TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Eğlence,Muhabbet...

Konu: Gothic nedir, ne demektir? Buyrun..

Sayfa: [ 1 ]

Black Thorn 19.04.2008 11:29:04

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Gothic olayı günümüzde bir çok insan tarafından hristiyanlık inancı ile denkleştirilmiştir..

Aslında ALAKASI BiLE YOKTUR..!

Sadece hristiyanlık değil, Dünya üzerindeki din-i inançlara mensup insanlara yapılan baskılar, zorluklar,

Ve din dışında ezilen, 2, 3. sınıf görülen, dışlanan, sebepsiz yere karalanan insanlardır..

İşte bu kavram, bu insanların çoğunda KARAMSARLIĞA yol açmıştır..

Bu karamsarlık GOTHIC'zm olarak adlandırılmış ve kabul edilmiştir..!

Tabi "hristiyanlık" zamanında ve hristiyan devletlerde bu daha yoğun olduğu için,

devreye haç, kilise gothic mimarisi girdiği için, bir çok insan Gothiz'mi hristiyanlık ile denkleştirmiştir..!

Black Thorn 19.04.2008 11:30:38
İkinci bir deyiş ile ;

Arkadaşlar şimdi açıklaması çok uzun olduğu için buraya yazmak, açıklama gereğinde bulunmadım.. Kısaca şöyle söyliyeyim..

Gothic sözcüğü, herkeste genellikle güzel çağrışımlar uyandırır ; katedraller, kiliseler, sivri kuleler, eski tarz bir
dekorasyon. Oysa, bu sözcüğü ilk kez kullanan Rönesans dönemi İtalyan sanatçıları için Gothic terimi oldukça değişik bir
anlam taşımış ve klâsik biçimlere karşı çıkan Kuzeyli barbarların, özellikle Cermen kökenli halkların kültürünü
simgeleyen bir sözcük olarak geçerlik bulmuştur.. Bazıları ne kadar fransız desede karmaşık birşey diyebilirim..

En güzel örnek (istanbuldaysanız) eğer, Haydarpaşa tren istasyonunu size örnek gösterebilirim.    
Haydarpaşa tren istasyonu gothic bir mimari yapıya sahiptir.. Ve Harikadır.. Bendeki mazisi ise başkadır.. : )
Ayrıca'da, günümüzde Gothizm olayı Müzik dünyasından, giyim dünyasına kadar yansımıştır..
(Bunu anlatmayada gerek yok.)
Mesela Gothic giyim, gothic'sel tasarımlar giyimler ve tarzları, ve müzik tarzı, ve müzik grupları vs vs.

VaMpiRe 19.04.2008 13:35:30
Gothic'in türkçe karşılığı korku olarak bilinir.Bunun hristiyanlarda fazla görülmesinin nedeni ise inanç zayıflığındandır fakat buna rağmen hristiyanlık dünyası bunu bile kendi yönüne çevirmiştir.Bunun hiçbir din ve inançla ilgisi yoktur çünkü gothic düşünce kendi başına bir inanç ve Tanrının kurduğu adalete baş kaldırıştır. Wink

Cruelty.Piggy 19.04.2008 14:21:21
Gothic'in türkçe karşılığı korku olarak bilinir.Bunun hristiyanlarda fazla görülmesinin nedeni ise inanç zayıflığındandır fakat buna rağmen hristiyanlık dünyası bunu bile kendi yönüne çevirmiştir.Bunun hiçbir din ve inançla ilgisi yoktur çünkü gothic düşünce kendi başına bir inanç ve Tanrının kurduğu adalete baş kaldırıştır. Wink
Hayır korku değil karamsarlık..

VaMpiRe 20.04.2008 01:46:28
Hayır korku değil karamsarlık...
senin bahsettiğin gothic'izm.Gothic korku uyandıran öğelere verilen addır.gothicizm ile gothic in de ilgisi yoktur aslında.İnsanlara söylenen gothic de yanlıştır o aslında goth'tur Cheesy biraz karıştı ama bu böyle Grin Grin

Cruelty.Piggy 20.04.2008 11:11:33
Öyle diyosan öyledir ya.. Fazla bilmem ilgilenmem  Wink

bestrafer 21.04.2008 06:51:23
Ayrıca zamanında iki tane büyük devlet vardı. Ostrogotlar ve vizigotlar. dünyada bunlara genel olarak gothlar gelir. Zaten onların mimarisinden geliyor. Ama şimdi önüne gelen ben gothicim diyor. Ben mesela gothic değilim kardeşim. Ben türküm  Dil

neorammstein 21.04.2008 07:06:52
ben Türk olduğumdan bi problem yok Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın  diyosun yani

Black Thorn 21.04.2008 09:15:18

auhahuauhsadhjasdlkasldhkjasld !!!!

bestrafer 21.04.2008 09:39:42
Teesüf ederim admin bey. Türklükle alakası yok. Ben aşırıya kaçmadan bu müziği dinliyorum. Beatles da pentagram da rammstein da metallica da disturbed da dinliyorum. Zamanına göre dinlerim müzikleri ama asla aşırıya kaçmam. Gothic olmaya çalışan eziklerden biri de değilim.

neorammstein 21.04.2008 10:20:16
tamam kızma  bestrafer dalgasına dediydim  Wink Smiley

nightmare_storm 21.04.2008 11:12:02
çok hoş ya

Sayfa: [ 1 ]