|
|
|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595 Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez. Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın Anima ismi latincedeki karşılığı “ruh” olan ve “ruhani çalmak” anlamına gelen bir müzik teriminden geliyor. Ceylan Ertem (vokal), Tuncay Korkmaz (mızıka,gitar,synthesizer), Ekin Cengizkan (davul) ve Murat Çopur’dan (bas gitar) oluşan Anima, ilk albümleri animasal’ı 2006 yılında yayınladı. İlk albümlerinde herbiri birer Anima sözü, bestesi ve düzenlemesi olan toplam 14 şarkıdan oluşuyor. 14 anlatı parçasının birbirine eklenmesiyle oluşan bir masal-albüm. Albümün kapak tasarımı yurt içinde ve yurt dışında başarılı çalışmalara imza atmış olan Bant dergisinden tanıdığımız illüstratör Sadi Güran’a ait. Grafik tasarımı Cemil Nesil, fotoğraf çalışması Şafak Taner tarafından yapılan albüm kitapçığı görsel bütünlüğü ile de tıpkı bir masal kitabını andırırken, bu ilk albümle grup farklı bir bakış yakalamaya çalıştığını gösteriyor. Grup, albümlerini tanımlamaya çalıştıklarında “İçine rock müziğin barındırdığı birçok unsuru ekledi. Nereye gitmek istediyse gitti; blues, folklorik müzik, trip-hop...” derken, daha sonra ki çalışmalarında ne olabileceğinin ipuçlarını veriyor. ALBÜMLERİ; -Animasal 1 fa minör mızıka 2 yağmurla gelen 3 yolgezer 4 el kadar bir kız 5 kızılderılı ruhu 6 joker 7 heidi 8 bilmece 9 kuklalar 10 elveda 11 saygıdeğer düşman 12 sona iki kala 13 bana sorma 14 son şarkı Grup Üyeleri; Ceylan Ertem Vokal Ekin Cengizkan Davul Murat Çopur Bas Tunçay Korkmaz Gitar-Mızıka Grubun Resmi İnternet Sitesi; Register or Login |
||
|
||
| el kadar boyuylan çıkmış bide şarkı söylemeya çalışıo görsel efekt dışında ban bişi wermiolar |
||
|
||
| ben dinledim albümüde indirdim çokta beğendim iyi yani | ||
|
||
| Bayan vokal pek yok gruplarda, piyasaya bakıcak olursak.. Tabi daha underground olan ya da symphonic/gothic vs tarzı müzik yapan gruplar dışında.. Başarılı olduklarını düşünüyorum.. "Saygıdeğer Düşman" kişisel tavsiyem.. | ||
|
||
| Ben albümlerini çok beğendim özellikle Joker parçasını tavsiye ederim. Grubun bast gitaristi Murat Çopur muhteşem bir insan.
|
||
|
||
| albümün tamamını dinlemedim ama dinlediklerimden elveda veyağmurla gelen i beğendim. | ||
|
||
dinlemem..
|
||
|
||
arkadaşlar hepinize sesleniyorum animanın bi parçası çok beğendim ama indiremiyorum biriniz bana gönderin lütfennn parçanın adı 0 KADAR MUTLUYUM Kİ
|
||
|
||
gayet iyi gittiklerini düşünüyorum EL KADAR BİR KIZIM kuse olmuşşş...
|
||
|
||
evet bende albümünü dinlemiştim gerçekten masal gibi bi albüm olmuş o bütünlüü koruyabilmişler bana göre ama dağılıklarını duydum doğru mu bu ?
|
||
|
||
| Murat Çopur'u seviyorum. | ||
|
||
anima tarzıyla farklı olan bir grup ve böyle dikkat çekti..çok dinlemem ama bir damla yağmur anlattı güzel şarkı
|
||