TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Türk Rock Müzik

Konu: Anima

Sayfa: [ 1 ]

Rockium 31.03.2007 11:25:29

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın

Anima ismi latincedeki karşılığı “ruh” olan ve “ruhani çalmak” anlamına gelen bir müzik teriminden geliyor. Ceylan Ertem (vokal), Tuncay Korkmaz (mızıka,gitar,synthesizer), Ekin Cengizkan (davul) ve Murat Çopur’dan (bas gitar) oluşan Anima, ilk albümleri animasal’ı 2006 yılında yayınladı.

İlk albümlerinde herbiri birer Anima sözü, bestesi ve düzenlemesi olan toplam 14 şarkıdan oluşuyor. 14 anlatı parçasının birbirine eklenmesiyle oluşan bir masal-albüm. Albümün kapak tasarımı yurt içinde ve yurt dışında başarılı çalışmalara imza atmış olan Bant dergisinden tanıdığımız illüstratör Sadi Güran’a ait. Grafik tasarımı Cemil Nesil, fotoğraf çalışması Şafak Taner tarafından yapılan albüm kitapçığı görsel bütünlüğü ile de tıpkı bir masal kitabını andırırken, bu ilk albümle grup farklı bir bakış yakalamaya çalıştığını gösteriyor.

Grup, albümlerini tanımlamaya çalıştıklarında “İçine rock müziğin barındırdığı birçok unsuru ekledi. Nereye gitmek istediyse gitti; blues, folklorik müzik, trip-hop...” derken, daha sonra ki çalışmalarında ne olabileceğinin ipuçlarını veriyor.

ALBÜMLERİ;

-Animasal
1 fa minör mızıka
2 yağmurla gelen
3 yolgezer
4 el kadar bir kız
5 kızılderılı ruhu
6 joker
7 heidi
8 bilmece
9 kuklalar
10 elveda
11 saygıdeğer düşman
12 sona iki kala
13 bana sorma
14 son şarkı

Grup Üyeleri;

Ceylan Ertem    Vokal
Ekin Cengizkan  Davul
Murat Çopur     Bas
Tunçay Korkmaz Gitar-Mızıka

Grubun Resmi İnternet Sitesi;

Register or Login
www.animasal.com

playfellow 01.04.2007 04:25:04
el kadar boyuylan çıkmış bide şarkı söylemeya çalışıo
görsel efekt dışında ban bişi wermiolar

slayerdead 01.04.2007 09:45:28
ben dinledim albümüde indirdim çokta beğendim iyi yani

Eznora 01.04.2007 16:18:55
Bayan vokal pek yok gruplarda, piyasaya bakıcak olursak.. Tabi daha underground olan ya da symphonic/gothic  vs tarzı müzik yapan gruplar dışında.. Başarılı olduklarını düşünüyorum.. "Saygıdeğer Düşman" kişisel tavsiyem..

ACD 05.07.2007 06:08:50
Ben albümlerini çok beğendim özellikle Joker parçasını tavsiye ederim.

Grubun bast gitaristi Murat Çopur muhteşem bir insan.  Cheesy

broken toy 02.10.2007 11:27:36
albümün tamamını dinlemedim ama dinlediklerimden elveda veyağmurla gelen i beğendim.

000WilD 09.10.2007 11:53:09
dinlemem.. Roll Eyes

tinkerbelle 30.11.2007 14:14:08
arkadaşlar hepinize sesleniyorum animanın bi parçası çok beğendim ama indiremiyorum biriniz bana gönderin lütfennn  Cry parçanın adı 0 KADAR MUTLUYUM Kİ

deadhands 20.01.2008 15:37:51
gayet iyi gittiklerini düşünüyorum EL KADAR BİR KIZIM kuse olmuşşş... Smiley Smiley şeytann

valeria 23.01.2008 09:01:09
evet bende albümünü dinlemiştim gerçekten masal gibi bi albüm olmuş o bütünlüü koruyabilmişler bana göre Wink ama dağılıklarını duydum doğru mu bu ? Undecided

Ninhursag_ 24.01.2008 10:07:22
Murat Çopur'u seviyorum.

kurena(: 04.02.2008 12:16:53
anima tarzıyla farklı olan bir grup ve böyle dikkat çekti..çok dinlemem ama bir damla yağmur anlattı güzel şarkı Wink

Sayfa: [ 1 ]