TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Sinema (Medya)

Konu: Fight Club&Dövüş Kulübü

Sayfa: [ 1 ]

nightmare_storm 06.05.2008 08:17:10

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın

Özgün ad Fight Club
Yönetmen David Fincher
Yapımcı Arnon Milchan
Senaryo yazarı Chuck Palahniuk (roman), Jim Uhls (senaryo)
Oyuncular Edward Norton
Brad Pitt
Helena Bonham Carter
Meat Loaf
Jared Leto
Yapım yılı, ülkesi 1999, Amerika
Dağıtım şirketi Twentieth Century Fox
Süre 139 dakika

Dövüş Kulübü, (Orjinal adı Fight Club), Chuck Palahniuk tarafından yazılmış olan aynı isimli roman üzerinden çekilen kült filmdir.
1999 yapımı olan film, David Fincher tarafından yönetilmiştir ve başrollerde Brad Pitt, Edward Norton ve Helena Bonham Carter rol almıştır. Müziklerini Dust Biraderler (Dust Brothers) yapmıştır.
Dövüş Kulübü ABD'de 37.030.102 $, uluslararası olarak 63.823.651 $ hasılat ile toplam kazancı 100.853.753 $'a ulaşmıştır. Film ABD'de gösterime girdiği hafta 11.035.485 $ gelir elde etmiştir.
2000 yılında film, en iyi ses efektleri dalında akademi ödüllerine(oskarlara)aday oldu ve 2001 yılının kasım ayında en iyi film müziği dalında Brit ödülünü almıştır.
Filmin elde ettiği büyük başarı üzerine bilgisayar oyunu da çıkarılmış ancak kitabın ve filmin hayranları tarafından ticari amaçlı olmakla suçlanmıştı.

Bu filmin kazandığı ödüller:
2000 Empire Ödülleri (UK), En iyi Britanyalı Aktirist (Helena Bonham Carter)
2001 Online Film Critics Society Ödülleri, En iyi DVD, En iyi DVD anlatımı, ve En iyi DVD Özel İçerikleri
2005 Total Film Magazine Ödülleri (UK) "Dünyanın bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi film ödülü"

Bu filmin bazı ödül adaylıkları:

2000 Akademi Ödülleri, En iyi ses efektleri
2000 Brit Ödülleri, En iyi soundtrack
2001 MTV Film Ödülleri, En iyi dövüş (Edward Norton kendisi ile dövüştüğü sahne)
2000 Politik Film Birliği Ödülleri, Demokrasi ödülü

(kaybedenler anısına)

Cruelty.Piggy 06.05.2008 08:21:57
inanılmaz bi film.. Muhteşem tek kelimeyle..  tap

nightmare_storm 06.05.2008 08:26:51
Edward Norton tap süperdi filmde son sahne ise muhteşemdi özellikle binaların havaya uçuşu seyre değerdi.

molkoist 06.05.2008 08:49:09
ben bu filme hastayım ya hayatımda büyük yeri vardır bircok kez izlemişimdr,bir cok kez daha izlerim

nightmare_storm 06.05.2008 08:51:39
ben bu filme hastayım ya hayatımda büyük yeri vardır bircok kez izlemişimdr,bir cok kez daha izlerim
bende çok kez izledim kızın o umursamazlığı caddenin tam ortasından geçişi =)çok zekiceydi ama film adam kendine arkadaş yaratıyor yalnızktan =)

nightmare_storm 06.05.2008 09:09:26
Ünlü bir otomobil firmasında çalışan genç bir erkek ( Edward Norton ), tek düze bir yaşam sürmektedir. Kronik uykusuzluk çeken genç adam, doktorunun tavsiyesi üzerine kanserli hastaların terapi grubuna katılır. Toplantılar esnasında Marla ( Carter ) ile tanışır ve onun da kendisi gibi hasta numarası yaptığını anlar. Bir iş yolculuğu sırasında sabun satıcısı Tyler Durden ( Brad Pitt ) ile tanışan genç adam, yolculuk sonrası evinin yandığını görünce soluğu Tyler’ın yanında alır. Birlikte tüketim toplumunun dayattığı düzene karşı mücadele etmeye karar veren ikili, yalnızca erkeklerin katıldığı ve acımasız dövüşlerin yapıldığı bir kulüp kurarlar. Giderek genişleyen örgüt zamanla kontrol edilemeyecek bir noktaya varır.   
alıntı

BloodLine 06.05.2008 09:21:40
Fight Club (Dövüş Kulübü) Felsefesi   şeytan
teslim ol ama korkuya değil,öldürebilecek kadar acıya...
Mobilya satın alırsınız. Kendinize dersiniz ki, bu hayatım boyunca ihtiyaç duyacağım son kanepe.
Kanepeyi alırsınız ve sonraki birkaç yıl boyunca, hangi işiniz ters giderse gitsin, en azından kanepe sorununuzu çözmüş olduğunuzu bilirsiniz. Sonra o güzel yuvanızda kısılıp kalırsınız.
Bir zamanlar sahip olduğunuz şeyler artık sizin sahibiniz olur.
Bizim kuşağımız büyük bir savaş görmedi, büyük bir buhran yaşamadı, ama bizim de bir savaşımız var.
Büyük bir ruhani savaş bu. Kültüre karşı büyük bir devrim hazırlıyoruz.
Büyük bir buhran bizim hayatlarımız. Biz ruhani bir buhran geçiriyoruz.
Bize dünyanın bokundan ve pisliğinden başka bir şey bırakmadılar.
Ağzınızda bir silah varken ve silahın namlusu dişlerinizin arasındayken ancak sesli harflerle konuşabilirsiniz.
Hiçbir zaman tamamlanmış olmayayım, ne olur.
Hiçbir zaman halimden memnun olmayayım.
Hiçbir zaman kusursuz olmayayım.
Kurtar beni, Tyler, kusursuz ve tamamlanmış olmaktan kurtar.
Çünkü ancak kendimi mahvederek ruhumun gerçek gücünü keşfedebilirim.
Belki de kendimizi daha iyi bir şeye dönüştürmek için her şeyi kırıp dökmemiz gerekiyor.
Dövüş bittiğinde hiçbir şey çözülmemişti, ama hiçbir şeyin önemi yoktu.
Bu senin hayatın ve anbean sona eriyor.
Her akşam ölüyor ve her sabah doğuyordum.
Tyler bana bir garsonluk işi buluyor, sonra ağzıma bir silah sokmuş ve diyor ki,
sonsuza kadar yaşamak istiyorsan, ilk adım olarak ölmek zorundasın.
Bu yükseklikte etraf o kadar sessiz ki, insan kendini o uzay maymunlarından biri sanıyor.
Sana öğrettikleri küçük görevi yerine getiriyorsun.
Bir kolu çek.
Bir düğmeye bas.
Neyi neden yaptığını bilmiyor, sonra da ölüp gidiyorsun.
İnsan sevdiklerini öldürür diye bir söz vardır ya; aslında bakın, insanı öldüren de hep sevdiğidir.
O sarmalayıcı karanlıkta, başka birinin kolları arasına hapsolmuşken,
hayatta elde edebileceğiniz her şeyin sonunda çöpe gideceğini anladığınız zaman ağlamak çok kolaydır.
Sevdiğiniz herkesin size sırt çevireceğini ya da öleceğini fark ettiğiniz zaman ağlamak kolaydır.
Zaman aralığını yeterince uzun tutarsanız, herkesin hayatta kalma şansı sıfıra düşer.
Uykusuzluk böyledir işte. Her şey çok uzaklardadır, bir kopyanın kopyası gibi.
Dünyayla arana öyle bir mesafe sokar ki, ne sen bir şeye dokunabilirsin, ne de bir şey sana.
Bütün umutlarınızı kaybetmek özgürlüktür.
Her kalkış ve inişte, uçak bir tarafa doğru fazlaca yattığında, kaza olsun diye dua ederdim.
Hepimizin çaresizlik içinde öleceği, insan bedenlerinin uçağın gövdesinde sıkışıp kalacağı
o anı düşünmek uykusuzluğuma ilaç gibi gelir, üstüme dayanılmaz bir uyku çökerdi.
Bazı insanlar gece insanıdır. Bazıları da gündüz insanıdır.
Başka bir yerde, başka bir zamanda uyanabilseydim, başka bir insan olarak uyanabilir miydim?
Dövüş kulübünde geçen bir geceden sonra, gerçek dünyadaki her şeyin ses ayarı kısılmış gibi olur.
Bazen bir şey yapar ve belanızı bulursunuz. Bazen de yapmadığınız şeyler size belanızı
buldurur.
İşyerinde, koridorda insanların yanından geçerken, herkesin küçük düşmanca YÜZ’üne karşı tamamen ZEN bir tavır takınıyorum.
Kendi cerahatli ve hastalıklı çürümemi kucaklıyorum.
Tyler diyor ki, ben henüz dibe vurmaya yaklaşmamışım bile. Ve eğer sonuna kadar düşmezsem, kurtarılmam olanaksızmış. İsa çarmıha gerilerek yapmış bunu. Sadece para, mülkiyet ve bilgiden vazgeçmen yeterli değil, diyor Tyler. Bu bir hafta sonu tatili değil. Kendini geliştirmeye sırt çevirmeli ve felakete doğru koşmalısın.
“Kovulmak” der Tyler, “herhangi birimizin başına gelebilecek en iyi şey olurdu.
Böylece havanda su dövmekten kurtulur ve hayatlarımızla bir şey yapardık.”
Marla’nın hayat felsefesi, bana söylediğine göre, ölmeye her an hazır oluşu.
Marla’nın hayatındaki trajedi ise ölmüyor oluşu.
Güzel ve emsalsiz bir kar tanesi değilsin. Herkes gibi sen de o çürüyen organik maddeden yapılmasın.
Kültürümüz hepimizi aynı yaptı. Artık kimse gerçek anlamda beyaz ya da siyah, zengin ya da yoksul değil. Hepimiz aynı şeyi istiyoruz. Teker teker, hiçbirimiz hiçbir şey değiliz.
Hangisi daha kötü, cehennem mi, hiçlik mi?
Dövüş kulübünde geçirdiğiniz zaman boyunca, banka hesabınız değilsiniz. İşiniz değilsiniz.
Aileniz değilsiniz ve olduğunuzu düşündüğünüz kişi değilsiniz.
Güçlü kadın ve erkeklerin oluşturduğu bir sınıf var ve bunlar hayatlarını bir şeye feda etmek istiyorlar. Reklamlar insanları gerek duymadıkları arabaların ve kıyafetlerin peşinden koşturuyor. Kaç kuşaktır insanlar nefret ettikleri işlerde çalışıyorlar, neden?
Gerçekte ihtiyaç duymadıkları şeyleri satın alabilmek için.
“Şunu unutma” diyor Tyler. “Ezmeye çalıştığın bu insanlar, senin muhtaç olduğun herkestir.
Biz senin çamaşırını yıkayan, yemeğini pişiren ve önüne getiren insanlarız. Senin yatağını biz yapıyoruz. Uykudayken seni biz koruyoruz. Ambulanslarını biz kullanıyoruz. Telefonlarını biz bağlıyoruz. Bizler ahçıyız, taksi şoförüyüz ve senin hakkında her şeyi biliyoruz. Sigorta bildirimlerini, kredi kartı ödemelerini biz takip ediyoruz. Hayatının her alanını biz denetliyoruz.”
Biz tarihin ortanca çocuklarıyız. Bizi bir gün milyoner olacağımıza, film yıldızı, rock yıldızı olacağımıza inandıran televizyon programlarıyla büyüdük, ama bunların hiçbiri olamayacağız. Ve bu gerçek kafamıza ancak dank ediyor”.
Bizler eşşiz değiliz.
Süprüntü ya da pislik de değiliz.
Biz sadece biziz.
Biz sadece biziz ve hayatta başımıza gelenlerin bir nedeni yok.
 kral

Cruelty.Piggy 06.05.2008 10:05:43
Oha mükemmel paylaşım..  süper

nightmare_storm 06.05.2008 10:28:56
Biz sadece biziz ve hayatta başımıza gelenlerin bir nedeni yok. kral

BloodLine 06.05.2008 10:31:01
Kültürel Buz Çağı

...Binlerce yıldır insanoğlu bu gezegendeki her şeyin içine etmiş, her şeyi boka çevirmişti ve şimdi tarih benden herkesin pisliğini temizlememi bekliyordu.Boş konserve kutularını suyla çalkalamalı ve yassıltmalıydım. Kullandığım her benzin damlasının hesabını vermeliydim.

Ayrıca nükleer atıkların, gömülmüş mazot tanklarının ve ben doğmadan bir kuşak önce atılmış çöplerin oluşturduğu zehirli yığınların faturasını üstlenmek zorundaydım.

...Dünyadan tarihini söküp atmak istiyorduk.

Paper Street'teki evde kahvaltı etmekteyken, Bir düşün dedi Tyler, unutulmuş golf sahasının on beşinci bölgesinde turp ve patates ekiyorsun.
Rockefeller Merkezi'nin etrafındaki yıkıntıların arasında, rutubetli kanyonların içinde koşturarak geyik avlıyorsun. Seattle'daki gözlem kulesinin kırk beş derecelik açıyla yan yatmış iskeletinin yanı başında istiridye topluyorsun. Gökdelenlerin cephelerini dev totem maskeleriyle ve Polinezya yerlilerinin korkunç suratlı tanrılarıyla süslüyoruz.

Geri dönüştürme, sürat limitleri, hepsi palavra dedi Tyler. Ölüm döşeğinde sigarayı bırakmaya benziyor bunlar.

Dünyayı kurtaracak bir şey varsa o da kargaşa projesi olacaktı. Kültürel bir buzul çağı. Vaktinden önce başlatılmış bir karanlık çağ. Kargaşa projesi sayesinde insanlık, dünyanın kendisini toparlamasına yetecek bir süre boyunca eylemsizliğe mahkum olacaktı.

...Bir düşün. dedi Tyler. Mağaza vitrinlerinin yanından geçerek geyiklerin izini sürüyorsun. Askılar dolusu şık elbise ve smokin oldukları yerde küflenip kokuşuyor. Ömrünün geri kalanı boyunca deri giysiler giyiyor ve Sears kulesi'ni sarmalayan sarmaşıklara tutunarak yukarı tırmanıyorsun. Fasulye filizine tırmanan masal çocuğu gibi o azgın nemli bitki örtüsü içinden kendine yol açarak tepeye çıkıyorsun. Ve hava o kadar temiz ki, aşağı baktığında, ağustos sıcağında yüzlerce kilometre uzanıp giden terk edilmiş sekiz şeritlik dev bir otoyolun boş emniyet şeridine geyik eti seren ve mısır öğüten minicik insanlar görüyorsun.

Medeniyetin tasfiyesi. Derhal ve hemen.  tap

BloodLine 06.05.2008 10:31:23
Biz Tüketiciyiz.. Tutkulu Bi Yaşam Tarzının Yan Ürünleriyiz.. Cinayet, Suç, Fakirlik..
Bunlar Beni İlgilendirmiyor.. Benim İçin Önemli Olan Magazin Dergileri,
500 Kanallı Televizyonum, İç Çamaşırımda Kimin Adının Yazdığı.. "

Marla'nın Felsefesi Her An Ölebileceğiydi.. Asıl Trajedi ÖLMEMEM !! Diyordu..

İnsan Uykusuzluk Çekerken; Aslında Hiç Uyumuyor Ve Hiçbir Zamanda Uyanık Duramıyor.. "

Sizler İşiniz Değilsiniz.. Sizler Paranız Kadar Değilsiniz.. Bindiğiniz Araba Değilsiniz..
Kredi Kartlarınızın Limiti Değilsiniz.. Sizler İç Çamaşırı Değilsiniz..
Sizler Dünyanın Şarkı Söyleyip, Dans Eden Pisliklerisiniz..

Babalarımız Bizim İçin Bi Tanrı Modeliydi.. Babalarımız Bizi Terk Ettiyse Tanrı Neden Etmesin ?
Tanrının Senden Hoşlanmadığı Olasılığını Düşünmelisin..

Lanet olsun! yaşamı sevmemize ramak kalmıştı...

nightmare_storm 06.05.2008 10:43:36
Lanet olsun! yaşamı sevmemize ramak kalmıştı... süper post

Sayfa: [ 1 ]