|
|
|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595 Ateizm veya tanrıtanımazlık, tanrıların varolmadığını kabul eden ve dinsel öğretiyi kabul etmeyen felsefi görüştür. Tanrı veya tanrıların varlığına olan inancın yokluğu olarak da tanımlanır. Bu fikri savunanlara ateist veya tanrıtanımaz denir. Ateizm sıklıkla dinsizlik ile özdeşleştirilse de, Theravada Budizm'i gibi bazı dinlerde de tanrının varlığına rastlanılmaz. Bu yönüyle ateizm ile dinsizlik örtüşmez. Deist akımlara bakıldığında da tanrıya inancın olduğu ancak dinlerin kabul edilmediği görülür. Ateizm, evrenin nasıl oluştuğunu veya işlediğini açıklayan görüş değil, tanrı inancını reddeden görüştür. Kendini ateist olarak tanımlayanların çoğu tüm doğaüstü olgulara septik yaklaşırlar ve buna gerekçe olarakta tanrıların varlığına dair empirik bulguların yetersizliğini gösterirler. Bir kısmı ise ateizmi felsefi, sosyal veya tarihi temellerde savunurlar. Kendini ateist olarak tanımlayanların bir kısmı hümanizm veya natüralizm gibi akımlara eğilim gösterseler de tüm ateistlere atfedilecek bir ideoloji veya davranış biçimi yoktur. Ateizm hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ? |
||
|
||
| ben saçma oldugunu düşünüyorum tanrıya inanıyorum ama düşüncelerim farklı belki ateizm gibi görünebilir ama degil... Evet bizi yaratan bi güç var buna allah deniyo ama söylendigi yerine getirilmesi gereken şeyler olması bana çok saçma geliyor örnegin ona yalvarılması,dua edilmesi bunu niçin istedin weya zorunlu kılsın ki?incill we kuranı kerimde yazdıgı üzere ona yalvar bişe dilerken şükür et vs diz çök namaz kıl bunlar saçma geliyo ama tanrıya inanıyorum + peygamberlere de inanıyorum ama inancımın adını bilmiyorum
|
||
|
||
ben saçma oldugunu düşünüyorum tanrıya inanıyorum ama düşüncelerim farklı belki ateizm gibi görünebilir ama degil... Buyur.. Yanlış anlamadıysam eğer bu olması gerekiyor.. =)Evet bizi yaratan bi güç var buna allah deniyo ama söylendigi yerine getirilmesi gereken şeyler olması bana çok saçma geliyor örnegin ona yalvarılması,dua edilmesi bunu niçin istedin weya zorunlu kılsın ki?incill we kuranı kerimde yazdıgı üzere ona yalvar bişe dilerken şükür et vs diz çök namaz kıl bunlar saçma geliyo ama tanrıya inanıyorum + peygamberlere de inanıyorum ama inancımın adını bilmiyorum ![]() Deizm: Tanrıya inanmakla birlikte,belli bir dinin dogmalarını ve ilkelerini benimsemeyen görüş ,bir nevi tanrı evreni yarattıktan sonra onu kendisi işlemesi için kendi başına bıraktığı inancı |
||
|
||
| ateizm, hem düşünce seviyesinde hem de günlük yaşantısında söz konusu Tanrı’nın varlığını reddeden bununla birlikte peygamberi ve ahiret inançlarını da kabul etmemektir | ||
|
||
ben saçma oldugunu düşünüyorum tanrıya inanıyorum ama düşüncelerim farklı belki ateizm gibi görünebilir ama degil... Buyur.. Yanlış anlamadıysam eğer bu olması gerekiyor.. =)Evet bizi yaratan bi güç var buna allah deniyo ama söylendigi yerine getirilmesi gereken şeyler olması bana çok saçma geliyor örnegin ona yalvarılması,dua edilmesi bunu niçin istedin weya zorunlu kılsın ki?incill we kuranı kerimde yazdıgı üzere ona yalvar bişe dilerken şükür et vs diz çök namaz kıl bunlar saçma geliyo ama tanrıya inanıyorum + peygamberlere de inanıyorum ama inancımın adını bilmiyorum ![]() Deizm: Tanrıya inanmakla birlikte,belli bir dinin dogmalarını ve ilkelerini benimsemeyen görüş ,bir nevi tanrı evreni yarattıktan sonra onu kendisi işlemesi için kendi başına bıraktığı inancı upss sanırım inancımı bulmuş bulunmaktayım çunku uyuyo yani çok teşekkür ederim ![]() |
||
|
||
| Rica ederim =) | ||
|
||
ben saçma oldugunu düşünüyorum tanrıya inanıyorum ama düşüncelerim farklı belki ateizm gibi görünebilir ama degil... Buyur.. Yanlış anlamadıysam eğer bu olması gerekiyor.. =)Evet bizi yaratan bi güç var buna allah deniyo ama söylendigi yerine getirilmesi gereken şeyler olması bana çok saçma geliyor örnegin ona yalvarılması,dua edilmesi bunu niçin istedin weya zorunlu kılsın ki?incill we kuranı kerimde yazdıgı üzere ona yalvar bişe dilerken şükür et vs diz çök namaz kıl bunlar saçma geliyo ama tanrıya inanıyorum + peygamberlere de inanıyorum ama inancımın adını bilmiyorum ![]() Deizm: Tanrıya inanmakla birlikte,belli bir dinin dogmalarını ve ilkelerini benimsemeyen görüş ,bir nevi tanrı evreni yarattıktan sonra onu kendisi işlemesi için kendi başına bıraktığı inancı upss sanırım inancımı bulmuş bulunmaktayım çunku uyuyo yani çok teşekkür ederim ![]()
|
||
|
||
ben zaten yolum dogru demiyorum sadece kişisel bi fikrim wardı ve ofikire yakın bi inanç varmış adını ogrendim Deist falanım demedim adı oldugunu bile bilmiyodum
|
||
|
||
ben zaten yolum dogru demiyorum sadece kişisel bi fikrim wardı ve ofikire yakın bi inanç varmış adını ogrendim Deist falanım demedim adı oldugunu bile bilmiyodum Ben de sana yolun yanlış demedim ki ![]() Sadece araştırman gerektiğini söylüyorum adını da öğrendiğine göre
|
||
|
||
Ateizm'in bir yerde tıkandığını düşünmüşümdür.. Sonuçta benimsediğin her görüş her soruna cevap verebilmeli bence.. Belki de ben yanlış yerden bakıyorum bugüne kadar pek araştırma gereği duymadım.. Çok fazla bi bilgim yok ateizm hakkında..
|
||
|
||
Ateizm'in bir yerde tıkandığını düşünmüşümdür.. Sonuçta benimsediğin her görüş her soruna cevap verebilmeli bence.. Belki de ben yanlış yerden bakıyorum bugüne kadar pek araştırma gereği duymadım.. Çok fazla bi bilgim yok ateizm hakkında.. evet ben de bir yere kadar doğru olduğu düşüncesindeyim fakat satanizm için bu görüşüm böyle değil hatta ilgili araştırmam ve bir arkadaşım sayesinde satanizm gerçekten diğer dinlerden mantıklı olabilir diye düşünmeye başladım.Ama başkalarının yaşama veya başka haklarını elinden almadığın sürece.
|
||
|
||
ilkokuldayken ateist olduğumu düşünürdüm ama sonradan deizimi öğrndim mantığımın mantığına cuk oturduğunu gördüm.. ateizim mantıksız geliyo bana çünkü en basidinden yaradışlışın en başına döndüğünde bi anda var oluş yok ateizimn en basidi de madem tanrıyı kim yarattı.. o bulmuşdur bi yolunu kendini yartmışdır ya evrim teorisi de bnm mantığımda bi yerde tıkanıyo çıkış yolu da bi gücün mistik veya doğal yaşamın varlığın temelini olşdurması tabi o doğal olayı kim gerçeklşdirio .. meselesi de bu zaten
|
||