TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Korku

Konu: İnsan ölün anında ne hisseder..

Sayfa: [ 1 ]

neorammstein 06.01.2008 02:32:51

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Araştırmaya göre ölüm anlarından şunlar yaşanıyor:

BOĞULMADA PANİK YAŞANIYOR, YÜKSEKTEN DÜŞMEDE KALP PATLIYOR

Boğulma: Kişi ilk anda büyük panik yaşıyor. Nefesini tutuyor. Ardından su ciğerlerine doldukça bir yanma ve yırtılma hissi duymaya başlıyor. Son olarak hissettiği şey ise sakinlik ve dinginlik oluyor. Oksijen alamadığı için bilinci kapanıyor, ardından ölüyor.

Yanma: Yanıklar, çok şiddetli acıya yol açıyor. Sinir uçlarının yanması ise bu acı hissini bir süre sonra ortadan kaldırıyor. Ardından kişi biraz his kaybına uğruyor. Yanarak ölen kişilerdeki asıl ölüm nedeni çoğunlukla zehirli gazların solunması ve nefessizlik oluyor.

Kafanın kopması: Uzmanlara göre beyin, kafa koptuktan sonra saniyelerce fonksiyonlarını sürdürüyor. Fransa'daki raporlara göre 18'inci yüzyılda giyotinli idamlarda kopan kafada 30 saniye kadar yüz mimikleri görülüyordu.

Yüksekten düşme: ABD'deki Golden Gate Köprüsü'nden atlayan 100 kurbanın, akciğerin iflas etmesi, kalbin patlaması ve kırık kaburgaların iç organlara zarar vermesi sonucu öldü ortaya çıktı.

Elektriğe kapılma: Elektrik akımına kapılma, kalbi durdurabiliyor. 10 saniye sonra da bilinç kapanıyor. Ancak elektrikli sandalyede idam edilen mahkûmların ölüm nedeni beynin aşırı ısınması ya da boğulma oluyor.

Kan kaybı: 1.5 litre kan kaybeden kişi kendini halsiz, susamış ve korkmuş hissediyor. İki litre kan kaybedildiğinde baş dönmesi ve bilinç kaybı başlıyor.

Dekompresyon (basın kaybı): Ani basınç kayıplarından kurtulanlar, göğsüne vurulmuş gibi ani bir acı yaşadıklarını anlatıyor. 15 saniyeden az süre içinde de bilinç kaybı yaşanıyor.

Kalp krizi: En çok rastlanan olay, kaslar oksijen alamayıp çırpınmaya başladığında hissedilen göğüs ağrısı. Kalbin normal ritminin bozulması, kalp atışlarını durduruyor. Bilinç kapanıyor ve ölüm gerçekleşiyor.

Asılma: Yağlı urganla asılarak boğulma 10 saniye içinde bilinç kaybına yol açıyor. Fırlatma tarzı asılmalarda amaç, boynun kırılmasını sağlamak. Ancak bu yöntemle asılan mahkûmlarda ölümlerin yine boğulmadan kaynaklandığı belirlendi.

Zehirli iğne: ABD'de idamlarda kullanılan yöntem, doğrudan kalbi durduruyor. Araştırmalar, mahkûmların yanma ve büyük acı hissettiğini gösteriyor.

( Dünyanın önde gelen bilim dergisi New Scientist, İskoçya'daki Caledonian Üniversitesi'nden psikolog Cynthia McVey'in, ölümün eşiğinden dönenlerle görüşerek ve bilimsel incelemeleri bir araya getirerek yaptığı araştırma  )

Toksin 16.01.2008 13:15:45
Kafanın kopması: Uzmanlara göre beyin, kafa koptuktan sonra saniyelerce fonksiyonlarını sürdürüyor. Fransa'daki raporlara göre 18'inci yüzyılda giyotinli idamlarda kopan kafada 30 saniye kadar yüz mimikleri görülüyordu.

30 sn biraz fazla geldi bana o hikayeyi bende biliyorumda bir kaç saniye yaşadı diye biliyorum...

G_ReeN_D_aY 26.01.2008 13:31:09
zehirli iğneyle öldürülmeyi tercih ederim Cheesy

lordii 28.01.2008 06:24:05
ölmek hiç bir şeyi çözmez Shocked Shocked Shocked Shocked konu dışı

permanganat 28.01.2008 11:16:15

30 sn biraz fazla geldi bana o hikayeyi bende biliyorumda bir kaç saniye yaşadı diye biliyorum...
ben de öyle biliyordum

Toksin 29.01.2008 04:03:27
ben kan kaybından ölmeyi tercih edebilirdim......... şeytann

kurena(: 13.02.2008 07:38:31
valla gözlerimin önünde arakadaşım boğularak öldüü zırlama zırlama sonbahardı ve biz okuldan kaçmıştık...kocaelide gölcük sahilini bilen vardır Undecided neyse erkek arkadaşlar bir iddaya girdi..hava serin ve o soğukta denize girilmezdi..çünkü bu şartlarda kalbin durma olasılığı çok yüksekmiş..neyse denize girdiler hemde giysilerle.. zırlama bir tanesi yüzmeyi pek bilmediği halde biliyormuş gibi yapıp girdi zırlama herkes çıktı o gelicek diye beklerken...gelmedi arkasından gittiler... zırlama ayağı kuma gömülmüş ve basınçtan kalbinde bişeyler olmuş bakamadım bunuda oraya gelen kurtarma ekipleri söledi..basıçtan kan falan gelmiş azından... zırlama zırlama kimse bişey yapamadı..buda en büyük acı oldu.. zırlama zırlama

wolfagen 26.03.2008 06:25:52
beni öldürecek varsa kafadan tek kursun Head-Shot tercih ediyorum galiba en acısızı bu gibi geliyo  Wink

nightmare_storm 28.03.2008 16:30:18
Boğulmak gibisi yok gerçi donmak da fazla acı vermiyormuş.

deliptores 08.04.2008 07:08:08
en temiz ölüm tek kurşunla anlından beynine dogru giden kurşundur Cheesy

neorammstein 08.04.2008 08:00:25
en yakınınızdakine başvurun  siz uyurken 2 damla siyanur versin ağzınızdan. sessiz ağrısız sısısız ölüm

locrian 08.04.2008 08:47:12
dedem uykuda kalp krizinden öldü acı bi ifade yokmuş yüzünde
en temiz ölüm belkide bu

rock4ever 20.05.2008 04:37:22
çok gusell ben her şekilde ölmek isterdiim yterki acı çekerek ölimm  avcı

Sayfa: [ 1 ]