TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Kültür Sanat Genel

Konu: türkiyede sanatın yeri??

Sayfa: [ 1 ]

kurena(: 16.02.2008 05:46:14

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
türkiyede sanatın yeri?? sitemiz ne diyor bu konu hakkında bakalım... Undecided

Xerxes 20.02.2008 10:17:53
Türkiye'de diye yazarsan iyi olur.. Başlıkta da...
Ayrıca Türkiye'de sanatın yeri var mı desek daha dogru.. Ya da sanattan sanata fark var şimdi de, benim aklıma doğru düzgün sanatla ilgili bir dal da gelmiyor Türkiye diyince.. Yok galiba pek yeri  Roll Eyes

kurena(: 07.03.2008 07:10:43
biraz geç gördümde istersen sen beni düzeltme yeterince kurallara uyuyorum zaten..burada önemli olan tire koymak,üç noktayı,virgülü doğru yerde kullanmak meselesi değil..önemli olan kısaltmadan ve harfleri türkçe yazabilmek kelimeye karıştırmamak (w) (ş yerine s) vb gibi..kompozisyon yazmıyoruz burada ya da edebi,resmi bir metin..! ama ben seni eleştirebilirim..! burada bana Türkiye'de derken evet doğru yazmışsın peki doğru yazarken neden dogru yazmışsın.. ya da diyince değil..! (değince) olması gerek işte bu yaptığın yanlışlar benimkinden daha kötü yapılmış bir hata..!işte sitenin olayı bu.! biz burada senin yaptığın hatayı kastediyoruz göz

lordii 07.03.2008 08:56:51
yavaş yavaş önem kazanmaya başlıyor arık kaliteli bireyler yetiştiriyoruz çünkü daha doğrusu eskiye göre daha fazla sayıda kaliteli insanlar yetişiyor

kurena(: 08.03.2008 04:19:44
ben böyle düşünmüyorum aslında çünkü sadece sanatcı yetiştirmek değil konu.! sanattan anlayan bir toplum yoksa sanatcı sanatını toplum için yapmasının anlamı kalmaz..sanattan anlayan yoksa ki ülkemizde pek fazla olduğunu sanmıyorum sanatcı sanatını kendi için yapar..buda ne kazandırır nekadar kazandırır bilemem.. Undecided üzücü birşey daha varsa oda özentiliğe yakın,görünüş amaçlı yapılan anlıyormuş gibi davranan sanatcı ve sanattan anladığını sananlar.. göz

angelica// 10.03.2008 07:12:19
ülkemizde sanatın yeri elbette var.ancak üzerinde durulması gereken bir nokta varsa o da insanlarımızın  sanattan ne kadar anladığı  ve ne derece merak ettikleri, sanatla ne derece ilgilendilkleridir. böyle düşünmemin nedeni adı az duyulmuş ya da hiç duyulmamış sanat icra eden bir çok türk sanatçının olması.ilgisizliğin nedenine gelince benm katıldığım görüş refah seviyesinin düşük olmasından kaynaklanmasıdır.yani bir kişi resimle ilgilenmek istiyorsa yeteneği de varsa iş çıkarabilmek için çok çalışması ve az çok buna ayıracak parasının olması gerekir.resim malzemelerinin de pek ucuz olmadığını aşikar.bu en basit örneği. daha fazla uzatmak istermiyorum ama resimle yakından ilgilenen içinde olan biri olarak duyarsız kalamadım.ülke şartları öyle gösteriyor ki parayı veren düdüğü çalıyor ve çalanı dinleyebiliyor.  Undecided

lordii 10.03.2008 08:30:42
ben böyle düşünmüyorum aslında çünkü sadece sanatcı yetiştirmek değil konu.! sanattan anlayan bir toplum yoksa sanatcı sanatını toplum için yapmasının anlamı kalmaz..sanattan anlayan yoksa ki ülkemizde pek fazla olduğunu sanmıyorum sanatcı sanatını kendi için yapar..buda ne kazandırır nekadar kazandırır bilemem.. Undecided üzücü birşey daha varsa oda özentiliğe yakın,görünüş amaçlı yapılan anlıyormuş gibi davranan sanatcı ve sanattan anladığını sananlar.. göz
çok haklısın sadece toplumda yer edinmek için sanatı kullananlar dünyanın en aptal insanlarıdır ve önemli olan sanatı bilmek değil yaşamak tır

kurena(: 10.03.2008 12:35:54
sanat içten gelen birşeydir..belki sanatcı değilim ama hissedebiliyorum..yaşıyorum..acı çekiyorm..farkındayım hayatın benden aldıklarının..işte buyüzden sanat yapardım ben..kendi çapımdada birşeyler yapıoyorum zaten..her insanın içinde bu ruhtan biraz olsa zaten hayat kayıplarla dolu olmazdı.. göz

Rockium 10.03.2008 12:55:08
ülkemizde sanatın yeri elbette var.ancak üzerinde durulması gereken bir nokta varsa o da insanlarımızın  sanattan ne kadar anladığı  ve ne derece merak ettikleri, sanatla ne derece ilgilendilkleridir. böyle düşünmemin nedeni adı az duyulmuş ya da hiç duyulmamış sanat icra eden bir çok türk sanatçının olması.ilgisizliğin nedenine gelince benm katıldığım görüş refah seviyesinin düşük olmasından kaynaklanmasıdır.yani bir kişi resimle ilgilenmek istiyorsa yeteneği de varsa iş çıkarabilmek için çok çalışması ve az çok buna ayıracak parasının olması gerekir.resim malzemelerinin de pek ucuz olmadığını aşikar.bu en basit örneği. daha fazla uzatmak istermiyorum ama resimle yakından ilgilenen içinde olan biri olarak duyarsız kalamadım.ülke şartları öyle gösteriyor ki parayı veren düdüğü çalıyor ve çalanı dinleyebiliyor.  Undecided

Doğru tespit ek olarak;
"Recep İvedik" nedir?Bu insanlar ne bulmuştur sanatın 7.dalında ? Güzel ülkemin halini en açık şekilde gösteren bir hede.Araştırmacıların bunu araştırması gerekli cidden toplum olarak kanayan yaramız var kabul etsekde,etmesekde.

kurena(: 12.03.2008 08:19:30
bu şekile bir espiri sanat anlayışı olamaz bencede..iğrençliklere gülcek hale gelmişiz ama bunu bile ders çıkartılması gereken birşey olarak algılıoruz ya yazık Undecided

lordii 12.03.2008 10:22:04
evet bende recep ivdedik'i izledim güldüm de ama gerçekten biraz düşününce üzüldüm nelere fülüyoruz bir adam kapıyla.... sonra gülüyoruzz yaaa sanat bu mu sinema bu mu yaaa gerçekten geçmişteki filmler şimdikilerden daha az teknolojik doğal olarak ama kalite olarak çok daha güzelll

kurena(: 14.03.2008 09:12:43
boşuna konuşmaya değmez biz ne dersek diyelim bu zihniyet aynı devaö eder Undecided anlayan anladığıyla kalır..nereye kadar böyle gider bilmem ama..

neorammstein 14.03.2008 09:38:11
susmanın yanlış olcağı görüşündeyim. Kaçmak yok yola devam.  Bana bişey olmaz deme OK mi     satan

kurena(: 15.03.2008 03:53:35
tamam konuş bakıyım ne işe yarıcak icrahat senle benle olmaz göz şuan bu konuyla ilgilenen tınlayan kaç kişi var duur sayım 6 kişi varmış baya.. Undecided herkes kendini sanattan anlayan sanat yapan iyi işler çıkaran sanmaya devam ederse koşsanda bir b** yaramaz..

darksoul 19.05.2008 12:38:43
yok, sanatçıya değer var mı yok, sanatçı ne desem bilen var mı petek dinçöze sanatçı diyen adamların yaşadığı kentten ne beklenir
sanat yapıtlarının farkında olan var mı ne kadar koruyup kolluyoruz yeni sanatçıların yetişmesine ne kadar yardımcı oluyoruz
hiç
ozaman sanattan bahsetmek çok zor
daha aşılacak çok yol var

karademir utku 30.05.2008 00:00:42
türkiyede sanat varmı dediğimiz de sadece izmir istanbul ankara ya da batı şehirlerinde gerçek sanat yapıldığını görüyoruz doğuda ve güneydoğuda sanat yapıldığı zaman saldırı oluyor hatta istanbul beyoğlunda aşkı anlatan bir resim sergisi açıldığında saldırıya uğradı ve bıçaklarla delik deşik edildi  bu arada yöneticilerimiz istanbulda AKM yi yıktı bunlar mı sanat?ankara belediye başkanı heykellere bu sanatın içine tükürürüm dedi ve ben izmirde hisarönündeki eski belediye binasında ulaşım ana plan müdürlüündeyim bizim zemin kat çetin emeç sanat galerisi oluyor ve resim sergileri düzenleniyor ama gelen günde 10u geçmiyor türkiyede bence sanat yerini bulmamıştır eğitim gereklidir recep ivediğe gitmek sanatı takip ediyorum anlamına da gelmemelidir

nightmare_storm 30.05.2008 00:05:16
türkiyede sanat varmı dediğimiz de sadece izmir istanbul ankara ya da batı şehirlerinde gerçek sanat yapıldığını görüyoruz doğuda ve güneydoğuda sanat yapıldığı zaman saldırı oluyor hatta istanbul beyoğlunda aşkı anlatan bir resim sergisi açıldığında saldırıya uğradı ve bıçaklarla delik deşik edildi  bu arada yöneticilerimiz istanbulda AKM yi yıktı bunlar mı sanat?ankara belediye başkanı heykellere bu sanatın içine tükürürüm dedi ve ben izmirde hisarönündeki eski belediye binasında ulaşım ana plan müdürlüündeyim bizim zemin kat çetin emeç sanat galerisi oluyor ve resim sergileri düzenleniyor ama gelen günde 10u geçmiyor türkiyede bence sanat yerini bulmamıştır eğitim gereklidir recep ivediğe gitmek sanatı takip ediyorum anlamına da gelmemelidir
süper

Sayfa: [ 1 ]