|
|
|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595 Evanescence "duman gibi yok olmak" anlamına geliyor.Vokalde ve piyanoda Amy Lee,gitarlarda John LeCompt, Will Boyd,Terry Balsamo ve bateride William Gray'den oluşan ilk albümü "Fallen"'ı yayınlamıştır(Mart 2003).Peki Fallen albümü ilk albümleri miydi?Tabi ki hayır. Grup Arkansaslıdır.Amy Lee'nin inanılmaz güzel sesi ile grubu diğer nu-metal gruplarından ayrı tutuyor.Amy Lee'ye göre grubun sırrı müziklerinin epik, dramatik ve karanlık olmasıdır.Belki de Amy Lee'nin ta kendisidir. Grup Amy Lee ve Ben Moody tarafından kurulmuştur.İkisi çocukken yaz kampında tanışmışlar ve grubu kurmaya o gün karar vermişler.Amy Lee piyanoda Meat Loaf'ın "I'd Do Anything For Love"ını çalarak oyalanırken Meat Loaf hayranı olan Ben Moody ise gidip hemen Amy Lee ile tanışmış ve grubu kurmaya karar vermişler.Kendi çabalarıyla yayınladıkları, cd yazıcı ile çoğalttıkları ilk EP'leri ile yerel olarak tanınmışlar.Onlar eski albümleri şu an komik diye nitelendiriyorlar.Arkasından ikinci EP "Whisper" ve 2000 yılındaki ilk albüm "Origin" albümü gelmiş.Ancak grup özel bir neden yüzünden bu albümü hiç yayınlanmamış saymak istiyorlar.Bu sebeple bazı sitelerde ve resmi sitelerinde "Falen" ilk albüm gibi görünmektedir. Grup "Fallen" albümüyle büyük bir kitleye ulaşmıştır.Grubun albümü 600.000 satıp Billboard ilk 10'a girmiştir.Cristian-Rock kitlesi tarafından çok sevilip başarı grafiği hızla yükselişe geçince bu kitleye hitap eden müzik marketlerinden toplatılmış.Amerika'da Hristiyan Rock şeklinde bir olgu vardır.Dini temalar işleyen gruplar büyük ilgi toplar.Sadece bu türe endekslenmiş plak dükkanları, radyolar ve festivaller var fakat grup üyeleri kendilerini gotik tarzını kabul etmedikleri gibi yalnız bu kitleye hitap ediyor durumuna gelmek istemedikleri için bu tür dükkanlardan albümlerini toplatma kararı almışlardır.Şarkılarda çoğunlukla aşk ve çaresizlikle birlikte karanlık temaları dikkati çekiyor. Evanescence piyasadaki diğer nu-metal veya goth gruplarından çok farklıdır.Grup:"Öfke dolu gençlerin hazırladıkları, önceden paketlenerek satışa sunulmuş gibi duran çok albüm var piyasada Biz böyle değiliz.Bir görüntü satmaya çalışmıyoruz, sadece kalbimizdekileri yazıyoruz."diye açıklıyorlar. Grup turnedeyken Ben Moody grubu terketmiştir.Bu bazıları için hayal kırıklığı yaratırken bazıları için de sevinç yaratmıştır!Ben Moody Avril Lavigne'ın bir ara gitaristliğini yaparken grup devam etme kararı alarak turneye kaldığı yerden devam etmiştir ve Ben Moody'nin yerine Cold grubunun gitaristi Terry Balsamo geçmiştir.2004 yılının Kasım ayında unutulmaz Paris konseri görüntüleriyle oluşan "Anywhere But Home" adında bir konser albümü çıkarmışlardır. Grup yeni albüm çalışmalarına turne bitince Ben Moody'siz başlamıştır.Amy Lee Terry Balsamo ile şarkılar bestelemeye başlamıştır bile.Artık Evanescence fanları yeni bir albüm beklemektedir.Şansızlıklar grubun peşini bırakmamıştır.Grubun yeni gitaristi Terry beyin felci geçirmiş ve Amy menajerleriyle mahkemelik olmuştur.Albüm ertelendikçe ertelenmiştir.Sonunda Terry iyileşmiş ve albüm kayıtlarına hızla devam etmişlerdir.Ağustos 2006'da artık Evanescence'ın yeni klibi "Call Me When You're Sober" tv'lerde dönemeye başlamıştı.Ama bir ayrılık daha gerçekleşmiştir.Albümün çıkmasına haftalar kala grubun bassisti, şüprhesiz en sevilen ve grubun en sempatik elemanı Will Boyd gruptan ailesiyle vakit geçirmek için ayrılmıştı.Bu haber grubu ve fanları epeyce üzmüştü.Will artık Two Spines adlı grupla çalışıyordu.Gruba Revolution Smile grubunun eski bassisti Tim McCord katıldı ve Evanescence ikinci albümü The Open Door'la kapılarını 3 Ekim'de açtı... Grubun Yaptığı Coverlar -Korn-Thoughtless -A Perfect Circle-Orestes -Smashing Pumpkins-Zero -Metallica-Enter Sadman -Live-Dolphins Cry -Sound Garden-4th of July -Offspring-Self Esteem -Metallica-One -Nirvana-Heart Shaped Box |
||
|
||
| yarabbim sagır et benı.....sesını duydugumda hemen kapattıgım bulundugum mekanda dınlenılmesınden rahatsızs oldugum ve kımseyede dınlettırmedıgım bu aptal gerızekalı rock bozması kafasına at y...ı degmıs grup NİYE VARSIN !!!!!!!! jaws kılıklı.. | ||
|
||
| tek kelime ile BERBAT | ||
|
||
| size inanmıorum.... rock müziginden anlıomusunuz acaba? tel kelimeyle süper iş başaran bi grup bence tamam sizede saygı gösteriorum yorum ve zevk sizin ama abartmayın dinlediginiz dier salak gruplara berbat diyin bence................... | ||
|
||
| severdim ilk çıktığında ama nebiliym şimdi iyice bozuldu şarkıları solistin sesi fena değil ama nebileyim çok ele ayağa düştüler :/ | ||
|
||
| en sevdiğim parçası my immortal grup keşke bu şarkı bu kadar piyasa olmasaydı diio gerçekten de öle ya çok özel bir şarkkııı buuuu |
||
|
||
| osmanlı karısı gibi toplu maşallah -pala- | ||
|
||
| heart shaped box i ii yorumlamis amy lee bnce | ||
|
||
| kesinlikle çok iyi bi grup bence ve en önemli üyeleri de amy lee. hatta amy lee solo bi albüm çıkarsa daha iyi olur diye düşünüyorum | ||
|
||
| amy lee sayesinde ülkemizde de minik amy lee ler görmek mümkün tabi giyimleriyle:)artık bıktıııııııım nolur daha özgün olun. gruba gelince hiç bir şarkısı beni etkilemiyor |
||
|
||
| dün tv izlerken haziranda gelme ihtimalleri varmış gerçi daha belli değil,araştırmak hayranlarına düşer=) | ||
|
||
| eet gelio ama yer ve para suan belli deil.... | ||
|
||
dinlemiyorum
|
||
|
||
dinlemiyorum yinede gidilir ama... sırf solist için bile
|
||
|
||
hatun güzel sesi gibi ama sevdiim parçaları 3-4 ..hayranı olsam kaçırmam tabikide ![]() |
||
|
||
gidilir gene kaçırmak olmaz...
|
||
|
||
| amydeki ses kimsede yoq kabul etmek lazım sert sarkilari da basarili bayaa | ||
|
||
Sevmiyorum, dinlemiyorum Tam bir grup bile değiller bence , bir iki şarkı dışında hiçler.
|
||
|
||
amydeki ses kimsede yoq kabul etmek lazım sert sarkilari da basarili bayaa hangi şarkısı sert sölermisin |
||
|
||
bu bakış açısıda güzel .. Kadının sesi güzel buda bi gerçek tabiSevmiyorum, dinlemiyorum
Tam bir grup bile değiller bence , bir iki şarkı dışında hiçler. |
||
|
||
Amy grup elemanlarını kovmuş,kovulanlarda biz bunu hak etmedik diye ağlamış ![]() Dönemimizin tek albüm ile meşhurrr olan para hırsı ile gitmedikleri konser kalmayan sözde METAL grubu... |
||
|
||
| grup dağılmışş öle duydum doğrumu | ||
|
||
hohohooh aynen içimdekileri döktün helal ![]() Amy grup elemanlarını kovmuş,kovulanlarda biz bunu hak etmedik diye ağlamış
![]() Dönemimizin tek albüm ile meşhurrr olan para hırsı ile gitmedikleri konser kalmayan sözde METAL grubu... |
||
|
||
| anaaa dağılmış mı gerçekdeen ... habire klip çevrip duruyolardı ya ... hııımm | ||
|
||
| iki üç parça dinlerim dinlemem. eskiden severdim | ||
|
||
tam olarak kaç tane grup gördün sen 2-3
|
||
|
||
| hayatın kadar gördüm desemm..... | ||
|
||
Boşuboşuna görmüşsün o zaman. Neyse sen sözde heavy metal, punk dinlemeye devam et
|
||
|
||
| gereksiz polemiklere gerek yok | ||
|
||
| evanesence ne zaman türkiyeye geliodu ve bilet fiyatlarından haberi olan sölerse sewinirim | ||
|
||
| Evanescence'nin canlı performanslarını izledim ve gerçekten çok beğendim. Amy Lee'nin sesine hayran kaldım. | ||
|
||
ya bunlar grup mu siz hiç kliplerinde amy lee den başka geri kalan grubu gördünüz mü haa pardon geri kalan üyeler 10 sn gözküyorlar o da net değil geri kalanı amy lee
|
||
|
||
dinlemem fan ı olanın da rocker lığından şüpe ederim
|
||
|
||
Bn fanıyım
|
||
|
||
| Sahne performansı hiç de iyi değil Tek özellikleri iyi bir vokal YouTube da bir sürü konser kayıtı var hiç de beğenmedim |
||
|
||
| iidir ya eva sesine bitiyrm o ayrı şarkı szleride süper | ||
|
||
| sahne performansları ii deil? bi yanlışlık oldu galiba başka biriyle karıştırdın ? Sahne performansı hiç de iyi değil
Tek özellikleri iyi bir vokal YouTube da bir sürü konser kayıtı var hiç de beğenmedim |
||
|
||
| gugsel sarkilari var | ||
|
||
| Neyi karıştıracağım Apaçık iyi değil Canlı konser performansı nasıl olur hakkında pek bilgin yok belli Sana anlatmayada takatim yok zaten |
||
|
||
| Gerçekten solist çok kötü canlı performansta sesi yetmiyor çoğu yerde | ||
|
||
berbat ötesi hiç sevmiyorum
|
||
|
||
| bence çok piyasa olmuş ve çok gereksiz bi grup..bi kaç şarkı haricinde albümü dinlenilcek bi grup kesinlikle değill | ||
|
||
| pff canlı performansları iğrenç bee neresi güzel | ||
|
||
herzaman dediğim gibi eğer sen ıy diyerek ağız hareketi yapacaksan birine ondan üstün olduğunu düşündüğün şeyi değil gerçekten üstün olan bir şey yapmalısın ki yorumların değer kılsın KISACASI AMY LEE VEYA BİRBAŞKASI HAKKINDA OLAĞINCA YORUM YAPMAKTA SERBESTSİNİZ AMA SİZDE YORUM YAPILMAYA DEĞER BİRŞEYLER YAPINDA VARSIN O YORUM KÖTÜ OLSUN MESAJ ALINDI SANIRIMŞAHSEN BEN SEVİYORUM AMA EĞER SEVMEDİĞİM Bİ GRUP OLSAYDI SEVMEDİĞİM İÇİN YORUM YAPMAYA GEREK KALMAMIŞ ZATEN O SAYFADAN HEMEN ÇIKMIŞTIM
|
||
|
||
| bence sadece amy lee den ibaret sözde grup. ama parçaları süper. | ||
|
||
evanescence süper bi grup
|
||
|
||
dimi eva dan süper grup yokk en büyük eva hayko pentagram green day linkin park da yalan
|
||
|
||
bildiğin iki üç grupla başkalarına laf atma
|
||
|
||
| siz bence dinlemediiniz,dinlemeye üşendiğiniz ya da önyargılı olduğunuz için böyle tutarsız ve kötü yorumlar yapıyosunuz bu grup hakkında.belki de yeni çıkan grupları hiç sevmediiniz içindir,siz eskiler... | ||
|
||
| şarkılarını bilmeyenler bile avatarına amy lee resmi koyuyor özentilerle başı dertte olan bi grup bence | ||
|
||
| sevdiim şarkıları var amma çok kötü bi pozisyonda türkiyede kendileri bence... bütün özenti kırmalarının kendilerinden başka bişi bilmedii ve maximum düzeyde taklit ettii[kılık olsun saç makyaj olsun ne olursa olsun]bu yüzdende kendilerinden uzaklaşılmasına sebeb olunan ama özünde ii pek bilinmeyen ama ii olan şarkılarıda olan kopya amyler olmasa sevilebilesi olan bi grup | ||
|
||
sevdiim şarkıları var amma çok kötü bi pozisyonda türkiyede kendileri bence... bütün özenti kırmalarının kendilerinden başka bişi bilmedii ve maximum düzeyde taklit ettii[kılık olsun saç makyaj olsun ne olursa olsun]bu yüzdende kendilerinden uzaklaşılmasına sebeb olunan ama özünde ii pek bilinmeyen ama ii olan şarkılarıda olan kopya amyler olmasa sevilebilesi olan bi grup
[/quote sonuna kadar katılıyorum..... |
||
|
||
bildiğin iki üç grupla başkalarına laf atma ![]() bak bana laf atıp durma inan senden daha çok grup biliyorum
|
||
|
||
say da görelim
|
||
|
||
| Son dönemde baya bi abartılan grup! | ||
|
||
say da görelim ![]() msn de sana saydım umaram yeterli cevabı almışsındır
|
||
|
||
|
||
|
||
| söylediğim black metal grubuna hardcore diyen biriyle uğraşacamayacağım. | ||
|
||
| Evanasınıs... | ||
|
||
| Nedenini bilmiorum ama sevmiorum ve dinlemiorum | ||
|
||
| başarılı buluyorum ve amy lee nin sesini çok beğeniyorum.. | ||
|
||
| EvAnEsCaNcE BnCe cOkk BaSaRıLı bİr gRup...KOnSerLrr olSnn AlBüMM olSnn Cokk KaLiTeLi.. zaTeNN aMy niN Sesi GrUbA AyRı hAvA KaTıO ...SüReKLİ GrUp eLeMnLırI DeiŞsE De AmY GrUbU ToPlMaYa cALIsIO.. | ||
|
||
yarabbim sagır et benı.....sesını duydugumda hemen kapattıgım bulundugum mekanda dınlenılmesınden rahatsızs oldugum ve kımseyede dınlettırmedıgım bu aptal gerızekalı rock bozması kafasına at y...ı degmıs grup NİYE VARSIN !!!!!!!! jaws kılıklı.. sana içimden küfür etmekgelioo vede bi ton saydımmm
|
||
|
||
| aman içinizden saymaya devam edin :7 | ||
|
||
| cok muthiş demıycem ama guzel bı grup bence en sewdıgım sarkılarıda-Lıthum |
||
|
||
| my immortal en fazla dinlediğim şarkılarından. | ||
|
||
| kaç tane popüler parçaları varki zaten | ||
|
||
| Arkadaslar bi Bring me to life My Immortal Lithium Going Under Good Enaugh ve daha sayabilecegim bir cok mukemmel parcasi olan bir gru hakkinda igrenc yorumlari yapiliyor..Sasiyorum adeta.. Cok iyi bilen varsa daha iyisini yapsinlarda biz de onlari dinleyelim... Tum sarkilarini ezbere bilir soylerim.Laf ettirmeyecegim sayili gruplardan biri... Tarzlariyla muzikleriyle cok da iyi is yapiyolar...Begenmeyenler Ajdar dinlesin... ![]() Amy Dogru soylemis..Everybody is fool... |
||
|
||
Going Under parcası mükemmel.eva-rcok sana katılıyorum
|
||
|
||
| toplasan 2 parçasını beğeniyorum vocal sağlam ama parçaları yavan | ||