TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Türk Rock Müzik

Konu: Rashit

Sayfa: [ 1 ]

Rockium 01.04.2007 02:04:11

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın

BİYOGRAFİ;

1993 yılında İstanbul'da kurulan Rashit, ilk dönem demo çalışmalarını takiben, 1996 yılında Darbouka Records etiketiyle ilk 45'liği “Kadıköy'den Hareketler”i Fransa'da yayınladı. 1999 yılında Kod Müzik etiketiyle çıkardığı ilk yasal albümü "Telaşa Mahal Yok" ile alternatif müzik piyasasında ismini duyurmaya başladı. Grup, 2001 yılında Hollandalı bağımsız plak şirketi Kroket Records'dan çıkarttığı ikinci 45'liği “Taksim'de Bangyjumping” ile çalışmalarına devam etti. 2003'te Ada Müzik etiketiyle yayınlanan “Adam Olmak İstemiyorum” adlı ikinci albümüyle Rashit medyanın ilgisini çekerek, dinleyici kitlesini genişletti. Ardından, 2004 yılında Fransa-İsviçre ortak yapımı “Kapak Güzelleri” adlı ilk LP'sini yayınladı. Aynı yıl, Murathan Mungan'ın “Söz Vermiş Şarkılar” adlı tribute albümünde, “Fırtına” şarkısını yorumladı. Rashit 2005 yılında, “Herşeyin Bir Bedeli Var” albümünü yayınlamak üzere Sony BMG Türkiye ile anlaştı.

Türkiye'nin albümlü ilk punk grubu Rashit, üç yıllık bir aradan sonra SONY BMG etiketiyle yayınlanan “Herşeyin Bir Bedeli Var” adlı 3. albümü ile müzik piyasasına geri döndü.
Rashit, bu albümde tüketim toplumuna, günümüz sosyo-politik ortamına ilişkin eleştirilerini ve gündelik hayatın çelişkilerine dair hissettiklerini müzikal tavrıyla dışa vurarak, konsept albüm geleneğini bozmadı. Prodüktörlüğünü Erdem Helvacıoğlu'nun üstlendiği albüm, Rashit'in önceki albümlerindeki müzikal çizgisinden farklı olarak, 2000'lerin modern rock soundlarıyla 80'lerin post-punk ve new wave anlayışının, Türk ezgileriyle birleştiği bir çalışma. Aynı zamanda, albümde İngiliz post-punk grubu “Japan”in bas gitaristi Mick Karn ve “Iggy Pop and The Stooges”in efsanevi saksofoncusu Steve Mackay gruba eşlik etti.

Türkiye'nin dört bir yanında verdiği konserlerle tanınan Rashit, bugüne kadar The Cure, Korn, Offspring, Pet Shop Boys, Dead Kennedys, The Cardigans, Simple Minds, Suede, Echo and The Bunnymen, Massive Attack, Pulp, David Byrne, Hanin Elias, Glen Matlock(ex-Sex Pistols), Gallon Drunk vb. sanatçı ve topluluklarla birlikte çeşitli konserlerde ve festivallerde sahne almıştır.

Rashit'in kadrosunda, vokalde Oğuz Taktak, elektrik gitarda Erdem Helvacıoğlu, bas gitarda Bülent Kabaş ve davulda Orkun Tunç yer almaktadır.

ALBÜMLERİ;

-Herşeyin Bir Bedeli Var    (2006)
-Kapak Güzelleri              (2004)
-Adam Olmak İstemiyorum (2003)
-Taksim'de Bangyjumping  (2001)
-Telaşa Mahal Yok           (1999)
-Sahibinin Sesi                (1997)
-Kadıköy'den Hareketler    (1996)
-Rashit (Demo Kaset)       (1995)
-Kangren (Demo Kaset)     (1994)
-Ugh'em All! (Demo Kaset)  (1993)

Grup Üyeleri;

Oğuz Taktak        (Vokal)
Erdem Helvacıoğlu (Gitar)
Bülent Kabaş         (Bas)
Orkun Tunç          (Davul)

Grubun Resmi İnternet Sitesi;

Register or Login
www.rashit.com

Myspace Adresi;

Register or Login
www.myspace.com/rashit_

playfellow 01.04.2007 04:21:45
teker teker geçer otoban çizgiiiileeerriiii
teker teker denemeden bilemzsin kaybetmeyi

şimdi ne alaka yhaaa  Huh? Undecided

hard_rock 01.04.2007 05:12:47
teker teker geçer otoban çizgiiiileeerriiii
teker teker denemeden bilemzsin kaybetmeyi

şimdi ne alaka yhaaa  Huh? Undecided
her şey tek tek sırayla geçer gider teker teker denmeden bilemessin hiç birşeyi kaybetmeden öğrenemssin diyo .. bence gayet mantıklı ...
severim teker teker şarkısını

rockdays 08.07.2007 03:00:16
hava soğuk sarkıalrı cok hosuma gidiyo

özgeci 09.11.2007 01:43:57
Çok mu zor parçasını severek dinlerim

K1NGEFER 17.12.2007 10:26:10
enteresan punk grubu punkçıların çou dinlediine göre ii bi grup olmaları lasm die düşünüyorum punk dinlemediim için göz

lordii 18.12.2007 03:34:30
ben sewmiyorum ama sewenler gerçekten çok fazla

Fallout 14.01.2008 06:44:49
nadir dinlediğim türk gruplardan ilk iki albümünü son albüme göre daha çok severim ilk iki albümdeki şarkı sözleri türk müzik tarihinin her bakımdan en cesur şarkı sözleridir ayrıca canlı performanslarıda süperdir göz

en sevdiğim şarkılarından biri niye böyle...

Çok meraktayım
Neden insanlar
Küçük hayaller
Peşinde koşar
Niye böyle
Çok para kazanmak
Küçük hayal değilmi?
Sabah akşam çalışıp
Hafta sonu yemelimi?
Niye böyle
Çok meraktayım
Neden insanlar
Yaşayıp nefes alıp
Ölmek için çalışırlar?
Niye böyle?
Estetik bu kaygılar
Moda bütün yaşamlar
Bugün varlarsa
Ama yarın yoklar
Kepazeler...
Cumartesi punk'ları
Boyamış saçları
Almış harçlığı
Alış veriş zamanı
Kepazeler...
Sizinde yok farkınız
Hepiniz aynısınız
Üretmek zor geliyor
Tüketmekten yanasınız
Kepazeler...

Ninhursag_ 15.01.2008 08:43:12
Dinlemem.

kurena(: 04.02.2008 12:21:57
bence eğlenceli bir grup şarkıları besteleri güzel hava soğuk benim favorim Grin

Toksin 06.02.2008 14:08:02
bir tane şarkısı var dinazor güzelmiş ama pek dinlemem rock and coke teomanla görmüştüm...

Fallout 06.02.2008 18:59:44
iki ismide ayrı ayrı sevmeme rağmen yaptıkları en gereksiz işlerden biri bu oldu Smiley

Toksin 06.02.2008 20:01:18
evet bencede pek uymadılar birbirlerine...

kurena(: 07.02.2008 01:40:32
çünkü ayrı ayrı zaten farklılar birlikte oluncada bir anlam kazanmadı.. Undecided Grin

Sayfa: [ 1 ]