TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Sinema (Medya)

Konu: Prison Break

Sayfa: [ 1 ]

nightmare_storm 07.05.2008 09:40:17

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595

Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın
Türü Aksiyon - Drama - Gerilim
Yayın zamanı Her bölüm yaklaşık olarak 43 dakika
Yapımcı(lar) Paul Scheuring
Yıldızlar Dominic Purcell,Wentworth Miller,Amaury Nolasco,Wade Williams,Robert Knepper,Chris Vance
Robert WisdomDanay Garcia
Jodi Lyn O'KeefeWilliam Fichtner
Ülkesi   ABD
Dil(ler) İngilizce(Özgün),
Orjinal kanal Fox Broadcasting Company
Orjinal Yayın 29 Ağustos, 2005–Yayında
Bölüm sayıları 49 (Bölümlerin listesi)
Prison Break, 2005 yılında başlayan, başrollerinde Wentworth Miller, Dominic Purcell, Sarah Wayne Callies, Amaury Nolasco'nın yer aldığı, yaklaşık 42 ülkede yayınlanan ABD yapımı dram ve aksiyon dizisi. Fox kanalında yayınlanmaktadır, Türkiye'de ise gösterimi CNBC-e kanalı tarafından gerçekleştirilmektedir. İlk sezonunun gösterimi 2006 sonlarında biten dizinin ikinci sezonu, 1 Mart 2007 tarihinden itibaren CNBC-e ekranlarına geri dönmüştür. 26 Temmuz 2007 tarihinde 2.sezon Sona bölümü ile sona ermiştir.Dizi 2006 Emmy ödüllerine en iyi dizi olarak aday gösterilmiştir.
1. Sezon KonuBir inşaat mühendisi olan Micheal Scofield Shocked Başkan Yardımcısı'nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows'u kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. Ardından göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır.Bu planların hepsini şüphelenilmeyecek şekilde vücuduna dövmesini yaptırır. Sağlık sorunlarını bahane eden Michael, ağabeyinin bulunduğu Fox River'ne gönderilir. Michael, içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır ve ağabeyini kaçırmak için girdiği hapishaneden 7 kişiyi daha kaçırmak zorunda kalır. Bu sırada planlarını hayata geçirmek için revir doktoru Sara Tancredi'yi (Sarah Wayne Callies) ve hapishane müdürü Henry Pope'u kullanır. Bu sırada da Sara 'ya aşık olur. Michael'ın kaçış planında azılı gardiyan şefi Brad Bellick onun planını zora sokmaktadır.

2. Sezon Konu Bu sezon kahramanların kaçtıktan sonra yaşadıklarını konu edinir. Mahkumlar hapisten başarılı bir şekilde kaçarlar ve hepsi Charles Westmoreland'in Tooele Utah'da gömdüğü 5 milyon doların peşine düşer. Ancak onları, FBI ajanı Alexander Mahone (William Fichtner) takip etmektedir.

Serinin yaratıcısı Paul Scheuring, ikinci sezonu, başrollerinde Harrison Ford ve Tommy Lee Jones'un yer aldığı Kaçak filminin sekiz firarili hali olarak tanımlıyor ve yine bir cezaevi firarını konu edinen Büyük Kaçış filminin ikinci yarısına benzetiyor. Kaçakların her biri kendi amaçlarını gerçekleştirmek için Birleşik Devletler'in çeşitli bölgelerine yolculuk ederken, hemen bir adım peşlerinden takip eden kanun koruyucuları ve ödül avcıları ise hepsinin işini zora sokuyor. Lincoln Burrows'a kurulan komplonun sahibi "Şirket" (The Company) ise bu sezonda daha aktif ve amacı firari Lincoln Burrows'un infazını bir an evvel gerçekleştirmek.

3. Sezon KonuThe Company, Panama'da Sona federal hapisanesine giren Scofield'dan, orada bulunan James Whistler adındaki bir kişiyi kaçırmasını ister. Suçlarından arınan Burrows, kardeşi için dışarıda büyük uğraşlar verir.Sara ölmüştür ve michael buna çok üzülür. Bu arada Scofield, dış dünyayla ilişiği kesilmiş olan hapisanenin 'ağası' Lechero ile sorunlar yaşar.Ama sonradan lechero onu hapisten kaçırmasını ister ve michael plan yapmaya başlar.
Ödüller
Kazandıkları 
2006 People's Choice Award
Favorite New TV Drama

Adaylıkları  
2006 Altın Küre Ödülleri
Drama Dalında En İyi TV Dizisi
Drama TV Dizisi En İyi Performans Gösteren Oyuncu - Wentworth Miller
2006 Eddie Award
Best Edited One-Hour Series for Commercial Television - Mark Helfrich (Pilot bölümü)
2006 Saturn Ödülleri
En İyi Tv Oyuncusu - Wentworth Miller
Best Network Television Series
2006 Television Critics Association Award
En İyi Yeni TV Dizisi
2006 Emmy Ödülleri
Outstanding Main Title Theme Music - Ramin Djawadi

nightmare_storm 07.05.2008 09:45:13

nightmare_storm 07.05.2008 09:49:49

nightmare_storm 07.05.2008 10:18:05
1. Sezonun tüm bölümlerini dehşetle izlemiştim. Pek heyecanlıydı, bulmacalar, şok finaller haftaya ne olacak dedirten cinstendi. Hala izliyorum ama eskisi kadar değil nedense 1. sezondaki o hava kalmadı belki de diziyi çok uzattılar

Disturbed 12.05.2008 07:06:39
1. sezon hiç kaçırmadım 2. sezonun ilk 2 bölümünü izledim sora bıraktım 3. sezonda yakaladıkça izliyordum ki bitti bakalım 4. sezon ne yapcam

nightmare_storm 12.05.2008 08:54:07
niye kaçırdın bende bıraktım şimdi pişmanım bence izle derim

Disturbed 12.05.2008 18:09:07
ya dizinin adı prison break ama prison lıgı kalmadı sadece break oldu izleme geregi duymadım gıcık oldum sora tekrar prison olunca izledim işte Smiley

nightmare_storm 12.05.2008 23:57:03
ya dizinin adı prison break ama prison lıgı kalmadı sadece break oldu izleme geregi duymadım gıcık oldum sora tekrar prison olunca izledim işte Smiley
Grin

Sayfa: [ 1 ]