TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Kültür Sanat Genel

Konu: "ALO" Ne Demek ?

Sayfa: [ 1 ]

Xerxes 21.02.2008 04:11:36

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Buna en uygun başlık sanırım burası... En azından öğrenince kültürümüz gelişmiş oluyor Tongue

Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın

Günlük hayatımızda sayısını bile sayamayacağımız kadar çok kullandığımız ALO ne demek ve nereden geliyor? ve Telefonla Alakası Ne?

BİR SEVGİLİNİN ADIYDI...

Telefonda hemen hemen her gün kim bilir kaç kez kullandığımız ALO sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin adının "kısaltılmış" biçimidir.

Sevgilinin "tam adı" "Alessandra Lolita Oswaldo" dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden Alexander Graham Bell’in sevgilisiydi. Graham Bell, telefonu icad edince, ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti.

ALO

Atölyesinde, telefonu çalınca, arayanın Allessandra Lolita Oswaldo’dan başkası olamayacağını bildiğinden; Graham Bell, telefonu açar açmaz "Alessandra Lolita Oswaldo" diyordu.

Bell, zamanla sevgilisine adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu
"Ale Lol Os" diye karşıladı.

Çalışmaları uzadıkça, Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve ona iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "ALO" idi.

Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka bir şey düşünmeyen, sevgilisinin bitmez tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Bell’i terk etti.

Yaşlı Bell, sevgilisinin kendisini bir gün arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell’i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında, kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu ALO diyerek açıyor ve herkese artık ALO diyordu.

O günlerde hemen herkes, telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell’in anısına saygı olarak ALO demeye başladı.

Bugün tümümüzün kullandığı ALO sözcüğü işte o günlerden uzanmaktadır günümüze...

***Alıntıdır***

bestrafer 04.03.2008 08:13:15
Duymuştum biri anlatmıştı bana. Sağol paylaşım için.

Xerxes 05.03.2008 11:02:29
rica ederim..  Smiley

molkoist 01.05.2008 10:04:45
bunu ilk ögrendiğimde cok hosuma gitmişti "ask insana neler yaptırıyor"demiştim.bu yuzden de telefonu actığımda efendim değil de Alo demeye özen gösteriyorum... Smiley

skuld 13.05.2008 05:30:27
... ve ingilizce alo diye okunuyor değil mi:D
bence hello'nun türkçesi:P

lordii 13.05.2008 05:36:57
alo= hey telefonu açan  demek

skuld 13.05.2008 06:13:20
uydurma birşey sonuç olarak,anlamsız.Özellikle sevgilinin adının kısaltılmışı komik geldi bana

nightmare_storm 13.05.2008 06:14:10
aman çok gereksiz kelime :-\telefona cevap verirken efendim, ben aramışsam merhaba  diyorum, geçiyorum kenara Grin

skuld 13.05.2008 06:23:08
ya zaten en güzeli öyle yapmak.Diğer milletler merhaba derken bizim alo gibi anlamsız birşey söylememiz komik.Ben de ne diye bu kadar kastıysam:D
Yine de verilen bilginin yanlış olduğunu belirtme gereği duydum:P

nightmare_storm 13.05.2008 06:25:43
ya zaten en güzeli öyle yapmak.Diğer milletler merhaba derken bizim alo gibi anlamsız birşey söylememiz komik.Ben de ne diye bu kadar kastıysam:D
Yine de verilen bilginin yanlış olduğunu belirtme gereği duydum:P
bende sana katılıyorum alo çok absürt kaçıyor

Xerxes 15.05.2008 14:33:21
ben size zaten bilgi gerekli-gereksiz demedim... "alo" diyin de demedim... yanlış olduğuna dair birşey paylaşın, biz de doğrusunu öğrenelim...  Wink

Brainiac 30.06.2008 03:44:13
hello'nun bir değişik versiyonu işte, sevgili mevgili hikaye viking

Sayfa: [ 1 ]