TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Edebiyat

Konu: Güzel Sözler!!

Sayfa: [ 1 ] 2

rockstar-94 07.05.2008 12:18:28

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
- Gülmek Senin İçin Bir Tutku Olsun... Olurda Bir gün Ağlarsan Eğer O Da Mutluluktan Olsun...

-Unutmayı Bilip Sevgiyi Bilmeyenler Unutur Ama Sevmeyi Bilip De Unutmayı Bilmeyenler Asla Unutmaz Çünkü Onlar Sevgiye Asıktırlar... Sevgiye Hasretlerdir...

-Geldiğin zaman boşluk dolduran değil gittiğin zaman yeri doldurulamayan ol
Her gönülde bir çiçek olacağına bir gönülde buket ol…

-Dünya sonsuzluğun içinde küçük bir parantezdir…

-Hayat bir kumar ise zarları ben atarım

-Bazıları kırmızı güller peşinde koşarken altlarında ezilen papatyaların farkına varmazlar

-Hüzün iki bahçe arasındaki duvardır

-Sevgi ışıktan bir sayfaya, ışıktan bir elle yazılmış ışık sözcüğüdür

Yaşam kalbini okuyacak bir şarkıcı bulmazsa aklını okuyacak bir filozof üretir…

-Sevmek mutluluğumuzun bir başkasının mutluluğu içine yerleştirmek demektir.

-Sevmek için insanlara kendileriyle ilgilendiğimizi belli etmeliyiz. Bunun en iyi yolu da uzanmak ve bunu onlara mümkün olduğu kadar çok göstermektir.

-Sevgi bir ayna gibidir. Bir kişiyi sevdiğinizde o kişi sizin aynanız, sizde onun aynası olursunuz... Bu aynalar bir diğerinizin sevgisini yansıtırken sizler de sonsuzluğu görürsünüz

rockstar-94 07.05.2008 12:18:58
-Tatlı şeyler sonu iyi biten acılardır

-Dünkü acılar bugünkü sevinçlerin kaynağını oluşturur.

-Dünyada her şey yıkılsa bile gelecek durur.

-İnsan gözleri kağalı olduğu zamanda görebilir

-Bütün mesele ruhları görebilecek gözler edinmektir.

-Beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır.

-HAYAT VE YASADIKLARINI BIR OKYANUS GIBI DUSUN.... CILGIN VE DELI DALGALARA ISTEYEREK GIRMEZSIN... DURGUN SULAR KENDINI BELLI ETMEZ VE NE ZAMAN COSACAGINI SEN BILEMEZSIN."

-KIMSEYI KIRMAMAK VE UZMEMEK SARTIYLA DILEDIGIN HERSEYI YASA BIRGUN CEKIP GIDERKEN GERIDE NE AKLIN KALSIN, NE DE SENIN YUZUNDEN KIRILMIS BIR YUREK!

rockstar-94 07.05.2008 12:20:44
-Üstüme gelme hayat!! Beni rahar bırak

-Bir düştüm kırıldım, boşversene zaten kimin umrundayım

-Hangi programcı beni kurtaracak bir program yazabilir ki ben sonsuz bir döngüyüm

-Hayat ölüm yolunda bir rüyadir..

--Bu Günler Kötü Olsa Bile... Yarınlar Hep Güzel Olur Derler... Peki Bu Günler Dünlerin Yarınları Değirmiydi...

-Hayatın en acımasız şartlarında bile yüzümüzden bedava tebessümü eksik etmedik biz insanları insan olduğu için sevdık...
Ağladığımı kimseye söyleme anne onlar benim içimin sızladığını yüreğimin yandığını bilmiyor....

-Sevmek Belki Birşeydir Ama SEvildiğin Bilmek Her Şeydir...

-Akıllı adam aklını kullanır. Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır.Güzel Sözler
Bernard Shaw
-Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler.
Hz.Ali (r.a.)

rockstar-94 07.05.2008 12:22:18
-Aklın güzelliği dil ile, dilin güzelliği söz ile, kişinin güzelliği yüz ile, yüzün güzelliği göz ile belli olur.
Yusuf Has Hacip

-Alkış zayıfların amacı ve sonudur.
C.Colton

-Ayakta ölmek, diz üstü yaşamaktan daha iyidir.
G.Washington

- Bana “Seni anlamıyorum” demen hak etmediğim bir övgü, fakat senin de hak etmediğin bir sövgüdür.
Halil Cibran

- Başkalarının bilgisi ile bilgin olsak bile ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz.
Montaigne

- Sanatın vazifesi, tabiatı kopya etmek değil, tabiatı ifade etmektir.
Balzac

-Gönüllü esaretime 'SEN'le merhaba dedim...
Sana da diyorum ki; 'Yarınlarıma bugünden HOŞGELDİN

rockstar-94 07.05.2008 12:22:58
-Ümit mi? Ümit en son kötülüktür

supurqeli_cadi 07.05.2008 12:28:06
paylaşım için saol  gsl sözler Smiley Wink

nightmare_storm 07.05.2008 12:38:27
Başkalarının bilgisi ile bilgin olsak bile ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz.
Montaigne oops

Cruelty.Piggy 07.05.2008 12:38:59
Bu işte insafsız olucaksın; biraz da kibirli...
Ne keder ne kahır ne de zulüm

Seni ancak ölüm teslim alabilmeli.!

Nazım Hikmet

nightmare_storm 07.05.2008 12:41:30
Sadece yüzler farklı içsel gerçeklik ise hep aynı: Boş!
Osho

neorammstein 07.05.2008 12:49:33
Türk milleti gariptir her bi lafı kaldırmaz ..bne dersin kızar da s.k..sin aldırmaz

neyzen abi

Cruelty.Piggy 07.05.2008 12:53:25
Bana tepeden bakarsan bir aptali, asagidan bakarsan tanrini, karsidan bakarsan kendini gorursun. / Bir seri katil abimiz..

nightmare_storm 07.05.2008 12:58:16
Hayatını kendi ellerine al
Osho

nightmare_storm 07.05.2008 13:05:21
Kadın doğulmaz, olunur
Simone de Beauvoir
( Jean Paul Sartre'nin sevgilisi)

neorammstein 07.05.2008 13:15:27
tanrıya da kadeh kaldırmış ve

"ey bana kendini büyük tanıtan
halime bak da davarlığından utan" demiştir:)

"zevkine payidar-ı yoktur bu işin
sevişin gençler sevişin"

felsefemdir kitab-i imanım,
taparım kendi ruhumun sesine.
secde eyler hakikatım her an,
kalbimin ateş-i mukaddesine.

ihtiyarlik ile gençlik diyerek,
su hayati ikiye böldürme!
ey büyükten de büyük allahim,
benden evvel s**imi öldürme!           Cheesy    Cheesy

neyzen yine sarhoş olduğu bi gün kalabalık bi caddeden geçerken bağırmış:
ulan orospu çocukları..
bunun üzerine bütün gözler neyzene dönmüş..neyzen;
haha..ne kadar da çokmuşsunuz..       /   ( alakasız biraz ama olsun idare edin  Cheesy:D  )

iki gözü de görmeyen bir dostu bir gün neyzen’e sormu$:
— memleketin durumunu nasıl görüyorsun? neyzen cevap vermi$:
— aynen senin gördügün gibi..   ( güzel söz  Tongue  )

"ulu tanrım ölü müsün,diri mi?..
isa gibi yoksa üçün biri mi?..."

bunlarda  neyzen abi den

neorammstein 07.05.2008 13:19:07
ne ararsın tanrı ile aramda,

sen kimsin ki orucumu sorarsın?

hakikaten gözün yoksa haramda,

başı açığa neden türban sorarsın?

rakı, şarap içiyorsam sana ne,

yoksa sana bir zararı, içerim.

ikimizde gelsek kıldan köprüye,

ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

esir iken mümkün müdür ibadet,

yatıp kalkıp atatürk'e dua et..

senin gibi dürzülerin yüzünden,

dininden de soğuyacak bu millet.

işgaldeki hali sakın unutma,

atatürk'e dil uzatma sebepsiz.

sen anndan yine çıkardın ama,

baban kimdi bilemezdin şerefsiz.

neorammstein 07.05.2008 13:22:42
"sefaletle geçer ömrün muhakkak
pederden yoksa şayet mali mevrus (miras)
sefaletten halas olmak (kurtulmak) istersen
tereddütsüz ya orospu ol, ya deyyus"

neorammstein 07.05.2008 13:25:12
"...
kör cehalet çirkefleştirir insanları
suskunluğum asaletimdendir
her lafa verecek bir cevabım var
lakin lafa bakarım laf mı diye
bir de söyleyene bakarım adam mı diye"

neyzen tevfik

hazır cevap ustası şair,kendisine bok diyen birine şöyle karşılık vermiştir:

ben sana bok demem,
boklar duyar ar eder.
bir zerren düşse boka,
onu da mundar eder.
tanrı senin hamurunu necasetle yoğurmuş,
anan seni sıçar iken
yanlışlıkla doğurmuş.

nightmare_storm 07.05.2008 13:39:47
Başkalarını izleyerek güzel bir karakter oluşturabilirsin ama güzel bir bilince sahip olamazsın ve güzel bir bilince sahip olamadığın sürece asla özgür olamazsın. Hapishanelerini değiştirmeye devam edebilirsin, esaretliğini, köleliğini değiştirmeye devam edebilirsin.

Tüm gerçeği yitireceksin, tüm samimiyetini yitireceksin, kendine karşı hakiki olmayacaksın. Yapay, doğal olmayan hale geleceksin ve yapay olmak, doğal olmamak sıradan olanın, aptal olanın, ahmak olanın yoludur.
Osho

nightmare_storm 07.05.2008 13:50:36
Bütün şartlanmaları unut, kuruyan yaprakların ağaçlardan yere düşmesi gibi onları bırak. Plastik yapraklara, plastik çiçeklere sahip olmaktansa, yapraksız, çıplak bir ağaç olmak daha iyidir.

Gerçek yüz; sadece, herhangi bir ahlak kuralının, dinin, toplumun, ebeveynlerin, öğretmenlerin, rahiplerin sana hükmetmesine izin vermemek demektir. Hiç kimsenin hakimiyeti altında olmamak demektir. Sadece hayatını
içsel duyarlılığa uygun olarak yaşa-ki bu duyarlılığın var- ve gerçek yüzüne sahip olacaksın.
Osho

nightmare_storm 07.05.2008 13:56:24
    * "Topluma mutlak şekilde teslim olmak, bütünüyle onun esiri olmak gerekir. Toplum ancak o zaman —yalnızca kölelere, ruhsal olarak intihar etmiş kimselere— saygı duyar."

* Ego bir buzdağıdır. Onu erit. Onu derin sevginin içinde erit, böylelikle o kaybolsun ve sen okyanusun parçası haline gel.

* Hayat küçük şeylerden oluşur. Eğer sen seversen büyük olurlar.

* Hayatın hedefi özgürlüktür. Özgürlük olmadan hayatın anlamı yoktur. Özgürlük politik, sosyal ya da ekonomik özgürlük anlamına gelmez. Özgürlük zamandan, zihinden, arzudan özgür olmaktır. Zihnin varolmadığı anda evrenle bir olursun; evren kadar sınırsız ol.

* Zihin tıpkı kalabalık gibidir; düşünceler bireylerdir. Ve düşünceler sürekli orada oldukları için sürecin maddi olduğunu düşünüyorsun. Her bir düşünceyi bırak ve en sonunda hiçbir şey kalmaz. Zihin diye bir şey yoktur, sadece düşünce vardır.

* Bugün, mevcut olan her şeydir; şimdi senin var olduğun, her zaman var olacağın yegâne zamandır. Yaşamak istersen ya şimdi olacaktır ya da asla olmayacaktır.

* Zekâ elde edilen bir şey değildir, o doğuştandır, o öze aittir, o hayatın yapıtaşıdır.

* Basit olan ego için cazip değildir, basit olan egonun ölümü demektir.

* Unutma, kafa bir köle olarak çok güzel bir köledir. Çok işine yarar. Ama bir sahip olarak tehlikelidir ve bütün hayatını zehirler.

* Gerçek disipline sahip bir adam asla biriktirmez; her an öğrendiği şeyin öldüğünü hisseder ve tekrar cahil olur. Bu cahillik ışık saçar.

* Birisinin hatası için kendini cezalandırmak aptalcadır.

* Zeki bir insan risk alır. O alttan alacağına ölmeye razıdır. Elbette gereksiz şeyler için kavga etmeyecektir, o öze ilişkin olmayan şeyler için kavga etmeyecektir ancak esas şeyler söz konusu olduğunda boyun eğmeyecektir.

* Ego toplumun yaratmış olduğu ve senin bu sayede oyuncakla oynamaya devam edebildiğin ve asla gerçek şeyi sormadığın bir kandırmacadır.

* Sakın unutma, ne zaman karşına bir seçenek çıksa, bilinmeyeni, riskli olan, tehlikeli ve güvencesiz olanı seç. Hiçbir zaman zarara uğramazsın.

* Hayat öylesine bir gizemdir ki onu kimse anlayamaz ve kim onu anladığını iddia ederse o sadece cahildir. O ne dediğini bilmiyordur, o ne saçmaladığını bilmiyordur. Eğer sen bilge isen anlayacağın ilk şey şudur: Hayat anlaşılamaz.

* Kendi deneyimine dayalı olmayan her şeyi sadece bir varsayım olarak kabul et.

* İnsanın yeryüzündeki en zayıf hayvan olduğu kabul edilmek zorundadır. Ve onun bütün davranışlarının, bütün aidiyetlerinin, gruplaşmalarının temeli budur. O kendisinden daha büyük bir şeyin parçası olmak zorundadır; ancak o zaman kendisini güvende hisseder.

* Hiçbir şeyi ayıplama. Aksine, onu kullan. Herhangi bir şeye karşı olma. Nasıl kullanılabileceğinin ve dönüştürülebileceğinin yollarını ara.

* Dünya bir gök kuşağı, zihin bir prizma ve varlık ise beyaz bir ışındır.

* İnsan anlamaya çalışacağına baskı kurar, ilişki kuracağına manipüle eder çünkü birisiyle ilişki kurmak büyük bir anlayış gerektirir.

* Ve sana söylüyorum; gidecek hiçbir yol yok. Her şey bu anda. Bütün varoluş, bu anda toplanmıştır. Bu anın içine sığar. Bütün varoluş, yaşadığın anda akmaktadır. Hepsi bu.

OSHO

nightmare_storm 07.05.2008 14:00:22
Coşku manevidir. O, zevkten ya da mutluluktan farklıdır, tamamıyla farklıdır. Onun dışarıyla, diğeriyle hiçbir ilgisi yoktur; o içsel bir olgudur. Coşku çılgındır. Ve sadece çılgın insanlar bu bedeli ödeyebilir. Sıradan akıllı insan çok kurnazdır, çok hesapçıdır, çok hilekardır. O coşkunun bedelini ödeyemez çünkü onu kontrol edemez. Ancak perişan haldeki bir insanı kontrol edebilirsin. Coşkulu bir insan özgür olacaktır. Coşku özgürlüktür. Coşkulu olduğunda sen bir köleye indirgenemezsin. Tanrı yukarıdaki cennetlerde bir yerlerde değildir. O, şimdi burada; ağaçlarda, taşlarda, senin içinde, benim içimde, her şeyin içinde. Tanrı varoluşun ruhudur, görünmez olan, en içteki özdür.
Ne olacağın hakkında bir fikrin olmadan dünyada yaşa. Bir kazanan mı yoksa kaybeden mi olmanın hiçbir önemi yok. Ölüm her şeyi senden alır. Önemli olan tek şey oyunu nasıl oynadığındır. Hoşuna gitti mi? O zaman her an bir coşku anıdır.
Osho

BloodLine 07.05.2008 14:10:06

Hiç kimse yumrukları sıkılıyken net düşünemez.
İnsanın özgürlüğü, kendisine yapılanlara karşı takındığı tavırda gizlidir.

nightmare_storm 07.05.2008 14:12:11

Hiç kimse yumrukları sıkılıyken net düşünemez.
İnsanın özgürlüğü, kendisine yapılanlara karşı takındığı tavırda gizlidir.
süper

rockstar-94 08.05.2008 06:36:00
YASAMAK SEVMEKTİR BENCE...

YASAMAK VEREBİLMEKTİR SEVGİLERİ...
KİM SATIN ALABİLİR MARTININ UÇUŞUNU ?
KİM SATIN ALABİLİR SÜMBÜLLERİN ASKINI ?
AÇILAN KIR ÇİÇEĞİNİN YASAMA UMUDUNU ?
DOST BİR SESİN VERDİĞİ O SONSUZ MUTLULUĞU ?
KİM SATIN ALABİLİR ?
DÜNYAYI KUCAKLAYAN BİN BİR MAVİYİ,

ANA SÜTÜ KADAR O SAF GÜZELİM SEVGİYİ

rockstar-94 08.05.2008 06:36:37
DÖRT ÇEŞİT İNSAN VARDIR

Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen;O aptaldır, uzak dur...

Bilmeyen ve bilmediğini bilen; o basit bir insandır, öğret...

Bilen ve bildiğini bilmeyen; o uykudadır, uyandır...

Bilen ve bildiğini bilen; o akıllı insandır, takip et...

rockstar-94 08.05.2008 06:37:16
Alem Şerefsiz olmuş...ßen Şımarmışım çok mu?

rockstar-94 08.05.2008 06:37:47
Laf sokmaya kalkma kapak olursun
Benle uğraşma etiket olursun
Yavşama köpek olursun
Adam ol belki yanımda YER bulursun

Beni bir kaybedersen bir daha bulamazsın o aç gözlü kalbine rahat batmasın

Beni görüp kendini sınama
Sadece görebildiğin kadarım
Hayat bir kumar ise
Zarları ben atarım...

rockstar-94 08.05.2008 06:38:21
*Hayatta seyirciler vardır ve oyuncular! Ben kuralları koydum!İsteyen seyreder isteyen oynar sadece bir kişi olsun istiyor hayatında bunun için binlercesini ezip geçiyor Ruh eşini aramak onun hakkı! Bunun için sizi ezip geçiyorsa buda sizin hakkınız..

*Eğer birini seviyorsan onu serbest bırak eğer geri dönerse,bir daha serbest bırak yine dönerse bir daha bırak erkek dediğin çok yakışıklı iyi eğitimli olacak taktın mı koluna yakışacak..

rockstar-94 08.05.2008 08:32:24
» İki kişi birbirini severse; sevgi olur. Biri kaçar, diğeri kovalarsa: aşk olur. İkisi de sever lakin kavuşamazsa: efsane
olur.

» Korkma!Sakın sevmekten korkma.Kurşun sesi kadar hızlı geçer yaşamak ama öylesine zor ki kurşunu havada sevdayı sıcacık
yürekte tutmak..

*Beyazın kaderi kirlenmek, siyahın kaderi suçlanmaktır.
*Dünya bir gündür, o da bugündür!
*Sen, sen ol! Asla biz olma.
*Sakın 30 yıl hukukun olmayan birine, sakın deme!
*Azdan az, çoktan çok gider.
*sadece şahlar hamleleri önceden sezer.
*hayat, ölümle kumar oynama sanatıdır
*özgürlük, sonu meçhul bir firardır.
*Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir.
*Eğer birisi seni aldatmışsa bu onun suçudur. Eğer o kişi seni pek çok kere aldatmışsa bu senin suçundur

rockstar-94 08.05.2008 08:32:57
*Asla birilerinin umudunu kırma, belkide sahip oldukları tek şey o’dur.
*bela, kişinin sevdiklerinden gelir.
*Oyun bitince şah da, piyon da aynı kutuya konur…
*Beklemesini bilenin her şey ayağına gelir.
*Belki dünya için önemli olmayabilirsin ama,Biri için dünyalar kadar önemlisin

rockstar-94 08.05.2008 08:34:47
*Hayati gözyaslarinla ödüllendirecegine gülücüklerinle cezalandir….
*Vücudun otobüs, beynin şöfördür kalbin şöför maaline geçerse aşık oldun demektir.
*Aşık bir insansan mantığını unut, mantıklı bir insansan aşkı unut. Hem aşık hem mantıklıysan kıskanırım seni ben.
*Sen seni seveni göremeyecek kadar körsen seni sevende seni sevdiğini söylemeyecek kadar gururludur.
*Gidene kal demeyeceksin.gidene kal demek zavallılar****alana git demek terbiyesizlere.dönmeyene dön demek acizlere yakışır…
*Sadece çocuklar ağlar ve sadece Allah affeder eğer bir gün gidersen çocuk değilim ağlamam Allah değilim affetmem.

rockstar-94 08.05.2008 08:35:18
*"aklımızı ve irademizi nefsimizden üstün tutabileceğimiz için bizler insan olarak yaratılmışız"

rockstar-94 08.05.2008 08:36:18
Dostlar ırmak gibidir, kiminin suyu az, kiminin çok... Kiminde ellerin ıslanır yalnızca kiminde ruhun yıkanır boydan boya.

rockstar-94 08.05.2008 08:37:33
Kahramanlığın ölçütü kaç kişiyi kurtardığın mıdır? Yoksa karşılıksız düşündüğün her insan için bir kahraman mısındır?

rockstar-94 08.05.2008 08:51:54
*Şanssızlığa katlanabiliriz , çünkü dışarıdan gelir ve tümüyle rastlantısaldır. Oysa yaşamda bizi asıl yaralayan , yaptığımız hatalara hayıflanmaktır.

*Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı.

*İnsanlar ikiye ayrılır: Bne ve diğerleri

*Dünya bir kayık olsa idi dualar küreklerimiz olurdu kutlu limana ulaşabilmek için...

*İnsanlar her zaman kahraman olamazlar ama her zaman insan olabilirler

*Bir kitap baştan yazilabilir ama hayat asla

*Sen bu günden yarina umut sakla, günesin birgün senin icinde dogacagini unutma, ayagini saglam bas cukurlara kekip yikilma, kötü günleri asip aydinliga cikacaksin.

rockstar-94 08.05.2008 08:52:43
*Hayat kurallarına uyularak oynanması gereken bir oyundur.Kuralları reddedersen oyunun dısında kalır ve mutlaka kaybedersin!!!

*Hayat insanın cesareti oranında daralır yada genisler! HAYATINI KONTROL ETMEK SENİN ELİNDE

*Dünyada ne var kendine dert eyleyecek, bir gün gelecek can bedenden gidecek. Zümrüt çayır üstünde sefa sür bir iki gün, zira senin üstünde de yeşil otlar bitecek

*Kusursuz olsaydık baskalarının kusurlarını bulup cıkarmaya bu kadar meraklı olmazdık...

rockstar-94 08.05.2008 08:53:44
*İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.
Mevlana

*Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur.
Whoopi Goldberg

*Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
S. M. Power

*Büyük adamların hataları güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür.
Cucong

*Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır.
Tagore

rockstar-94 08.05.2008 08:54:36
*Acınmaktansa kıskanılmak dana iyidir.
Heredot

*Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın , dostlarınız sizi geçsin.
La Rochefoucauld

*Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.
Clarence S.Darrow

*Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar.
Wendell Phillips

*Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. Bugün yarına dünle beslenerek yol alır.
Bertolt Brecht

rockstar-94 10.05.2008 01:35:04
*Paraya ihtiyacın yokmuş gibi çalış..
Kimse seni üzmemiş gibi sev..
Kimse seni seyretmiyormuş gibi dans et..
Kimse seni dinlemiyormuş gibi şarkı söyle..
Cennet dünyadaymış gibi yaşa !

*Hayat bir savaştır. Tek silahın aklın ve inancındır."
*Kendi kendinin efendisi olmayan bir kimse özgür değildir
*Fikirler paraşüte benzer açılmadıkları zaman hiçbir işe yaramazlar.
*geç kalınmış tebessüm idamdan sonra gelen affa benzer..
*Kötüleri iyi yapmak için uğraşacağına,iyilere sahip çık kötü olmasın.

*İnsanlar dağların zirvelerini,
denizin dalgalarını, büyük nehirleri
ve zengin okyanusu temaşa ederler;
fakat en büyük mucize olan kendilerini
görmeden geçip giderler.”
(— Saint AUGUSTİN)
*İnsan bir kesire benzer. Pay yaptığı işler, payda kendini gördüğü değerdir. Payda ne kadar büyük olursa kesrin değeri o kadar küçük olur."

rockstar-94 10.05.2008 01:40:18
*Söz ağızdan çıkana kadar o senin esirin, ağızdan çıktıktan sonra sen onun esirisindir
*RÜZGARI DİLEDİĞİM GİBİ DEĞİŞTİREMEM
AMA...
YELKENLERİMİ AYARLAYABİLİRİM DAİMA...
VARMAK İÇİN İSTEDİĞİM LİMANA..........

*sen ne dedikoduya ne baska seyleri dinle ....
söyliyenler söylesin
ama sen öyle yasa ki kimse onlara inanmasin..
*umuT geCenin tüm karanLığına rağmen, BuğuLu bir cama güneŞ reSmi çizebiLmektir
*biR kiŞiye geRektiğinden fazLa değeR verirSen ya onu kayBederSin ya da kenDini kahReDerSin
*İnsan işi ile büyümez, belki iş insan ile büyür.( Molla Cami )
*Kötüler kendilerine tahammül edildikçe daha çok azarlar.( Tolstoy )
*Akıl Yaşta değil baştadır fakat onu başa yaş getirir. (C. Şehabettin)
*Annelerin kolları şefkaten yoğrulmuştur, çocuklar orada derin derin uyurlar( V. Hugo)
*Mutluluğun sırrı, bir insanın istediği işi yapmasında değil, yaptığı işi sevmesindedir" (H. Bayraktar)

rockstar-94 10.05.2008 01:48:30
*Hayat, silgi kullanmadan resim çizme sanatıdır." (John Christion)
*Öldürmeyen acılar insanı güçlendirir
*Elmas nasıl yontulmadan nasıl kusursuz olmaz ise; insan da acı çekmeden olgunlaşamaz" (Konfiçyüs)
*Sen neye hazırsan, o da senin için hazırdır

rockstar-94 10.05.2008 01:50:38
*Risksiz yaşamda başarı aramak, bulanık suda balık avlamaya benzer.

*Başkalarının bilgisiyle bilgin olabilsek bile, ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz. (Michel de Montaigne)

*Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır.

* Haksızlığa sapıp bütün insanların seninle beraber olmasını sağlamaktansa, adaletle hareket edip tek başına kalmak daha iyidir. (Mahatma Gandi)

* Bakılacak yüze, utanılacak söz söyleme.

* Güzelliği bulmak için tüm dünyayı dolaşsak da; Onu içimizde taşımıyorsak asla bulamayız. (R. W. Emerson)

* Cesaretli olmayan insan, keskin kenarı olmayan bıçağa benzer. (B. Franklin)

* Önemli olan elinde ne olduğu değil, onu nasıl kullandığındır.

* İnsanın, yalnız gerçeğin ne olduğunu bilmesi yeterli değildir; Doğruyu istemesi ve yapması da gereklidir. (Goethe )

* Bir zincir en zayıf halkası kadar kuvvetlidir.

* Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir.

* Bir haksızlık karşısında 'tarafsızım' diyen biri, artık bir taraf olmuştur.

rockstar-94 10.05.2008 01:51:07
* Bana okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız, Söyleyeyim: ANNEM'dir. (Abraham LINCOLN)

* Kimse bizi aldatamaz... Ancak biz kendi kendimizi aldatırız. (Goethe)

* Bekleyebilen için herşey iyi sonuç verir. (Tolstoy)

* Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın. (Eflatun)

* Her bildiğini söyleme ama, söylediklerini daima bil.

* Aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz.

* Yoksul adam tavuk yiyorsa, ya adam hastadır, ya tavuk.

rockstar-94 11.05.2008 02:36:45
*Ölümü istiyorum diyorum , mutlu olmayı , gülmeyi . . Yaşamı tutuşturuyorlar elime . Yaşamalısın , acı çekmelisin, ‘YAŞAYARAK ÖLMELİSİN!’ dercesine !!!..

rockstar-94 11.05.2008 02:38:10
*HayaT ßöyLe ßirşeydir işTe ßazıları eqLeniRKeN ßazıları ise ßu eqLenceNiN KuKLası oLurLaR

neorammstein 11.05.2008 02:41:21
biraz türkcene dikkat edermisin  ,  sağol şimdiden .

rockstar-94 11.05.2008 10:50:03
ok ederim bişi değill ben başka sitelerden kopyala yapıştır yöntemiyle sözleri buraya yazıyorumm o sitelerde türkçeye dikkat eddilmiyor o yüzden böyle olmuş özürr dilerimm

molkoist 11.05.2008 15:14:54
hayat,uykulardan baslar ve sonra karısır uykusuzluğa.insan uykusunda gerçektir,uyanınca yüzüne yakısan bir maske bulur illaki...

Disturbed 20.05.2008 10:11:49
tanrıya da kadeh kaldırmış ve

"ey bana kendini büyük tanıtan
halime bak da davarlığından utan" demiştir:)

"zevkine payidar-ı yoktur bu işin
sevişin gençler sevişin"

felsefemdir kitab-i imanım,
taparım kendi ruhumun sesine.
secde eyler hakikatım her an,
kalbimin ateş-i mukaddesine.

ihtiyarlik ile gençlik diyerek,
su hayati ikiye böldürme!
ey büyükten de büyük allahim,
benden evvel s**imi öldürme!           Cheesy    Cheesy

neyzen yine sarhoş olduğu bi gün kalabalık bi caddeden geçerken bağırmış:
ulan orospu çocukları..
bunun üzerine bütün gözler neyzene dönmüş..neyzen;
haha..ne kadar da çokmuşsunuz..       /   ( alakasız biraz ama olsun idare edin  Cheesy:D  )

iki gözü de görmeyen bir dostu bir gün neyzen’e sormu$:
— memleketin durumunu nasıl görüyorsun? neyzen cevap vermi$:
— aynen senin gördügün gibi..   ( güzel söz  Tongue  )

"ulu tanrım ölü müsün,diri mi?..
isa gibi yoksa üçün biri mi?..."

bunlarda  neyzen abi den

iiüüüüf Smiley şiir güzel ama neyzen tevfik in hayatı adlı kitabında daha saglamları war örnegin

Kabe'den maksadın varmaktır yara,
Kör gibi tapınma, kara duvara,
Hızır'ı ararsan kendinde ara,
Bulamadım gibi rezalet etme.

Şen şatır gönlüne hicran dolmasın,
Gençliğin gülşeni gamla solmasın.
Neyzen gibi aklın yarda olmasın,
Özründen çok büyük kabahat etme.

VaMpiRe 20.05.2008 10:33:05
neyzen tevfik çok değişik bi adammış ya daha önceden de bilirdim babam anlatırdı ayrıca Atatürk'le geçen bi olayları varmış ona güle güle ölürdüm. Grin
Ayrıca şöyle bir bildiğim de var neyzen Tevfik'le ilgili ;
Neyzen Tevfik'in bi geçim kaynağı yoktur ayrıca kimsenin verdiği sadakayıda kabul etmez.Bir caddede yürürken bir adam neyzeni görür.Arkasından yürürken yere biraz para atar ve Neyzen Tevfik'in omzuna dokunup paranızı düşürmüşsünüz'' der.Neyzen Tevfik döner ''o benim param değil,o sizin altın kalbiniz.''der. 

rockstar-94 24.05.2008 07:13:27
*Eski yaralarım kapanmadan yenileri açıldı sayende...

*Bitmez dediğim her şey bitti, gitmez dediğim herkesin gittiği gibi...

pislickchck 24.05.2008 08:38:40
"Hak bellediğin yolda  yalnız gideceksin","Kıran da olsa kırıl,fakat eğilme sakın"  Tevfik fikret
edebiyat okurken karşılaştığım ve hoşuma giden bi söz..                                                           

rockstar-94 28.05.2008 06:14:33
*Kanayan yaralarına kan dursun diye başka bedenler basarsan mikrop kaparsın!!

rockstar-94 28.05.2008 06:15:56
*NeFreT ve aCıNın biRLeşimiYim Ben, aĞLaMak FeLseFeM, öLdüRMeK eĞLenCeM...

BloodLine 28.05.2008 06:28:30
Ben Dünya'ya insanları güçlü yapmak için gelmedim, onların güçsüzlüklerini kullanmak için geldim.(Adolf Hitler)
 tap

neorammstein 28.05.2008 06:33:55
eğer insanlar maymunlardan geliyorsa , kürtler ve zenciler yarı yolda kalmışlar demektir

neorammstein 28.05.2008 06:42:26
Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.   "A.Hitler"

Zayıfa acımak doğaya ihanettir.
Diktatör, bisikletle giden adama benzer durursa devrilir.
Şeref ve namustan yoksun milletler ergeç hürriyet ve bağımsızlıklarını kaybederler.
Eğer bir millet özgür olacaksa;gurura,irade gücüne,meydan okumaya,nefrete,nefrete ve yine nefrete ihtiyaç duyar..

İnsanlığın bir gün büyük mücadelelere neden olacağı kuşkusuzdur. Sonunda varolma içgüdüsü galip çıkacaktır. Budalalık, korkaklık ve kendini beğenmişlikten oluşan insanlık bu içgüdü karşısında eriyip gidecektir.

hepsi hitler

rockstar-94 28.05.2008 07:35:12
Ölmek için sebebim yok ama yaşamak için de sınırdayım

Cruelty.Piggy 28.05.2008 08:17:28
Neo'nun imzasında ki söz çok güzel.. Yazmıyorum girin profiline bakın  Grin

Brainiac 28.05.2008 09:12:48
Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.   "A.Hitler"

Zayıfa acımak doğaya ihanettir.
Diktatör, bisikletle giden adama benzer durursa devrilir.
Şeref ve namustan yoksun milletler ergeç hürriyet ve bağımsızlıklarını kaybederler.
Eğer bir millet özgür olacaksa;gurura,irade gücüne,meydan okumaya,nefrete,nefrete ve yine nefrete ihtiyaç duyar..

İnsanlığın bir gün büyük mücadelelere neden olacağı kuşkusuzdur. Sonunda varolma içgüdüsü galip çıkacaktır. Budalalık, korkaklık ve kendini beğenmişlikten oluşan insanlık bu içgüdü karşısında eriyip gidecektir.

hepsi hitler

döktürmüş kral

Brainiac 28.05.2008 09:19:03
-"yıldız olsam ilk sana kayardım"
 "bugun gozlerim cok anlamliydi ama sen anlamadin"
"hayat boktan ama grafikleri güzel..." - bilgisayar mühendisi bir arkadaşın msninden...
tanrı kızlara guvenseydi zar koymazdı
ben guzele guzel demem kafam guzel olmadikca'
cirkin kadin yoktur az votka vardir
aşık olup dert çekeceğime nezle olup burnumu çekerim
beyaz atlı prensini çok bekleme, gelene razı ol.sonra ata kalırsın
turkcell değilim ben seni her yerde çekemem

rockstar-94 30.05.2008 08:15:53
*Bitmez dediğim her şey bitti, gitmez dediğim herkesin gittiği gibi..

rockstar-94 31.05.2008 12:46:00
terkedeni terketmek büyük bir zevktir ama seveni terketmek en büyük şerefsizliktir

rockstar-94 31.05.2008 12:49:58
gidene kal demek zavallılara, kalana git demek terbiyesizlere, dönmeyene dön demek acizlere, hakedene yol vermek bize yakışır

rockstar-94 31.05.2008 12:50:38
Giden bir gün geri dönmek ister. Bırak dönsün ne kaybettiğini görsün....

rockstar-94 31.05.2008 12:55:51
yürek söz vermişse bizde sözden dönülmez kalp kalbe gönül vermişse bizde sevgi inkar edilmez bizde gurur zedelenir ama sevgiye dostluga ihanet edilmez

rockstar-94 31.05.2008 12:56:34
bir gün sevgilim sordu aşk nedir die biraz zaman istedim düşüneyim diye ertesi gün gördüm onu başkası ile kulağına fısıldadım aşk ızdıraptır diye

rockstar-94 31.05.2008 12:57:19
biliyomusun? ben uyumayı senden daha çok sewiorum çunkı uyandıımda ilk senı dusunuorum bılıomusun ?? ben dusunmeyıde çok sewıorum çunkı senı dusunurken uyuyamıorum

rockstar-94 31.05.2008 12:58:00
Affetmek büyüklük Unutmak Alçaklıktır...!!

rockstar-94 31.05.2008 13:00:07
*sabırsızlık suskunluk değil, işitilmeyen feryadtır

*seven sever, sevmeyen yol alır gider, benim dünyam her türlü döner

Sayfa: [ 1 ] 2