|
|
|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595 Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez. Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın Grubun gitaristi Flea, 20 yıl önce Los Angeles’taki Perkins Palace’a giden ve orada çalan grupları dinleyen sıradan bir kişiydi. Çalan gruplar arasında Rock’n Coke festivalinin önemli isimlerinden Echo & the Bunnymen de vardı. Flea, o zamanlar onlardan biri olmayı hayal ediyordu. 20 yıl sonrasında onlardan daha fazla tanınacağı hiç aklına gelmiyordu. Ama beklenmeyen oldu. Bugün Red Hot Chili Peppers dünya çapında büyük arena ve stadyumlarda çalan bir grup. Şarkıları herkes tarafından biliniyor ve rock müziğine kattıkları farklı bakış açısıyla birçok gruba ilham kaynağı oluyor. Flea, albümdeki samimi yazısında grubun parçalarının liste başı olmasını, eleştirileri dikkate alıp, hatalardan ders almaya bağlıyor. Flea, her zaman için kendilerini ve müziklerini daha anlaşılır yapmaya çalıştıkları için hala varolduklarını da sözlerine ekliyor. Alçakgönüllülüğü bırakmayan Flea, yıllar sonra Perkins Palace’a geri dönüp verdikleri coşkulu konserden sonra bile “Echo & the Bunnymen kadar olabildik mi, bilmiyorum” diyebiliyor. Birçok grup gibi Red Hot Chili Peppers’da da değişiklikler oldu. 1988’de Red Hot Chili Peppers, kurucularından Hillel Slovak’ı kaybettikten sonra Chad Smith ve John Frusciante, gruba katıldı. Böylece Antwan (vokal), Flea (bas gitar), John (gitar) ve Chad (davul) dörtlüsünün bir araya geldiği muhteşem bir grup oluştu. 1992’de altı yıllığına John’un yerine eski Jane’s Addiction gitaristi Dave Navarro geçtiyse de 1998’de John gruba geri döndü. Grubun yıllarca kalitesinden hiç ödün vermeden yaptıkları parçaların dinlendiğini kaydeden Flea’nin alçakgönüllü yaklaşımını şu sözlerde bulmak mümkün: “Dünyanın evrende küçücük bir nokta kadar olduğu, insanların da bu sonsuz manevi alanda birer piyon olarak aslında ne kadar önemsiz olduğu.” Grubun kalıcılığındaki en önemli neden ise, çok -ama gerçekten- çok çalışmaları. web : Register or Login |
||
|
||
| Severim şarkılarını ama eskilerini yeni albümünü beğenmedim | ||
|
||
| çok sempatikler dannicalifronia mıdır nedir o hoşuma gider sadece | ||
|
||
Red Hot lise yıllarımda kesfettiğim bir gruptur.Californication albümünden beri dinlerim.Blood sugar sex magic,fortune faded,californication,otherside,can't stop,give it away beğendiğim şarkılardan bir de cok çılgın,kaçık bir grup
|
||
|
||
cook severim cook blood sugar sex magic
|
||
|
||
| her amator cover grubunun en azindan 1 parcasini caldirarak,herkesce taninmasini saglamis bi grup.. acikcasi seviyorum kendilerini.. |
||
|
||
| ooo super sarkıları var gercekten cok ıyı bı grup bence klıplerıde cok eglencelı | ||
|
||
| arkadaslar son klip sarkısının ismini bilen warmı | ||
|
||
| hump do bump ve desecration smile di bildim kadarıyla | ||
|
||
| kac yıldır ayrılmalar olsada grup hala amacına uygun devlet gıbıler yıllar gectıkce ınsan sarkılarını daha da ozumsuyo bence devam etsınler yeter | ||
|
||
| çok hayranı olduğum bi grup olmamasına rağmen çok sempatik bi grup bazı parçaları hoşuma gidiyo | ||
|
||
| .. :)nerdeyse tüm şarkılarını severim,beğendiğim bi grup..... | ||
|
||
eğlenceli bir grup
|
||
|
||
|
||
|
||
Çok sempatik ![]() Ve dinlerken sıkılmayacağım az sayıdaki gruptan biri ![]() Sevdiğim parçaları da californication, by the way, cabron, dosed |
||
|
||
californication
|
||
|
||
| iyi guruptur severim | ||
|
||
| hayrani oldugum bir gruptur.. john öyle mükemmel bir insan ki gitar calarken kendinden gecer, orgazm oluyormus gibi bir ifade olur genelde..anthonyimde yakinda babalik duygusunu tadacak | ||
|
||
| Californication haricinde sevmem o şarkıdada 2.dakkada sıkılıyorum zaten çok sıkıcı bi grup | ||
|
||
hiç sevmem ve konserleri çok sıkıcı çok enterasan bi yorum cidden hiç red hot konseri izlemedin bence sen slane castle dvdsini izle bi sende gör konserin introsu ve uzun jamleri yeter beee... Californication haricinde sevmem o şarkıdada 2.dakkada sıkılıyorum zaten çok sıkıcı bi grup bak bide bu californication performansını dinle buda sıkıyosa daha dicek bişi yok... |
||
|
||
izledim izlemesem bişe dermiyim şimdi dahada bi şaşırdım
|
||
|
||
| çok başarılı bulduğum gruplar arasındaaaaaaaaaaaa... | ||
|
||
| kesinlikle dünyanın en iyi grubudur.. | ||
|
||
site yeni olmasina ragmen gayet iyi hizla gelisti ![]() anthony'nin baba olmasina cok az kaldi ;D13.sü münihte yapilan mtv avrupa müzik ödüllerinde bircok dalda aday red hotum |
||
|
||
köklü grup mu dedin.aklıma ilk rhcp gelir. mükemmeller. yaşlanmak yok.tam gaz devam
|
||
|
||
| PUNK I BANA SEVDİREN GRUP EĞLENCELİ KLİPLERİ İNSANDA POZİTİF ETKİLER BIRAKIYOOO
|
||
|
||
| Türk web sitesi rhcptr.com oldukça başarılı | ||
|
||
| Tek kelımeyle harıklar californication şarkısı en sewdıgım şarkısdır | ||
|
||
PUNK I BANA SEVDİREN GRUP EĞLENCELİ KLİPLERİ İNSANDA POZİTİF ETKİLER BIRAKIYOOO ![]() red hot chili peppers'da punk ezgilerine arada sırada rastlamanız mümkündür fakat tarzları asla punk olmamıştır. red hot chili peppers funk ve rock'ı harmanlayarak müzik yapar, araştırınız
|
||
|
||
| Funk, Rock, Metal, Punk | ||
|
||
Ya öyle bi yapıları var ki yıllar öncesi parçalarını hala dinletebiliyorlar.Bu büyük bi başarıdır bence.Çok seviyorum RHCP ![]() By the way her gün kulak kaslarıma iyi gelir
|
||
|
||
| arkadaşlar grubun tüm albümlerine nasıl ulaşabiliriz?? | ||
|
||
califonication mükemmel
|
||
|
||
| ilerliyen yaşlarına rağmen iyi iş çıkarıyolar helal olsun Her ne kadar çok beğenmesemde beğendiğim parçaları yok değil | ||
|
||
severek dinlediğim gruplardandır favori şarkım şu diye yazamıycam çünkü çoğu şarkısı güzeldir
|
||
|
||
| grup yazınki leeds & reading festivalinden sonra sa turnesini tamamlayıp dinlenmeye çekilmişti tek tük özel konserler belki olabilir diyo grup elemanları... bu arada çalışmalarına ara vermeyen tek grup elemanı john frusciante bir çok arkadaşlarının albümlerine katkıda bulunuyor(Wu tang-clan,dave gahan,omar rodriguez-lopez vs.) ayrıyetten kendi solo albümü için omar rodriguez-lopez ve josh klinghofferla stüdyoda... | ||
|
||
| tam tarihini hatırlamıyorum ama 90'lı yıllar olması lazım bassçısı dünyanın en iyi bassçısı seçilmiş grup (ben fleanin bass gitarla doğduğuna inanıyorum hala) ve de sahne performansları süperdir özellikle flea (sahneye çıplak çıkması gibi
|
||
|
||
bence tartışmasız tüm zamanların en iyi basçısıdır FLEA... evet o yıllarda flea'nın çıplak konserleri baya vardı ama artık 2000 lerdeyiz ve john hariç hepsi 40'ı geçti ve evli barklı çoçuk sahibi oldular o çılgın dönemlerindeki enerjilerini artık müziklerine akatarıyorlar ve enen iyisini yapıyorlar
|
||
|
||
arkadaşlar grubun tüm albümlerine nasıl ulaşabiliriz?? Register or Login Sitesi üzerinden, grubun bütün albümlerine ve çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz.. ![]() tam tarihini hatırlamıyorum ama 90'lı yıllar olması lazım bassçısı dünyanın en iyi bassçısı seçilmiş grup (ben fleanin bass gitarla doğduğuna inanıyorum hala) ve de sahne performansları süperdir özellikle flea (sahneye çıplak çıkması gibi ![]() Bir tek Flea değil bütün elemanların sahneye çıplak çıkmışlığı vardır. Anthony Kiedis da en az Flea kadar çılgın bir kişilik. Grup baştan aşağı enerji yüklü, insan üstü varlıklar..
|
||
|
||
| çok sempatikler ama kendi adıma beni doyurmuyor fakat sahne performansları çok enerjik... | ||
|
||
ilginç bunu hangi manada dediğinide merak ettim açıkçası
|
||
|
||
Belli bi yere gelen gruplardan.. Dünyanın en yaratıcı bass'çılarından biride gruplarında şanslılar
|
||
|
||
son albümü bence birçok insana ders olucak kadar emek harcanmış 2 cd ve 24 şarkısı var ve her şarkıda ayrı bir caba cd dolsun diye yapılmadığı belli..! ayrıca klipleride çok kaliteli oluyor..sahne performansları ayrı bir güzel..seviyorum dinliyorum..favorim (hey oh)snow
|
||
|
||
çok hayranı olduğum bi grup olmamasına rağmen çok sempatik bi grup bazı parçaları hoşuma gidiyo
|
||
|
||
| her gün acıp performansı izlenmiceğine göre sempatik diyemi dinlersiniz arada sırada.. | ||
|
||
stadium arcadium mars ve jupiterden oluşan 28 şarkılık bir albümdür red hotın şimdiye kadar yaptığı en iyi albümlerdendir kesinlikle her grup elemanı kendi alanının en iyisidir
|
||
|
||
o kadar harika olduklarına inanmıyorum. hele her grup elemanı tek tek. danni california nın klibinde green day, nirvana, gun's roses ile dalga geçmişlerdi. green day ve nirvana ile dalga geçmeleri beni biraz soğuttu açıkçası.
|
||
|
||
o senin kendi görüşün tabi ama şu anki faal gruplardan en iyi 3 gitarist,basist,vokalist ve davulcu oluşturulsa anthony,flea,john ve chad kesinlikle o listelerde olurlar emin ol ayrıyetten dani california klibiyle ilgili bir bilgin yok anladığım kadarıyla... klipte müzik tarinde büyük yere sahip olan gruplar canlandırılmıştır dalga geçilmemiştir klip saygı niteliğindedir ve zaten zamanında nirvananın en yakın olduğu gruplardan biridir rhcp birlikte bir çok konser vermişlerdir böyle bişi olması söz konusu değildir ayrıyetten o canlandırılan gruplar arasında green day yoktur... ramones,nirvana,david bowie,jimi hendrix,the beatles,elvis presley,sex pistols gibi müzik tarihine geçmiş isimler vardır
|
||
|
||
Kendi alanında en iyi demek ne kadar doğrudur senin anlayış biçimine göre ![]() Bass desen şu videoyu izlemeni öneririm Elektro desen buyur bateri desen Hepsini bir arada istersen de buyur |
||
|
||
bence iyiler iyi yerdeler
|
||
|
||
müzikte teknik ve hızdan daha önemli ve zor olan birşey vardır oda duygudur red hotın müziğindeki en büyük özelliklerden biride budur red hot topiğinin altına metal gruplarını koymak da enterasan oldu cidden özellikle koyduğun şarkı benim için hiç bir şey ifade etmiyor bende bir kaç video koyayım bari ![]() FLEA JOHN Ve RHCP |
||
|
||
sağolunda üyelerimiz umarım izliyolardır bunları izleyin valla yetenek bu işte
|
||
|
||
Flea adam yoldan çıkmış..
|
||
|
||
çok sempatikler ama kendi adıma beni doyurmuyor fakat sahne performansları çok enerjik... aynen güzel şarkıları var ama dinlemek istemiyorum
|
||
|
||
müzikte teknik ve hızdan daha önemli ve zor olan birşey vardır oda duygudur red hotın müziğindeki en büyük özelliklerden biride budur red hot topiğinin altına metal gruplarını koymak da enterasan oldu cidden özellikle koyduğun şarkı benim için hiç bir şey ifade etmiyor bende bir kaç video koyayım bari ![]() FLEA JOHN Ve RHCP Ahah şu ilk cümlen beni çok duygulandırdı. ![]() Neyse genel olarak insanların bilgisi olmadığı konularda böyle garip davranışlar içine girebiliyor Register or Login (bkz. Register or Login) Hız ve teknik olgusu işin içine girince duygusallıktan uzaklaştığını söylüyorsun, tenezzül et de bir dinle bakalım Strapping Young Lad - Love Chimaira - No Reason To Live |
||
|
||
duygulanmana çok sevindim benim yazdıklarımdan "Hız ve teknik olgusu işin içine girince duygusallıktan uzaklaştığını söylüyorsun" gibi bişey anlamanda gerçekten ilginç anlamak istediğin gibi anlamışın ben müzikte teknik ve hızdan daha önemli olan birşey vardır oda duygu ve ruhtur diyorum... bide koyduğun videolarda duygu olduğunu düşünüyosan veya hissediyosan ki koyduğuna göre öyle daha fazla uzatmaya gerek yok... herkez kendi yoluna...
|
||
|
||
| anlam belirsizliği yaratıp aklınca üste çıktığını sanıyorsun bro. herkesin duygu anlayışı kendine özgüdür ki verdiğim ilk parçayı dinleyip de etkilenmeyen biri olmak benim değil senin duygularında problem olduğunu gösterir,, neyse uzatmak istemiyorum | ||