|
|
|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595 merhaba ben bu sene son yılımı bitiriyorum universitede ama bie araştırma yapıyorum rock müziğin değişimi hakkında. eğer aşagıdaki soruları forum a yanıtlayıp gönderirseniz cok mennun olacagım. şimdiden teşekkürler. ![]() isim: doğum tarihi: yaşadığı yer: 1. Günlük hayatınızda ne tür müzik dinliyorsunuz? 2. Hangi grupları dinlemeyi tercih ediyorsunuz? 3. Rock müzik denilince aklınıza ilk olarak hangi gruplar geliyor? 4. Rock müzik size neyi çağrıştırıyor? 5. Günümüzün rock müziğinimi yoksa 80 ler ve öncesinimi dinlemeyi tercih edersiniz? Neden? 6. Rock müzik sizce neyi sembolize eder? Neden? 7. Rock müziği temsil eden renk sizce ne olabilir? Neden? 8. Sizce siyah renk giyinmek rock müzikle alakalı mıdır? 9. Üzerinde 'rock' yazan veya rock müziği anımsatan cisimleri satın alır misiniz? Neden? *ör: üzerinde kurukafa veya deri desenli olan giysiler, dinlediğiniz grupların baskısı olan t-shirtler. 10. Dinlediğiniz rock grubunun imajı sizin için önemli midir? 11. Dış görüntülerinin ve müziklerinin ilişkisi hakkında ne düşünüyorsunuz? 12. Sevdiğiniz grup veya artist giyiniş tarzınızı etkiliyor mu, nasıl ? 13. Gittiğiniz konserlerde gruba veya artist tarafından tasarlanmış eşya veya aksesuarlar satın alıyor musunuz ? 14. Sevdiğiniz grup veya artistin t-shirt, cüzdan ve bileklik gibi aksesuarlarını hiç satın aldınız mı ? 15. Rock müziği alternatif bir müzik tarzı olarak kabul ediyor musunuz ? 16. Günümüzde Rock müziğin imajının, müziğin kendisinden daha çok önde olduğunu düşünüyor musunuz ? 17. Rock müziğin 1980'lerden sonra değiştiğine inanıyor musunuz ? Sizce en büyük etken ne olmuştur? 18. 80'lerde kurulan Music Television (MTV)80 lerden önce alternatif olan rock müziğin günümüzde moda haline gelmesini etkilemiş midir ? |
||
|
||
merhaba ben bu sene son yılımı bitiriyorum universitede ama bie araştırma yapıyorum rock müziğin değişimi hakkında. eğer aşagıdaki soruları forum a yanıtlayıp gönderirseniz cok mennun olacagım. şimdiden teşekkürler. Anketi çok beğendim. Teşekkürler.
![]() isim: nightmare doğum tarihi: yaşadığı yer: 1. Günlük hayatınızda ne tür müzik dinliyorsunuz? Rock, Hard rock, Soul, Jazz, Classic. 2. Hangi grupları dinlemeyi tercih ediyorsunuz? Nirvana, The Cure, Radiohead, Tool, The Cardigans, My Dying Bride, Opeth... 3. Rock müzik denilince aklınıza ilk olarak hangi gruplar geliyor? Pearl Jam, Radiohead, RHCP, Nirvana, Smashing Pumpkins,vs 4. Rock müzik size neyi çağrıştırıyor? Özgürlük ve özgünlüğü. 5. Günümüzün rock müziğinimi yoksa 80 ler ve öncesinimi dinlemeyi tercih edersiniz? Neden? Günümüzün rock müziğini öncelikli olarak dinlerim çünkü yeni sözler, yeni düşünceler, yeni tınılar, yeni karışımları keşfetmek için. 6. Rock müzik sizce neyi sembolize eder? Neden? İsyan, başkaldırı, asiliği. Rock müziğinin içinde genele uyma zorunluluğu, kural ve kaide yükümlülüğü teşkil etmemektedir. Her grubun kendine has bir yorumu,(ben buyum) ,ifade tarzı, anlatım biçimi mevcuttur(orj.olması). 7. Rock müziği temsil eden renk sizce ne olabilir? Neden? İlle bir renk olacaksa lacivert olmalı ne çok sert(siyah) ne de çok yumuşak(mavi) ikisinin tam ortası. 8. Sizce siyah renk giyinmek rock müzikle alakalı mıdır? Değildir. Rock müziği keşfedilmeden öncede insanlar siyah giyinmeyi tercih ederlerdi. Siyahın en bariz özelliği asil ve sert, mesafeli durmasıdır. Bir de ölümü, yası, acıyı temsil eder. İlle her siyah giyen rocker, her rock dinleyen de siyah tercih edecek diye bir durum söz konusu değildir. 9. Üzerinde 'rock' yazan veya rock müziği anımsatan cisimleri satın alır misiniz? Neden? *ör: üzerinde kurukafa veya deri desenli olan giysiler, dinlediğiniz grupların baskısı olan t-shirtler. Valla ben rockerım diye basbas bağıran şeyleri pek sevmem. Özentilikle alakası olmayan şeyleri tercih ederim özellikle desen ya da logonun ifade tarzı, şekli, biçimi kendimde birşey bulmamla alakalıdır. İtici bulup bulmamakla ilgili. 10. Dinlediğiniz rock grubunun imajı sizin için önemli midir? Evet çünkü özenti mi değil mi kendine has bir duruşu biçimi var mı, bunlar benim için önemlidir. Adam isterse beyaz giysin yeter ki özgün olsun, kendi olsun. Bu açıdan imajı benim için önemlidir. 11. Dış görüntülerinin ve müziklerinin ilişkisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Müzik zaten kişinin düşünce ve hayat görüşüyle alakalıdır. Dış görünüş de dinlenilen müziğin dışarı yansıma biçimi olarak görüyorum. Tabi ki bu ne kadar müziğe hayatınızda yer verdiğinize ve o müziği hayatınızın neresine oturtuğunuza bağlı olarak kişiye göre değişir. 12. Sevdiğiniz grup veya artist giyiniş tarzınızı etkiliyor mu, nasıl ? Etkiliyor. Bana yeni bir bakış açısı getirmesiyle ilgilidir. Onun giydiği ya da kullandığı bir aksesuar veya kıyafet hoşuma gitmişse demek ki bu böyle de daha güzel olabiliyormuş derim kopya etmem ve kendimden birşeyler katarak uygularım. 13. Gittiğiniz konserlerde gruba veya artist tarafından tasarlanmış eşya veya aksesuarlar satın alıyor musunuz ? Almam. 14. Sevdiğiniz grup veya artistin t-shirt, cüzdan ve bileklik gibi aksesuarlarını hiç satın aldınız mı ? Hayır. İlle sevdiğim şarkıcı veya grubun simgesini kendimde ifade etme ihtiyacı içinde bulunmadım. 15. Rock müziği alternatif bir müzik tarzı olarak kabul ediyor musunuz ? Olabilir. 16. Günümüzde Rock müziğin imajının, müziğin kendisinden daha çok önde olduğunu düşünüyor musunuz ? özellikle şu son 2 sene içinde sokakta gördüğüm amale takımı bile rocker edasıyla salınıyorsa bu bir sorundur diyorum. Rock müziği imajı moda olamaz. 17. Rock müziğin 1980'lerden sonra değiştiğine inanıyor musunuz ? Sizce en büyük etken ne olmuştur? Evet özellikle 90'larda acayip değişti. Dünyanın değişimi, teknoloji, yeni arayışlar gibi gibi. 18. 80'lerde kurulan Music Television (MTV)80 lerden önce alternatif olan rock müziğin günümüzde moda haline gelmesini etkilemiş midir ? Kesinlikle. |
||
|
||
Araştırmaya katılmam eminim istisna olurum bu konuda cevaplarım ile ama bilgi ve tarihçe hakkında araştırma yapıyorsan yardımım dokunabilir,kolay gelsin.
|
||
|
||
Rockium rock müziğin 80 lerden sonra imaj değiştirdiği hakkında benim tezim. 80 lerde mtv nin de dünyada ilk müzik televizyonu olarak kurulmasının da bir etken olduğunu düşünüyorum cunku mtv kurulduktan sonra rock bambaşka bişey oldu. daha çok 13-17 yaşa hitap eden rock türleri fln çıktı mtv le birlikta falan yani eğer bu konuda yorum yapmak istersen açığım halen daha araştırma yapıyorum zaten eğer eklemek istediğin bir düşüncen varsa lütfen çekinme. teşekkür ederim
|
||