TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Anketler

Konu: Şebnem Ferah & Özlem Tekin?

Sayfa: [ 1 ]

nightmare_storm 19.04.2008 12:59:09

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Türk Rock Müziğinin kadın vokallerinden sizce Şebnem Ferah mı yoksa Özlem Tekin mi daha iyi?
Neden ve neye göre kıyaslıyorsunuz?

inferno 21.04.2008 05:39:27
kesinlikle tartışmasız şebnem ferah;her yönden şebnem ferah özlem tekin'den daha iyi
canlı performanstada,şarkıların kalitesinde ve sertlik derecesindede,imajdada,giyim kuşamdada,asiliktede,kliplerdede,çizgisini korumadada herşeyde şebo daha iyi diyorum

civelekli_vampir 26.04.2008 03:04:19
Özlem Tekin.
Şarkıları çok güzel,hareketli,kıpır kıpır ama yeri geldiğindede tam depresif.Sahnede ayrı bi havası var.Alışılmışın dışında bir ses tonuna sahip.Oyunculuktada beğeniyorum.
Laubali'ye bitiyorum helede.Çocukluktan sevdirdi bize rock müziği.Hem Şebnem Ferah'ın şarkılarının çoğu tek düze.

ÖZLEEEEMMM headbang

nightmare_storm 26.04.2008 03:07:37
Tek düze demek bakalım öle mi?
Aşk & Şebnem Ferah
Toprağın altında
Sarmaş dolaş köklerle
Bağlanmışız birbirimize
Cennet gibi bir yerlerde
Kader varsa benimki bu olsun
Aşk masalsa gerçek olsun
Aşk
Bağlamış kökler gibi
Hayat veren toprak gibi
Tüm anneler gibi güçlü olsun
Camdan sızan güneş gibi
Gökte yıldızlar gibi
Dolu hayatlar gibi sonsuz olsun
Sonsuz olsun
Toprağın üstünde
Yan yana duran çiçeklerde
Sarılmışız birbirimize
Cennet gibi bir yerlerde
Kader varsa benimki bu olsun
Aşk masalsa gerçek olsun
Aşk
Bağlanmış kökler gibi
Hayat veren toprak gibi
Tüm anneler gibi güçlü olsun
Camdan sızan güneş gibi
Gökte yıldızlar gibi
Dolu hayatlar gibi sonsuz olsun
Sonsuz olsun

Aşka Dair & Özlem Tekin
Belki başka bir yer başka zamanda
Yine bulurum sevdayı
Saçları senin gibi olmaz
Gözleri belki yeşil değil
Ama bu defa bu son olucak

Aşka dair ne var ne yoksa
Al giderken
İşime yaramaz, bana yaramaz
Çünkü artık çok zor
Aşık olmak
Ama bi de olursam, bu son olucak

Sözlere bakıyorum da çok tekdüze duran acaba hangisi?

nightmare_storm 26.04.2008 03:14:06
Öz & Özlem Tekin
En güzel renkler gözümde
En doğal hisler sazımda,sözümde
Yürek ister mutlu olmak,korku yaşatmaz
Tanıştım ben özümle
Şimdi ,burda
İste ,durma
Herşey mükemmel ve tam inan buna
En özel pırıltı seninle
Boşver onları yüreğinin sesini dinle
Cesaret ister sevgi sunmak,korku güldürmez
Tanış sen de özünle,gerçek ’sen’le

Okyanus & Şebnem Ferah
Önümde ağır bir kapı
Ardında okyanus var
Ben zaten suda doğmuşum
Kapıyı açmam gerek

İşte o an biri geliyor
Tutuyor kulağımdan
Gözü anahtar deliğinde
"Bak" diyor sadece burdan

"Bırak" diyorum o küçücük resmi
Yetmez bize bu küçük esinti
Nerde törpülendin böyle
"Olmaz" diyor tutup ayak bileğimi

Şimdi
Önümde ağır bir kapı
Ardında okyanus var
Bir de bileğimden biri çekiyor
Benimse kapıyı açmam gerek

"Bak" diyorum koca dünyaya
Burdan derhal çıkmak gerek
Bari çekme bileğimden
Benim her şeyi görüp öğrenmem gerek

Bir ileri bir geri her adım
Bu kapının ardı demek
Sonunda boğulmak olsa da
Benim o sularda yüzmem gerek

Anahtar deliğinden görünen bu küçücük manzara
Sana yetiyorsa yetsin benim o sularda yüzmem gerek

İkisinin de en felsefik şarkıları ne kadar tekdüze acaba?

deliptores 26.04.2008 03:31:45
şebonun kesinlikle daha iyi şarkıları daha kalite.sahne performansı olarakta öyle diyebiliriz.ama özlem tekinde yabana atılırı bir kadın degil.onunda sesi en az şebo kadar olağan üstü fakat tek eksikliği albümlerinde pekte iyi şarkılar seçememesi.

nightmare_storm 26.04.2008 03:37:59

Ses ?
şebnem ferah & can kırıkları(arka vokallere dikkat)

Canlı derseniz

Değmez & Özlem Tekin

Canlı

Aşk herşeyi affeder mi(arka vokalleri en iyi)

Canlı

Ben her ikisinin de gayet sesini ve performansını gayet iyi biliyorum buyrun bakalım.

nightmare_storm 26.04.2008 03:43:01
Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın

neorammstein 26.04.2008 03:59:38
aslında hiçte güzel olmadığını geçtiğimiz günlerde beyaz show u izleyenler farketmiş ve anlamışlardır yada görmüşlerdir umarım.  p.shop sağolsun   Smiley

nightmare_storm 26.04.2008 04:07:38
Güzellik?
Görselliğe önem vermesi kabahat olamaz işinin bir parçası. Son zamanlardaki yüzünün hızla dolunaya benzemesi beni de endişelendiriyor hormonsal tedavi mi görüyor yoksa hormonal bir sorun mu yaşıyor diye düşünmeden yapamıyorum.
Performanslarını daha çok önplanda tutsak daha iyi olacak sanırım. Güzellik tek başına yeterli olmadığı için.

neorammstein 26.04.2008 04:17:32
ya tabikide güzelliği beni ilgilendirmez yaptığı daha önemlidir ama     post un bi üstündeki resmi görünce sadece düşüncemi dile getireyim dedim.  hormonlumudur  hormonsuzmudur    organikmidir inorganikmidir  hiç umrumda değil tabiki.   Çok dinlediğim bi sanatcıda değildir ilave olarak

nightmare_storm 26.04.2008 04:20:16
ya tabikide güzelliği beni ilgilendirmez yaptığı daha önemlidir ama     post un bi üstündeki resmi görünce sadece düşüncemi dile getireyim dedim.  hormonlumudur  hormonsuzmudur    organikmidir inorganikmidir  hiç umrumda değil tabiki.   Çok dinlediğim bi sanatcıda değildir ilave olarak
düşüncene saygı duyarım paylaştığın için teşekkürler

civelekli_vampir 27.04.2008 02:44:33
Benim düşüncem odur.Neyi kanıtlamayı çalışıyorsan umurumdada değil.Şebnem Ferah basit bi rock vokal o kadar gözümde.

lordii 27.04.2008 04:37:13
şebnem ferah çok atrı bir ses özlem tekinde aynı şekilde bence ikiside güzel söylüyor özlem tekinin sesi bizim türk seslerine göre biraz daha farklı olduğu için türkçesi bana daha güzel geliyor bana ama şebnem ferahı daha çok dinliyorumm Embarrassed Embarrassed Embarrassed

nightmare_storm 27.04.2008 07:21:27
Benim düşüncem odur.Neyi kanıtlamayı çalışıyorsan umurumdada değil.Şebnem Ferah basit bi rock vokal o kadar gözümde.
Basit bir vokal  Cheesy Cheesy Cheesy  o sana göre  şeytan
Neyin peşinde miyim sadece GERÇEĞİN.

ApHrAeL 04.05.2008 05:42:52
şebonun sesi yeter bikere. ayrıca şarkı sözleri de süper. bu aralar kendini tekrar ettiğini düşünsemde soundunun sertleşmesi iyi oldu.

kbrock 12.05.2008 02:55:27
şebonun sesi yeter bikere. ayrıca şarkı sözleri de süper. bu aralar kendini tekrar ettiğini düşünsemde soundunun sertleşmesi iyi oldu.

bencede yah haklısın br kere kadını sesi yetıo bze fizik ozellgi gerekmıyoo....

Disturbed 12.05.2008 07:36:23
sebnem ferah ve özlem tekin türkiyenin en önde gelen 2 bayan vokali sanırım...
ben şebnem ferah derim niye cünkü söz yazıyo beste yapıyo çalıştıgı isimler çok kaliteli sahne performansı çok iyi sesi özlem tekinden daha güzel ve güçlü bence bu kadarı yeter artar bile Smiley

nightmare_storm 12.05.2008 08:53:17
sebnem ferah ve özlem tekin türkiyenin en önde gelen 2 bayan vokali sanırım...
ben şebnem ferah derim niye cünkü söz yazıyo beste yapıyo çalıştıgı isimler çok kaliteli sahne performansı çok iyi sesi özlem tekinden daha güzel ve güçlü bence bu kadarı yeter artar bile Smiley
süper

the_nailblood 13.05.2008 02:36:33
şebnem hakkında yazılanlara katılırken şunuda eklemek istiyorum onu baan sevdiren şarkılarının bir çoğunda hayatımı yaşadıklarımı bulmam sanırım dinleyici kitlesine etki etme kapsamındada sadece öslem tekinden deil bir çoklarının üstünde yer alıyo  headbang

rock4ever 14.05.2008 05:00:19
kesinlikle tartışmasız şebnem ferah;her yönden şebnem ferah özlem tekin'den daha iyi
canlı performanstada,şarkıların kalitesinde ve sertlik derecesindede,imajdada,giyim kuşamdada,asiliktede,kliplerdede,çizgisini korumadada herşeyde şebo daha iyi diyorum
gerçketende herşeyde şebo cok daha iyi kaliteli müzikleri var her yönlerden şebnem ferah daha iyi  Grin

FaLLen anqeL 08.06.2008 12:25:29
Bence sebo daha basarili ve daha iyi.
Tarzi ile yaptigi müzik ile...besteleri, müzigi herseyi ile mükemmel. Ses desen zaten Sebo bir numara =)

nightmare_storm 08.06.2008 12:51:50
Bence sebo daha basarili ve daha iyi.
Tarzi ile yaptigi müzik ile...besteleri, müzigi herseyi ile mükemmel. Ses desen zaten Sebo bir numara =)
ne gibi biraz daha açsana hangi şarkı hangi söz neden?

kurena(: 27.07.2008 10:24:52
ya ne gerek var iki kutpu bu şekilde karşılaştırmaya ben hiç anlmadım..bence bu müziği tartışmak değil büyük bir şaçmalık..bu insanlar işlerini bu şekilde karşılaştırılsın diye yapmıyor..ama siz işlerinizi bunlar üzerine kuruyorsunuz gereksiz (bence)...!!!!

nightmare_storm 27.07.2008 10:35:56
ya ne gerek var iki kutpu bu şekilde karşılaştırmaya ben hiç anlmadım..bence bu müziği tartışmak değil büyük bir şaçmalık..bu insanlar işlerini bu şekilde karşılaştırılsın diye yapmıyor..ama siz işlerinizi bunlar üzerine kuruyorsunuz gereksiz (bence)...!!!!
burda hayko & marilyn konusunda olduğu gibi bir karşılaştırma vardır, iki kutup olduğu derken müzik anlamında benzer kulvarlarda olduğu bellidir. Ama çalışma, üretme, doğru ve güzel şeyler ortaya koyma açısından bir kutuplaşma var açık açık. Kimse bu konudan bir iş kurmuyor lütfen konuyu saptırmayalım

kurena(: 27.07.2008 11:08:19
konuyu saptırmıyoruz..rock adı altında olmaları tek ortak noktaları oyuzden karşılaştıramassınız..neden çünkü zaten geri kalan herşey bir farklılıksa ne anlamı var karşılaştırmanın..ayrı insanlar olup ayrı isimlerle çıkmalarının ve ayrı işler yapmalarını sebebi budur..zaten tarz böyle birşeydir kendine hastır bunu bile bile karşılaştırmanın bir anlamı yok..en azından şebnemle özlem alaksız olmuş..açmış olmak için açılmış..

nightmare_storm 27.07.2008 11:17:21
konuyu saptırmıyoruz..rock adı altında olmaları tek ortak noktaları oyuzden karşılaştıramassınız..neden çünkü zaten geri kalan herşey bir farklılıksa ne anlamı var karşılaştırmanın..ayrı insanlar olup ayrı isimlerle çıkmalarının ve ayrı işler yapmalarını sebebi budur..zaten tarz böyle birşeydir kendine hastır bunu bile bile karşılaştırmanın bir anlamı yok..en azından şebnemle özlem alaksız olmuş..açmış olmak için açılmış..
Senin düşüncen buysa saygı duyarım. Fakat benim düşüncem sırf açmış olmak için konu açmak da değildir.

kurena(: 27.07.2008 11:23:31
bu sitede birşeylere emek verdiğini hepimiz biliyoruz..ve güzel birşey bu tabiki..ama bazende söylenilenleri dikkate almalısın yani yanlış bir konu olmuş bence..neyse  konu dışı tabiki karşılaştırılması gerekir diyenler yorum yazsınlar,bu konuda benim fikrim değişmez..

nightmare_storm 27.07.2008 11:27:49
bu sitede birşeylere emek verdiğini hepimiz biliyoruz..ve güzel birşey bu tabiki..ama bazende söylenilenleri dikkate almalısın yani yanlış bir konu olmuş bence..neyse  konu dışı tabiki karşılaştırılması gerekir diyenler yorum yazsınlar,bu konuda benim fikrim değişmez..
benim karşılaştırdığım şey şuydu Şebnem Ferah'ın azimle ve tüm kalbiyle kendini tamamen müziğe adamasıydı. Özlem Tekin'in ise (eski albüm ve yeni albümleriyle kıyaslayarak) müziğin dışında başka yönlere yönelmesi ve asıl yaptığı şeyi unutması ya da ihmalkarlığıydı.
Önerilerin için teşekkürler

kurena(: 27.07.2008 11:33:11
he yani birinin ilerleyişini,diğerininse müzik dışı olaylarını karşılaştırmak..paparaziliğe yakın birşey..karşılaştırılması gereken tek yönleri oysa zaten gerek yokmuş..bu özlem tekini hem şarkı hem film şebneminse kendini adayışı yani..neyse rica ederim gerekliyse devam edin..

Sayfa: [ 1 ]