|
|
|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595 doğrudur |
||
|
||
Sanmam..Şimdi başka bir tür müzik dinleyen benden daha fazla bilgiliyse metal dinleyenleri daha az mı kültürlü oluyor Ya da ben diğerine göre daha fazla bilgiliysem diğerleri daha mı az kültürlü oluyor Bu iş kişinin kendini geliştirmesine bakar bence
|
||
|
||
doğrudur
|
||
|
||
| tabikide yansıtır. sago dinleyen adamla snoop dinleyen adam birmidir
|
||
|
||
| bence kültürünü değilde düşünce tarzını belirtir | ||
|
||
tabikide yansıtır. Rock türünden Avril dinleyen ile The Beatles dinleyen bir midir?(İkisi de aynı müzik türü kategorisinde ama ne kadar farklı)
sago dinleyen adamla snoop dinleyen adam birmidir ![]() |
||
|
||
O zaman bende seviye falan yok..
|
||
|
||
O zaman bende seviye falan yok.. sende zaten dinlenebilecek müziği seçme ile ilgili sorun var ![]() bir insan günün 23 saati noisegrind mi dinler?? (Gok2'se dinler)
|
||
|
||
insanın kişiliğinin bir parçasını yansıtsada en azından şuan bizim dinlediğimiz tür bizim kültürümüzü yanstmıyor bkn:batı kültürü müziği dinliyoruz.. dinlediğimiz tarzda farklı dallar olmasıylada bir kısım kişilik özellikleri değerlendirmelr orataya çıkmış şuanda kendi kültürümüzü dinlesek doğruyu yansıtmış olurdu ama şuan dinlediğimiz müzik sadece bireyin kültürünü yansıtıyor tolumun ulusun değil
|
||
|
||
kültür derken ben tolum kültürü türk kültürü vs göz önüne aldım herkes genel bilgi kültürünü almış neyse bende farklı açıdn yorum yaptım
|
||
|
||
| kim ne derse desin ben bi pink floyd dinleyenle gevezelikten oluşan müziği dinleyeni aynı kefeye koymam ve aralarındada kültür seviyesi olduğu muhakkaktır ama tabi sevdiği kız pink floyd dinliyo diye pink floyd dinleyen var birde parçalarından ve parçalarının sözlerinden haz alan var. mesaj başarıyla gönderilmiştir. mesajı alan alır iletim raporu kapalı bende (= | ||
|
||
Kesinlikle yansıtır.Hem de o biçim bir alakayla
|
||
|
||
Kesinlikle yansıtır.Hem de o biçim bir alakayla ![]() Neye dayanarak dediğini merak ettim şimdi ?? Popcu vb olmak için bilgi sahibi olmak gerekmiyor. -Selam.. Ne tarz dinlersin ? -Popçuyum.( Tak bitti bu kadardır) -Selam.. Ne tarz dinlersin ? -Metalciyim(Denildiğinde Tak bi soru yağmuruna tutulursun.) ''Fakat Metalci felsefesinin özüdür.. Kara metalciyim , deathçiyim ayrımına girmeyen insandır. Metalin her türlüsüne gönül vermiş kişidir. "şimdi bunun sözlerinde ne diyo?" sorusuna "abi ben müziği için dinliyorum bunu" demez , neyin ne olduğunu bilmek ziyadesiyle güzel bişeydir '' Kültür seviyesini yansıtması mümkün değildir. Ama bazı muzik tarzları için kültür şarttır. |
||
|
||
Kesinlikle yansıtır.Hem de o biçim bir alakayla ![]() Neye dayanarak dediğini merak ettim şimdi ?? Popcu vb olmak için bilgi sahibi olmak gerekmiyor. -Selam.. Ne tarz dinlersin ? -Popçuyum.( Tak bitti bu kadardır) -Selam.. Ne tarz dinlersin ? -Metalciyim(Denildiğinde Tak bi soru yağmuruna tutulursun.) ''Fakat Metalci felsefesinin özüdür.. Kara metalciyim , deathçiyim ayrımına girmeyen insandır. Metalin her türlüsüne gönül vermiş kişidir. "şimdi bunun sözlerinde ne diyo?" sorusuna "abi ben müziği için dinliyorum bunu" demez , neyin ne olduğunu bilmek ziyadesiyle güzel bişeydir '' Kültür seviyesini yansıtması mümkün değildir. Ama bazı muzik tarzları için kültür şarttır. Merakını gidermeye çalışayım o zaman... Şimdiki zamanda her şeyin farklı yöne çekildiği apaçık.Benim bahsettiğim "kültür" neyin nesiydi acaba?? Kültür denince şimdi,insanlar son albümü son parfümü vb saçma şeyleri dile alıyor.Bunu yapan kesim de ortada (büyük bir çoğunlukla).Kültür sadece ünlü isim,ünlü film,ünlü kitap bilmekle olmaz.Yaşama biçimin bile kültürünün yansıtır (az biraz farkla) Tahminimce aynı şeyi demeye çalışıyoruz ama emin olamadım gerçi soruş tarzınla.Yani sana bunu 1-2 paragrafla açıklayamam.Düşüncelerimin belli olduğu konuları okuyunca az çok anlayabilirsin beni.Ancak bu kadar anlatabilirim kendimi şu an |
||
|
||
Kesinlikle yansıtır.Hem de o biçim bir alakayla ![]() Neye dayanarak dediğini merak ettim şimdi ?? Popcu vb olmak için bilgi sahibi olmak gerekmiyor. -Selam.. Ne tarz dinlersin ? -Popçuyum.( Tak bitti bu kadardır) -Selam.. Ne tarz dinlersin ? -Metalciyim(Denildiğinde Tak bi soru yağmuruna tutulursun.) ''Fakat Metalci felsefesinin özüdür.. Kara metalciyim , deathçiyim ayrımına girmeyen insandır. Metalin her türlüsüne gönül vermiş kişidir. "şimdi bunun sözlerinde ne diyo?" sorusuna "abi ben müziği için dinliyorum bunu" demez , neyin ne olduğunu bilmek ziyadesiyle güzel bişeydir '' Kültür seviyesini yansıtması mümkün değildir. Ama bazı muzik tarzları için kültür şarttır. Merakını gidermeye çalışayım o zaman... Şimdiki zamanda her şeyin farklı yöne çekildiği apaçık.Benim bahsettiğim "kültür" neyin nesiydi acaba?? Kültür denince şimdi,insanlar son albümü son parfümü vb saçma şeyleri dile alıyor.Bunu yapan kesim de ortada (büyük bir çoğunlukla).Kültür sadece ünlü isim,ünlü film,ünlü kitap bilmekle olmaz.Yaşama biçimin bile kültürünün yansıtır (az biraz farkla) Tahminimce aynı şeyi demeye çalışıyoruz ama emin olamadım gerçi soruş tarzınla.Yani sana bunu 1-2 paragrafla açıklayamam.Düşüncelerimin belli olduğu konuları okuyunca az çok anlayabilirsin beni.Ancak bu kadar anlatabilirim kendimi şu an '' Benim bahsettiğim "kültür" neyin nesiydi acaba?? '' Demişin , ama kast etmediğin kültürden bahsetmişin. Peki ya sorunun cevabı neden verilmedi ? Son parağrafta ilk cümlen ile aranda ilişki kalmamış.Son cümlende , benim konudan konuya senin düşüncelerini kovalamayacağımı bildiğin için kendini kurtarmaya yönelik bir çıkış yapmışın.. ( Tebrik ederim. ) Bunlar gibi 2-3 mesajdan sonra vay efendim metal dinleyen kültürlüdür konuşmasına girilecek vs vs.. Buna benzer konuşmaları daha önce de görmüştük. Saygılarımla. Kulak zevkine göre kültür analizi yapilmaya başladı. Acaba ilerde neler göreceğiz |
||
|
||
| dinlediği mzk tarzı değilde o tarzdaki sanatçılar onun kişiliğini yansıtır mesela pop dinleyen biri szen aksu hayranıysa ayrı hnde yener dinliosa ayrıdır biri kalite biri kalitesizlik | ||
|
||
Kesinlikle yansıtır.Hem de o biçim bir alakayla Zevkler tartışılmaz.İnsan zevkine göre yargılanamaz..böyle bir saçmalık olmaz
![]() |
||
|
||
Kesinlikle yansıtır.Hem de o biçim bir alakayla Zevkler tartışılmaz.İnsan zevkine göre yargılanamaz..böyle bir saçmalık olmaz![]()
|
||
|
||
| Gökhan söylemiş bir önceki sayfada, metal/rock dinleyen kitle dışında kimse dinlediği müzik hakkında pek bilgi sahibi değil. Ha şu kültür seviyesi olayına girersek, metal/rock dinleyen araştırır, öğrenir vs. bilgi seviyesi artar. Bunu kültürle bağdaştırabilir miyiz? Evet. | ||
|
||
Gökhan söylemiş bir önceki sayfada, metal/rock dinleyen kitle dışında kimse dinlediği müzik hakkında pek bilgi sahibi değil. Ha şu kültür seviyesi olayına girersek, metal/rock dinleyen araştırır, öğrenir vs. bilgi seviyesi artar. Bunu kültürle bağdaştırabilir miyiz? Evet. bu müzik kültürüdür.Fakat metal rock dinleyen araştırır öğrenir lafına katılmıyorum sayın Brainiac..Neden?klasik ve jazz müzik dinleyen o kadar çok tanıdığım insan var ki ve herbiri kendi müzikleriyle ilgili ne kadar bilgiye sahip tahmin edilemez..ayrıca rap,sevmem dinlemem,fakat hiç kimse o müziği dinleyenlerin ne dinlediğini bilmeyen olduğunu söyleyemez..ve inanın ki bazı ne dinlediğini bilmeyen popçular gibi metal ve rock dinleyicisi de var.Ve bana göre bilmesine gerek te yoktur bence müzik bir zevktir.Kültür ise çok geniş bir alana sahiptir.kimse kimsenin dinlediği müzikten genel kültürünün ne olduğunu çıkaramaz...
|
||
|
||
| haklsın bir yönden ama mzk insanın düşüncelerini yansıtırrr hayal gücünü yansıtır bu da insanın kültür sewiyesini gösterir bir taraftanda böyle | ||
|
||
haklsın bir yönden ama mzk insanın düşüncelerini yansıtırrr hayal gücünü yansıtır bu da insanın kültür sewiyesini gösterir bir taraftanda böyle sevdiği müziğin insanın düşüncesini yanıttığı bazen doğruluk payı taşır bir genellik arayamazsın bunda.Ayrıca müzik bir dosttur yada bir arkadaş ritm,melodi yada her ne karın ağrısı ise,müzikten etkileniyorsan müziği seversin.Müzik benim dostumdur arkadaşımdır kültürümü gösterecek bir alet değil..İnsan kendini ne kadar geliştirirse o kadar kültürlüdür.
|
||
|
||
Gökhan söylemiş bir önceki sayfada, metal/rock dinleyen kitle dışında kimse dinlediği müzik hakkında pek bilgi sahibi değil. Ha şu kültür seviyesi olayına girersek, metal/rock dinleyen araştırır, öğrenir vs. bilgi seviyesi artar. Bunu kültürle bağdaştırabilir miyiz? Evet. bu müzik kültürüdür.Fakat metal rock dinleyen araştırır öğrenir lafına katılmıyorum sayın Brainiac..Neden?klasik ve jazz müzik dinleyen o kadar çok tanıdığım insan var ki ve herbiri kendi müzikleriyle ilgili ne kadar bilgiye sahip tahmin edilemez..ayrıca rap,sevmem dinlemem,fakat hiç kimse o müziği dinleyenlerin ne dinlediğini bilmeyen olduğunu söyleyemez..ve inanın ki bazı ne dinlediğini bilmeyen popçular gibi metal ve rock dinleyicisi de var.Ve bana göre bilmesine gerek te yoktur bence müzik bir zevktir.Kültür ise çok geniş bir alana sahiptir.kimse kimsenin dinlediği müzikten genel kültürünün ne olduğunu çıkaramaz...Arka sayfadaki yorumumu okusaydın keşke. Pop ve Metal i karşılaştırdık , genel türlerle değil. ( Biraz daha dikkat ) |
||
|
||
Gökhan söylemiş bir önceki sayfada, metal/rock dinleyen kitle dışında kimse dinlediği müzik hakkında pek bilgi sahibi değil. Ha şu kültür seviyesi olayına girersek, metal/rock dinleyen araştırır, öğrenir vs. bilgi seviyesi artar. Bunu kültürle bağdaştırabilir miyiz? Evet. bu müzik kültürüdür.Fakat metal rock dinleyen araştırır öğrenir lafına katılmıyorum sayın Brainiac..Neden?klasik ve jazz müzik dinleyen o kadar çok tanıdığım insan var ki ve herbiri kendi müzikleriyle ilgili ne kadar bilgiye sahip tahmin edilemez..ayrıca rap,sevmem dinlemem,fakat hiç kimse o müziği dinleyenlerin ne dinlediğini bilmeyen olduğunu söyleyemez..ve inanın ki bazı ne dinlediğini bilmeyen popçular gibi metal ve rock dinleyicisi de var.Ve bana göre bilmesine gerek te yoktur bence müzik bir zevktir.Kültür ise çok geniş bir alana sahiptir.kimse kimsenin dinlediği müzikten genel kültürünün ne olduğunu çıkaramaz...Arka sayfadaki yorumumu okusaydın keşke. Pop ve Metal i karşılaştırdık , genel türlerle değil. ( Biraz daha dikkat ) |
||
|
||
| Vardır demedim , demedi. Sakız gibi uzatmaya gerek yok. | ||
|
||
Vardır demedim , demedi. Sakız gibi uzatmaya gerek yok. Soruya bakıldığında sadece "müzik" tarzına bakılarak sorulmuş.Elbette ki bende biliyorum "sadece" müzikle belli olmaz ona bakarak o yorumu yaptım.Ayrıca cümlelerine dikkat etmelisin.Senin kovalaman için benim kaçmam gerek.Lakin ortada kaçan yok ... Bi serdar ortaç yada kızdan bozma manken-mankenden bozma (ki bunlar kendilerine sanatçı diyor) popçularla bi Nilüfer'i bi Kayahan'ı bi Sezen Aksu'yu bir tutmam.2 sinin de özellikleri apaçık ortada.Ki pop camiasında harbi pop müziğin hakkını verenlerde var.Ama şimdi bunlar kaç tane 2 elin parmaklarına zor ulaşırsın. Rap,rock,metal,pop olsun her camiada sadece müziğin dinlemek için olanlarda var.Ya da ticari amaç olarak kullananlar var.Burdan kültüre nasıl çıkacaksın o zaman.İlla ki her yerde her zaman bilinçsizce var olanlar olacak.Evet müzikle insan (bence) az çok kültürünü belli eder.Ama sadece müzikle değil tabi ki bir sürü etken var bunun yanında. Ama soruya göre sana tek vereceğim cevap "Evet yansıtır" olur.Aralarda istisnalarda var lakin istisnalar kaideyi bozmuyor Millete çektiğin muameleye dikkat et.Düşünceni sonuna kadar savun ama cümlenin öğelerini dikkatli seç [/color] ![]() |
||
|
||
| Hala sorulara bir cevap vermemişin ? Lafı geveleyip duruyorsun... 2 mesajdır yaptığın , yapabildiğin tek şey 3-5 alakasız cümle ( Yanlış demiyorum , alakası yok sadece ) ve bunların sonundada '' Evet Yansıtır '' Kelimesi. Bizler olur olmadık şeylerden çıkarılan sonuçlara '' Ön Yargı '' Diyoruz. Müzik Tarzından Kültür seviyesi yansıtabilirsin , ama bu ön yargı sınırları içerisine girmektedir. 1 Fincanla hayatını anlatan gördüm de. '' Müzikten '' Kültür seviyesi çıkaranıda ilk defa görüyorum doğrusu. Köyde yaşayan insanlara bir bak , bence en temiz insanlardır. Bu tür insanlar dinlediği müzikten çok , müziği söyleyen kişiye önem verirler. Karakterine , konuşmalarına vs vs.. Onlar için asıl önemli olan şey bunlardır. Tıpkı anlattığın gibiler işte. Ama bu durum , bu insanların KÜLTÜRLÜ olduğunu göstermez , gösteremez. Bir toplumun tarihsel süreç içinde ürettiği ve kuşaktan kuşağa aktardığı her türlü maddi ve manevi özelliklerin bütününe kültür denir. Kültür istektir. İsteyen kültürlü olur , ama istemeyen asla olamaz. Kültür, genel olarak iki öğeden oluşur. a) maddi kültür öğeleri: binalar, her türlü araç-gereç, giysiler vb. b) manevi kültür öğeleri: inançlar, gelenekler, normlar, düşünce biçimleri vb. - kültür, toplumun doğal çevresinden yani coğrafi koşullardan etkilenir. örneğin, dağlık bölgelerde yaşayan toplumların kültürüyle verimli ovalarda yaşayan toplumların kültürü birbirinden farklıdır. Kültür görelidir. Yani her toplumun kendine özgü kültürü vardır.Kültür tarihseldir.Yani geçmişten günümüze süregelmektedir. Kültür insan eseridir. İnsanlar hem kültürü oluştururlar hem de kültürden etkilenirler. Kültür durağan değildir. Zaman içinde değişir. Maddi öğeler daha hızlı değişir. Ayrıca her toplumda kültürel değişim hızı birbirinden farklıdır.insanların toplumları, ülkeleri birbirinden farklı da olsa biyolojik olarak birbirlerine benzerler, ama inanç, düşünce, tutum ve olayları algılayış tarzı bakımından farklıdırlar. Bu farklılığı ortaya çıkaran etkenlerin başında içinde yetiştikleri kültürel yapıdır. Bireyler, kültürü sosyalleşme süreciyle kazanırlar. Kültürün içindekiler ve özellikleri sayfalarca hale gelenbilir. Böylesine genel bir kavram içerisindeki kültürü , neredeyse kültür bazı altından çıkıp Moda ya girmiş bir bilişim ile birleştirmek ne kadar doğrudur tartışılır. Her tarzın içini dışını vs vs herşeyini bilebilirsin.. Ama bunların kültürlü olmak bazında pek bir etki ettiği söylenemez. Her insandaki Kulak zevki farklıdır.Böylesine genelleme bir kavram için , kulak zevki gibi son derece alakasız bir yoll ile '' KÜLTÜR '' seviyesini ölçebiliyorsan. (GİT FALCI OL ) Müziği söyleyen kişinin. İyi bir İNSAN olamaması , İyi bir SANATCI olamamasını gerektirmiyor!!
|
||
|
||
Güzel bir kültür analizi olmuş ![]() Konu hakkında söyleyebileceğim tek şey olabilirde olmayabilirde(burdaki 2 olasılık nedeni insanlardan kaynaklanıyor bkz: herkes aynı değildir ) |
||
|
||
Hala sorulara bir cevap vermemişin ? Lafı geveleyip duruyorsun... 2 mesajdır yaptığın , yapabildiğin tek şey 3-5 alakasız cümle ( Yanlış demiyorum , alakası yok sadece ) ve bunların sonundada '' Evet Yansıtır '' Kelimesi. Bizler olur olmadık şeylerden çıkarılan sonuçlara '' Ön Yargı '' Diyoruz. Müzik Tarzından Kültür seviyesi yansıtabilirsin , ama bu ön yargı sınırları içerisine girmektedir. 1 Fincanla hayatını anlatan gördüm de. '' Müzikten '' Kültür seviyesi çıkaranıda ilk defa görüyorum doğrusu. Köyde yaşayan insanlara bir bak , bence en temiz insanlardır. Bu tür insanlar dinlediği müzikten çok , müziği söyleyen kişiye önem verirler. Karakterine , konuşmalarına vs vs.. Onlar için asıl önemli olan şey bunlardır. Tıpkı anlattığın gibiler işte. Ama bu durum , bu insanların KÜLTÜRLÜ olduğunu göstermez , gösteremez. Bir toplumun tarihsel süreç içinde ürettiği ve kuşaktan kuşağa aktardığı her türlü maddi ve manevi özelliklerin bütününe kültür denir. Kültür istektir. İsteyen kültürlü olur , ama istemeyen asla olamaz. Kültür, genel olarak iki öğeden oluşur. a) maddi kültür öğeleri: binalar, her türlü araç-gereç, giysiler vb. b) manevi kültür öğeleri: inançlar, gelenekler, normlar, düşünce biçimleri vb. - kültür, toplumun doğal çevresinden yani coğrafi koşullardan etkilenir. örneğin, dağlık bölgelerde yaşayan toplumların kültürüyle verimli ovalarda yaşayan toplumların kültürü birbirinden farklıdır. Kültür görelidir. Yani her toplumun kendine özgü kültürü vardır.Kültür tarihseldir.Yani geçmişten günümüze süregelmektedir. Kültür insan eseridir. İnsanlar hem kültürü oluştururlar hem de kültürden etkilenirler. Kültür durağan değildir. Zaman içinde değişir. Maddi öğeler daha hızlı değişir. Ayrıca her toplumda kültürel değişim hızı birbirinden farklıdır.insanların toplumları, ülkeleri birbirinden farklı da olsa biyolojik olarak birbirlerine benzerler, ama inanç, düşünce, tutum ve olayları algılayış tarzı bakımından farklıdırlar. Bu farklılığı ortaya çıkaran etkenlerin başında içinde yetiştikleri kültürel yapıdır. Bireyler, kültürü sosyalleşme süreciyle kazanırlar. Kültürün içindekiler ve özellikleri sayfalarca hale gelenbilir. Böylesine genel bir kavram içerisindeki kültürü , neredeyse kültür bazı altından çıkıp Moda ya girmiş bir bilişim ile birleştirmek ne kadar doğrudur tartışılır. Her tarzın içini dışını vs vs herşeyini bilebilirsin.. Ama bunların kültürlü olmak bazında pek bir etki ettiği söylenemez. Her insandaki Kulak zevki farklıdır.Böylesine genelleme bir kavram için , kulak zevki gibi son derece alakasız bir yoll ile '' KÜLTÜR '' seviyesini ölçebiliyorsan. (GİT FALCI OL ) Müziği söyleyen kişinin. İyi bir İNSAN olamaması , İyi bir SANATCI olamamasını gerektirmiyor!! ![]() Senin ettiğin laflar çok doğru ama sende de kel alaka yani. Evet coğrafi şartlara göre koyduğun analiz çok doğru ve yerinde.Her toplumun kendine ait kültürü inançları var hıhı evet bu da doğru.Neyi demek istiyorsun sen bana.Senin canın sıkılmış tartışacak adam arıyorsun kendine ![]() Hangi işte olursa olsun yapılan diziler,sinemalar,müzikler,kurulan bazı şirketlere kadar eğer ki kendi kültürünle uyuşturamıyorsan o yapılan şey havada kalır.Ve toplumda boşluk yaratır.Bu boşluğun genel sebebi de eğitimsizliktir.Eğitimin olmadığı ya da eksik olduğu yerlerde kültürler tehlikeye girer.Bizde şu an olduğu gibi. Sen bana köydeki insanları örnek vermişsin.Ama durum giderek değişiyor.Artık önem verilen değerler çok basitleşti.Ve bizim ülkede insan sayısından mıdır nedir insanların karakteri ucuzlaştı.Ne üst alt a değer veriyor ne de alt üste.Şimdi herkes cebe endeksli.Peki eskiden böyle miydi? Tabi ki hayır.İlişkilerde olsun,işlerde olsun herşeyin bir edebi adabı vardı.Bunun nedeni ne kültürün yozlaşması. Peki kültürün yozlaşması nelere neden oluyor? Yapılan dizilere*sinemalara*yarışma programlarına*müziklere*bazı yeni şirketlere*... yansımaktadır. Müzikten yansır dedim ben sadece müziği ve sözlerini baz alarak dedim. Ayrıca bana bişey önermişsin FALCILIK gibi...Bu ülke hacıdan-hocadan-falcıdan çektiği gibi kimseden çekmedi.Boş işler kalsın.Tavsiyeni koleksiyonuna kat ![]() Bu konuda sana kanıtlamak için kendimi gerecek değilim.Bana bunun için sen geveliyorsun yok alaksızsın demeni de iplemem doğrusu Madem o kadar geniş düşünebiliyorsun benim demek istediğimi de çok geniş anlayabilirsin pek ala.
|
||
|
||
'' ama sende de kel alaka yani '' Bir an kültürün ne demek olduğunu bilmediğini düşündüm , o yüzden yazdım ( Kusura bakmazsın artık ) ... Lakin kültür gibi geniş kapsamlı bir olgunun seviyesini , müzikle belirlemeye kalkan her kişinin kültür den ne anladığını konusunda şüphem olur ![]() Mesajında göründüğü gibi yine '' Konumuz dışındaki tüm olgularla ilgilenmişin '' 5 parağrafın 3 ünde '' Müzikle kültür seviyesinin ölçülemediğinden bahsetmişim. Ama hanım efendi sadece 2 parağraf okumuş galiba. ( Şaşırmadım doğrusu )'' Senin canın sıkılmış tartışacak adam arıyorsun kendine '' Bir sohbet için iyi gibi görünüyorsun. Ama bir tartışma için hayır... '' Sonuçta yazıdıklarımız , karşımızdakinin anladığı kadardır. Ne yazarsam yazayım yine bildiğini okuyacağından eminim.. ( Konunun başlığına bir kez daha bakmanı istiyorum '' Kültür seviyesi '' yazıyor. Yani; Sadece bir kültür öğesinden tüm tespiti yapabilme. ) Arkadaşa aklı başı yerinde olan biri önce benim postumu sonrada kendi postunu okutsun. Veya anlattığını söylediği , '' Neye dayanarak söyledin ? '' Sorusununa verdiği cevabı biri bana göstersin. |
||