|
|
|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595 Lord Of The Ring konusundan sonra böyle bir konu açmayı düşündüm. Frp sevenlere... En iyi frp oyunu hangisidir? İlk oynadığını frp oyunu nedir? En beğendiğini frp oyunu hangisiydi? Son zamanlarda frp oyunlarındaki yenilikler? Buyrun bakalım
|
||
|
||
| World of Warcraft World of Warcraft (çoğunlukla WoW şeklinde kısaltılır), Blizzard Entertainment firması tarafından geliştirilen bir devasa çevrim içi rol yapma oyunudur (MMORPG-Massively Multiplayer Online Role Playing Game). Warcraft serisinin devamı olarak nitelendirilebilecek olan World of Warcraft'ın hikayesi de kendisinden önceki Warcraft oyunlarının hikaye, olay ve kahramanları çevresinde gelişmektedir. Aynı şekilde orijinal World of Warcraft önceki Warcraft oyunlarının ana dünyası olan Azeroth'ta geçmektedir. Ancak daha sonra çıkartılan The Burning Crusade genişleme paketi ile Azeroth yanında Warcraft hikayesine göre Orc ve Draeneilerin anavatanı olarak nitelenen Outland'de oyun dünyasına katılmıştır. Şu anda 10 ırk oynanabilir durumdadır. Bunlar Dwarf'lar, Gnome'lar, Human'lar, Night Elf'ler, Draenei'ler(TBC), Tauren'ler, Troll'ler, Orc'lar, Undead'ler, Blood Elf'ler(TBC)'dir. Bu ırklar Faction olarak adlandırılan iki tarafa ayrılmıştır. Bu taraflar Alliance ve Horde'dur. Yukarıda sayılan ırklardan Human, Dwarf, Gnome, Night Elf ve Draeneiler Alliance tarafını oluşturken karşısında Undead, Orc, Troll, Tauren ve Blood Elf'lerin oluşturduğu Horde bulunmaktadır. Bir karakter oluşturuken oyuncu sayılan ırklardan birisini seçmekle o ırkın içerisinde bulunuğu tarafa dahil olur. Burada herhangi bir değişiklik ve seçim söz konusu değildir. Oyunun yapısı bu iki taraf arasındaki çatışmaya dayalıdır. Dünya Orijinal WoW Azeroth olarak adlandırılan göreceli olarak oldukça büyük bir dünyada geçmektedir. Bu dünya Kalimdor ve Eastern Kingdoms adı verilen iki büyük kıtadan oluşmaktadır. Kalimdor: Oyundaki orijinal ırklardan Orcların, Taurenlerin, Trollerin, Night Elflerin ayrıca The Burning Crusade ek paketi ile oyuna dahil edilen Draeneilerin başlangıç noktaları ve başkentleri bu kıtadadır. Bunlar Orgrimmar (Orc, Troll), Thunder Bluff (Tauren), Darnassus (Nightelf), Exodar (Draenei)'dır. Dolayısıyla bu sayılan ırklardan bir karakterle oynayan oyuncular ilk gelişim süreçlerini bu kıtada geçirmektedirler. Orijinal Kalimdor kıtası 17 bölgeden oluşurken The Burning Crusade ek paketiyle kıtanın kuzeybatısında bir ada üzerinde 2 bölge daha eklenmiş ve 19 bölgeye çıkmıştır. Eastern Kingdoms: Orijinal oyundaki ırklar olan Human, Dwarf, Gnome, Undead ve The Burning Crusade ile eklenen Blood Elf'lerin başlangıç noktaları ve başkentleri bu kıtadadır. Bunlar da Undercity (Undead), Silvermoon City(Blood Elf), Stormwind (Human), Ironforge (Dwarf, Gnome)'dur. Aynı şekilde bu ırkları seçen oyuncularda gelişimlerinin ilk aşamalarını çoğunlukla bu bölgede tamamlamaktadırlar. Orijinal kıta 21 bölgeden oluşurken The Burning Crusade ile eklenen Blood Elf'lere ait yeni 2 bölge eklenmiş ve böylece bu kıtadaki bölge sayısı da 23'e çıkmıştır. The Burning Crusade genişleme paketi ile oyunun ana dünyası olan Azeroth dışında orc'lar ve draenei'lerin anavatanı olarak görülen Outland adında yeni bir dünya eklenmiştir. Başka bir boyutta yer alan bu dünya azeroth gibi geniş kapsamlı bir dünya olarak değil, daha çok başka parçalanmış bir dünyadan arta kalan boşlukta asılı kalmış kara parçaları olarak betimlenmiştir. Outland dünyası 7 bölgeden oluşmaktadır. Azeroth ile Outland dünyaları arasındaki geçiş Azeroth tarafında Eastern Kingdoms'da Blasted Lands bölgesinde, Outland tarafında ise Hellfire Peninsula bölgesinde yer alan bir geçit ile sağlanmaktadır. Outland dünyasındaki içerik zaten belli bir seviyeye ulaşmış oyunculara yönelik olduğundan Outland'de herhangi bir ırkın başlangıç bölgesi veya ana şehri yer almamaktadır. Ancak Outland'de Terokkar Forest bölgesinde yer alan ve oldukça büyük olan Shattrath şehri tüm ırklar açısından ortak bir şehirdir. Ayrıca bu şehir Outland'in en büyük şehridir. Şehirler Oyunda gerek Azeroth'ta gerek Outland'de her bölgede irili ufaklı bir çok şehir bulunmaktadır. Bu şehirlerden 8 tanesi ırkların başkentleridir. Bu şehirler büyüklükleri ve sunduğu imkanlar açısından diğer şehirlerden bariz bir şekilde ayrılmaktadırlar. The Burning Crusade genişleme pakediyle bu sayı 9'a çıkmış bulunmaktadır. Gnome (Alliance) ve Troll (Horde) ırk olmasına karşın şehirleri bulunmamaktadır. Bunlar Ironforge (Dwarf ve Gnome'ların kenti), Stormwind (Human'ların), Darnassus (Night Elf'lerin), Exodar(Draenei), Thunder Bluff (Tauren'lerin), Orgrimmar (Orc'ların ve Troll'lerin) ve Undercity'dir (Undead'lerin),Silvermoon(Blood Elf)Fakat Terrokar'da yeralan Shattrath şehri iki tarafa da açık olup herhangi bir ırkın başlangıç bölgesinde değildir. 8 şehirde ırkların başlangıç bölgelerinde yer almaktadır. Bunlar sırayla Dun Morogh, Elwynn Forest, Teldrassil,Azuremyst Isle, Mulgore, Durotar, Tirisfal Glades ve Eversong Woods'dur. Ayrıca oyunda Shattrath City adında bir bağımsız şehir bulunmaktadır. Meslekler Oyunda 13 adet meslek bulunmaktadır.Bunlar birincil (10 adet) ve ikincil (3 adet) olmak üzere ikiye ayrılır.Birincil mesleklerden 2 adet ikincil mesleklerin ise hepsi seçilebilir. Birincil Meslekler Alchemy (Simyacılık) Blacksmithing (Demircilik) Enchanting (Büyücülük) Engineering (Mühendislik) Herbalism (Bitkicilik) Jewelcrafting (Mücevhercilik) Leatherworking (Deri Dikme) Mining (Madencilik) Skinning (Deri Yüzme) Tailoring (Terzilik) İkincil Meslekler Cooking (Aşçılık) First Aid (İlk Yardım) Fishing (Balıkçılık) Oyundaki item'lar, yani nesneler, değer ve bulunabilirliklerine göre yediye ayrılmaktadır. Herbiri bir renkle kodlanmıştır. Poor(Trash) - Düşük Kaliteli Item. Common (Beyaz) - Sıradan Item. Uncommon - Yaygın Olmayan Item. Rare - Nadir Bulunan Item. Epic - Destansı Item. Legendary - Efsanevi Item. Artifact - GM Itemleri. Oyundaki her ırkın kendine özgü mount'ları, yani binekleri vardır. Bunlar; ALLIANCE; Dwarf; Ram Night Elf; Nightsaber Draenei; Elek Human; Horse Gnome; Mechano Strider HORDE; Tauren; Kodo Bloodelf; Hawkstrider Orc; wolf Troll; Raptor Undead; skeletal horse Vikipedi |
||
|
||
Süpersin ya fakat bir takım hataların var World of Warcraft Frp oyunu değildir.Frp yapılabilecek herşeyin imkanlı olduğu hayalgücü içinde oynanır ayrıca katılımcı olarak bir grup arkadaş gereklidir.Bide Zarlar tabi .Frp'nin Wow gibi oyunlardan farklı olmasının başka bir nedeni ise bir anlatıcının oyunu yönetmesidir.Anlatıcı oyunu tamamiyle hareket ettiren oyundaki Tanrı yada Tanrıları'da hareket ettiren arkadaşımızdır.Yine RP oyunlarında olduğu gibi herkes bir ırk ve bir sınıf seçer.Fakat karakterler seviye atladıkça farklı farklı sınıflar seçip her birini geliştirebilir.Mesela bir oyundan örnek vereyim;Bu oyunda uç karakterimiz var. Bunlardan Bahadır ve Erhan kuvvetli birer fighter'i canlandirmakta. Önder ise savasçi tarafi fighter'lar kadar agir basmayan ancak çesitli büyü güçlerine sahip bir priest'i canlandirmakta. Parti bir nehir boyunca kurt adami takip eder. Kurt adam partinin isiklarini yaklasik 1-2 saat önce gördükleri sehre kaçmayi basarir. Sehir bos gibi görünmektedir. Sisli ve karanlik bir sokakta uzun suredir aradiklari kurt adami kovalamaktadirlar. DM: Sokak söyle bi üç metre çapinda hafif su birikintileriyle devam ediyor. Hava sisli ve iki-üç metre ilersini bile zor görüyorsunuz. Üçünüzde yoruldunuz. Bir sure sonra kurt adamin pençeli ayaklarinin iç gicirdatan sesleri kesiliyor, tas zemin yerini bir su birikintisine birakiyor. Bir kaç saniye sonra ayak bileklerinize kadar suyun içinde kosmaya basladiginizi farkediyorsunuz. Birden bire ilerden gelen zayif ayak sesleri kesiliyor. Önder: Bizim kurt durdu galiba. Bi halt karistiriyor olmasin? Bahadır: Hocam ben buradayken böyle seylerden korkmamayi hala ögrenemedin. O kurtçuga dünyanin kaç bucak oldugunu göstericem simdi. DM: Hafif bir "click" sesi duydunuz. Erhan: Nerden geldigini farkedebiliyor muyuz? DM: Önünüzden büyük bi ihtimalle bir kaç metre ileriden geldi ama gök gürültülerinden tam olarak emin olamiyorsunuz. Erhan: Ben bi kaç metre sonra duruyorum. Beyler bizim kurtçuk buralarda bi yere saklandi galiba. Bahadır: Bence de. Bagiriyorum. Neredesin lan it herif? Önder: Olum sussana sokagin ortasinda öyle bagirilir mi? Ya arkadaslari varsa? Bahadır: Daha iyi hepsinin beynine kayarim. Erhan: Hoca be sana da ilginç gelmedi mi o kadar gürültülü geldik sehre hiç kimse yok ortalikta... Bahadır: Hayalet sehir gibi... Önder: Vallahi ben tirstim, geri mi dönsek baba... Bahadır: (Önder'e, gürleyerek) Manyak misin be babam?! O kadar yolu ben bosuna kosmadim, si..cem ebesini, eger varsa arkadaslarinin da ebesini si..cem... Önder: Olum, sen delirmissin ne yapariz biz bi tomar kurt adama karsi be? Bahadır: Si..riz ebelerini! Erhan: Bencede si..riz ebelerini. Bi avuç kurttan mi korkacagiz? Önder: Vallahi ben karismiyorum. Simdi görecegiz ebemizin seyini gibi bi his var içimde ama herneyse. Bakin DM pis pis siritmaya basladi zaten bi pislik geliyor. DM: Nerden çikardin yaw? He he. ![]() Bahadır: Kes lan adi DM. Ben bi etrafi kolacan ediyorum. Gizli kapi filan ariyorum. DM: Simdi mekan duvarlarla çevrili. Tahminen ev ama ne cam ne kapi var. Erhan: Ne biçim yer yaw burasi? DM: Bilmiyom. Ama sizin de nerede oldugunuzla ilgili hiç bir fikriniz yok, bunu biliyorum. Herneyse sen kapi mi ariyordun? Bahadır: He, ya. DM: Tamam. (bir kaç zar atar. Ne zari deme iste tam oyunu ortasinda onu da sirasi gelecek. Sabret hele.) Sag tarafta su birikintisinin yaklasik bi 30-40 santim üstünde bir tasin digerlerine göre daha temiz oldugunu farkettin. Bahadır: Aha! Pusht herif burdan kacmis, diyorum ve tasa basiyorum kilicimin ucuyla. DM: Sessiz bir sekilde tasin üstündeki taslar yana dogru açiliyor ve gizli geçit beliriyor. Yaklasik bi su kadar filan (elleriyle büyüklügünü göstererek). Eee? Ne yapiyorsunuz? Bahadır: Ne kadar yüksekteydi ya bu? DM: Iste 3 metre filan. Erhan: Ben daha fazla sabredemiycem. Siçriyorum. Önder: Napiyon lan? Ya tuzaksa? DM: Biraz geç kaldin babam herif siçradi bile. He he! Önder: Bak gördün mü pusht herif siçacak simdi beynimize. DM: Ne hemen üstüne aliniyon be?! Sana bi sey diyen mi var. Bizim isimiz surdaki hiyarla (Erhan'i göstererek). He he! Erhan: Napalim baba bizim fighter anca bu kadar düsünüyo... DM: Haklisin babam. Herneyse iste sen siçradin yukari ve zar zor tutundun kapiya. Erhan: Zar zor mu ulan dev gibi adamim nasil 3 metreye zar zor tutunuyom lan. DM: Ne diyon baba yaw. Üzerinde bi ton zirh ve silah var senin. Kuvvetlisin dediysek de Conan degilsin elbet. O kadar zirhla babayi alirsin. Nasil siçriyon 3 metreye hop diye. Frpnet'ten alıntıdır ama sadece oyun bölümü ![]() |
||
|
||
Wow aslında bütün oyunlar arasında en iyisi.. Hayatımda bu kadar detaylı , sıkmayan bi oyun görmedim.. Blizzard'ın eline sağlık
|
||