|
|
|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595 "Manowar sürekli kendini tekrar edip duruyor. İşlediği tek konu savaş hep savaş" diyenleri muhtemelen duymuştur birçoğumuz duymayanların da duyacağından eminim çünkü ortalıkta başkalarından duyduğu cümlelerin tek kelimesini bile bozmadan diğer insanlara aktaran 2, 3 Manowar şarkısı dinleyip kesin bir yargıya varan insanlardan (ki yazmaya elim gitmiyor) çok var. Böyle tiplemelere cevap olarak dinletilecek, "sadece savaş mı?" sorusunu kafalardan silecek yeteri kadar Manowar şarkısı mevcut birçoğumuzun bildiği gibi ama ben tek bir şarkıdan bahsedeceğim; "Blood Brothers". Arkadaşlığın bu dönemde nasıl olduğu belli ama nasıl olması gerektiği bir muamma çünkü bu kadar yapmacık davranışlar arasında doğru olanın barınması gayet zor.Suratına gülüp arkasından söven mi istersiniz arkadaşının kusurunu suratına vuran mı dersiniz kendi çıkarları uğruna arkadaşını satan mı dersiniz.... daha birçok davranış çevremizde mevcut. Yaklaşık 5 dakikalık bu şarkıda Eric Adams arkadaşlığın nasıl olması gerektiğini öyle güzel anlatıyor Karl Logan'ın solosu da anlatılanları o kadar güzel işliyor ki tüylerin ürpermemesi elde değil. Bir adamı ağlatacak bu şarkıyı dinlememek büyük bir eksiklik olarak geliyor bana... When the world turns you away Dünya seni yüzüstü bıraktığında A friend will not say no Arkadaş sana hayır demeyecektir There is strength that we all have Hepimizin sahip olduğu bir güç var It's not the strength we show Bu gösterdiğimiz güç değil And in your darkest hour En karanlık saatinde In your darkest nights En karanlık gecelerinde Whatever life will do Hayat ne yapacaksa yapsın I am here for you Senin için burdayım Think of me wherever you are Nerde olursan ol beni düşün When it seems like you're reaching the end Sona ulaşır gibi göründüğünde Call on me, know in your heart Bana seslen, Kalbinden inan On one you can always depend Herzaman tek güveneceğin I am thy friend Arkadaşınım Though we're far away Çok uzakta olsak bile The stars above are the same Üzerimizdeki yıldızlar aynı And when you feel alone Yalnız hissettiğinde There's one who shares your pain Burada acını paylaşan biri var A true friend has no price Asıl arkadaşın bedeli yoktur There is none to pay Ödeyecek biri yoktur I remember you stood by me Hatırlıyorum, benimle birlikte durdun I'm with you all the way Tüm yol boyunca seninleyim Think of me wherever you are Nerde olursan ol beni düşün When it seems like you're reaching the end Sona ulaşır gibi göründüğünde Call on me, know in your heart Bana seslen, Kalbinden inan One who will always defend Herzaman tek güveneceğin I am thy friend Arkadaşınım Think of me wherever you are Nerde olursan ol beni düşün When it seems like you're reaching the end Sona ulaşır gibi göründüğünde Call on me, know in your heart Bana seslen, Kalbinden inan One who will always defend Herzaman tek güveneceğin I am thy friend Arkadaşınım Think of me wherever you are Nerde olursan ol beni düşün When it seems like you're reaching the end Sona ulaşır gibi göründüğünde Call on me, know in your heart Bana seslen, Kalbinden inan One who will always defend Herzaman tek güveneceğin I am thy friend Arkadaşınım "A true friend has no price, There is none to pay" var mıydı başka böyle düşünen? İnsanlar artık borç için birbirlerinin boğazına yapışıyor. Böyle düşündüklerini hiç sanmıyorum.. " Think of me wherever you are, When it seems like you're reaching the end " bunu söyeleyebileceklerin de olduğu bir belirsizlik. Günümüzde düşene bir tekme de arkadaşı bildiğinden gelir... Kelimeler yettiğince anlatmaya çalıştım ders niteliğinde olan bu Manowar harikası şarkıyı... Umarım sizde görüşlerimde bana katılıyorsunuzdur. (Çeviride daha anlamlı olması için bazı kelimeleri değiştirmek ya da yoksaymak zorunda kaldım ingilizce bilen arkadaşlar zaten şarkıyı anlamışlardır) [ Alıntıdır, paylaşmak istedim arkadaşlar! ] |
||
|
||
| çok harika bi yazı ve paylaşım olmuş. Kimilerinin kulağına küpe olucak nitelikte. derler ya hani " çakal arkadasım olcağına delikanlı düşmanım olsun " . Giderek bu tip insanlardan uzaklaşmasını bildim. Darısı sizlerin başına.. | ||
|
||
| Kim ne derse desin umrumuzda bile değil artık.. Sadece MANOWAR. ![]() |
||