|
|
|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595 bakalım bu konuda müzikle ilgili üyelerimizin fikirleri neymiş..?kural: küçük çapli tartışmalar olabilir
|
||
|
||
| En zoru diye bir şey yoktur,herkesin yaptığı işin kendince bir zorluğu vardır.Ancak popülerlik bakımından solistler daha önplanda olduğundan özel hayatları daha zorlu geçebilir. | ||
|
||
bence vokaldir..ama sesi beğenmezlerse aa baterist çok iyiymiş ben buyüzden dinlerim diyeni hiç görmedim tabi kimin işi daha zor bilinmez ama bence vokalin daha zor..
|
||
|
||
| hem çalıp hem söyleyen | ||
|
||
bence vokaldir..ama sesi beğenmezlerse aa baterist çok iyiymiş ben buyüzden dinlerim diyeni hiç görmedim yoo dream theater'in bateristi eşsizdir valla ben baterist nedeniyle dinliyorum tabi kimin işi daha zor bilinmez ama bence vokalin daha zor.. ![]() demem tabiki güzel grup fazla dinlemesemde yamuğunu görmedim (Baterist'i gerçekten mükemmeldir)
|
||
|
||
sadece dream theater için mi bu yorumu yapıyorsun bu şekilde düşündüğün başka gruplar çokmudur azmıdır
|
||
|
||
sadece dream theater için mi bu yorumu yapıyorsun yoo bateristi süper deyip dinlenen bi grup yoktur heralde gibisinden bişe sölemiştin benimde aklıma dream theater geldi fakat güzel bateristlere sahip bir sürü grup var dinlediğim bu şekilde düşündüğün başka gruplar çokmudur azmıdır ![]() ama tabiki sadece bateriste göre dinlemem grubu
|
||
|
||
| Davul tabikide | ||
|
||
| gitar vokal zor bişi ciddi gitar vokal tabi ole tek tele vurarak bende yaparım ama cidden zor bişey o (bzk. slayer) | ||
|
||
| aynen öyle dediğim gibi.. | ||
|
||
| yaaa türüne göre değişirrr bazı türlerde bateri çok fazla iş yapar ve o çok zordur kimi yerde solo çok hızlıdır ve o çok iş yapar bazen eğer brütal ise de sesin bayağı bi kuvvetli olması gerekiyorrr yani bence türüne göre değişir yalnız bateride de bazı ritimler çok zor düşünsenize ayaklarınız ve elleriniz in hemsini başka şekilde oynatacaksınız ve ritimi kaçırmayacaksınızzz | ||
|
||
| Davul da arkadaş grubun "HAMALI"dır bu hiç bir zaman değişmez,soundcheckde ilk o işe koyulur sahneden en son o ayrılır zorlukdan kasıt buysa zor davuldaki şahıs deriz.. Burda "zorluk" kavramı neyi kast ediyor o önemli
|
||
|
||
tabi zorluktan kasıt bir sahnedeizleyici karşısında yaşanan paylaşılan olaylar..bir diğeride görev üstlenme açısından hepsinin kendime göre zorlukları vardır..ama tabi asıl işi üsttlenen..birde tabi göz önünde bulunan vokal..tabi dinleyicinin müzik bilgisine göre bu değişir..anlmayan sese bakar geçer..arkayı bilmez.. bu tür şey çok..
|
||
|
||
| davul bence bateri parçanın ritmini belirleyen en önemli enstruman |
||
|
||
Davul da arkadaş grubun "HAMALI"dır bu hiç bir zaman değişmez,soundcheckde ilk o işe koyulur sahneden en son o ayrılır zorlukdan kasıt buysa zor davuldaki şahıs deriz.. herhalde bu topici açan kişi grup bireylerinin hamallıklarını kastetmemiştir Burda "zorluk" kavramı neyi kast ediyor o önemli ![]() umarım kastetmemiştir aksi halde durum vahim.
|
||
|
||
ben kastetmedim kast edende sitenin admini ben kastettiğimi yazdım zaten
|
||
|
||
| lead guitar & vocal zor herkes böyle der ve birde kafa sallayarak solo atmakta zor olsa gerek x) | ||
|
||
| hem davul çalıp hem vokal yapan | ||
|
||
o biraz fantezi boyutuna giriyor ![]() Lead gitar ve vokal yapmak gerçekten en zor iştir. bu işi en iyi yapanlardan biri de bildiğiniz gibi Chuck Schuldiner. |
||
|
||
| besteci ve vokalist | ||
|
||
hem davul çalıp hem vokal yapan
|
||
|
||
| davul-vokal zordur ama imkansız da değildir misal Kreator'dan Ventor abimiz yapar arada çok da güzel olur | ||
|
||
the eaglesıda unutmamak gerek davul-vocal denince
|
||
|
||
| gurupta tek gitar çalan aynı zamanda vokal yapıyosa zodur ama metalin türlerine göre bass da oldukça zordur.. degişir tabi yine türlere göre davulda harikalar yaratmak mecburi olabilir... | ||
|
||
gitar vokal zor bişi ciddi gitar vokal tabi ole tek tele vurarak bende yaparım ama cidden zor bişey o (bzk. slayer) Tek tele vurarak yapanlara en bilinen örnek James Hetfield. Sadece introları falan çalıyor herif yaa bu kadar olmaz, onu bile yanlış çalıyor zaten. (bkz. rock am ring 2008)
|
||