşur. Davullar trampet (snare drum), tom1, tom2 (bunlara altolar da denir), floor tom (ya da bass tom tom) ve bas davul(cross ya da kick de denir)dur. Ziller ise Hi-Hat ve Ride dır. Standart bir bateriye davul olarak Octoban, Gong bass ya da bir bas davul daha vs., zil olarak Crash, China, Splash, Raw ya da Bell bell vs. ilave edilebilir. Davul çalmak için kullanılan sopalara baget denir. Fakat müzik türüne göre baget yerine fırça ya da tokmak da kullanılabilir. Değişik kalınlıklarda ve uzunluklarda bagetler mevcuttur. Çok ince bagetler genellikle jazz müzikte kullanılır. En çok kullanılan baget türleri, 5A ve 5B dir. Demir baget kullanılması birçok profesyonel müzisyen tarafından zararları nedeniyle önerilmez. Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez. Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın Davul Bateri 5Set+Zil+Koltuk XDS565GN Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez. Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın Extreme - USA Bateri Davul Seti XDS565WR. 5li davul seti. Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez. Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın AKITA SOUL DRUM USB ELEKTRONİK BATERİ Soul Drum USB Elektronik Bateri |
||
|
||
enstürmanlar arasında çalamsı en zahmetli ve zor olan
|
||
|
||
vede en güzeli
|
||
|
||
| en azından gitar gibi ele ayağa düşmedi ve gerçektende süper bi alet | ||
|
||
| süper birşey ... dinlerken kndimden geçiyorum.. imaknım olsa eve alıp koyacam............
|
||
|
||
bateri çalasım geldi
|
||
|
||
Hep çalmak istemişimdir...Bizim Yılmaz süper çalıyordu şimdi askerde askerdede çalıyordur inşallah
|
||
|
||
| evet arkadaşlar bateri mükembel bi alettir ben 6 yıldır çalıyorum herkezin çalmasını denemesini isterim insana hayatı unutturuyoo kopuyosunuz | ||
|
||
| yaa arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.. k.baqmayın ama ben Linkin Park'ın müziklerini ve resimlerini nereden bulabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler... | ||
|
||
MP3 bölümünde bir kaç albüm mevcut. Resimleri de resimler kategorisinde bulabilirsin. (Diskografi yakın bir zamanda eklenecektir.)
|
||
|
||
ben extreme kullanıyorumm çok ii diil ama biraz düzenleme yapmak gerekli içine gazete fln battaaaniye gibi şeler koymak sesi süper yapıo ama TAMA en kalitelisi zillerde de tabiki istanbul çok süper tüm devler istanbul zil kullanıyor en ucuzu 100 ytl fln ![]() |
||
|
||
Büyük ikramiye enişteme çıkarsa benimde bir davulumm olacak artık ![]() Şöyle tama , pearl ister gönül ama o davul benim elimde harab olur =/ Premier falan alırım artık ben de..Zil takımım kaliteli olsun ama ya Zildijan da yeter bana ![]() Eniştemi çok seviyorum yahu ![]() Davulum olsun,bir çalabileyim artık hayatın tadını tam olarak çıkarabilirim sanırım.. |
||
|
||
| inşallah 1 gün sende çalarsın işte ozaman seni dinlemeye gelirim | ||
|
||
3 senedir bekliyorum hâlâ bagetimden başka bi'şeyim yok ![]() |
||