TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Türk Rock Müzik

Konu: Yakup

Sayfa: [ 1 ]

rebel 17.04.2007 09:35:19

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595

Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın

Yakup Trana, daha önce Ozzy Osbourne’dan Carmine Appice, AC/DC’den Chris Slate, Bad Finger’dan Joey Mulland, Steve Miller Band’den Greg Douglas gibi isimlerle çalışmış bir müzisyen.
Yakup Trana’nın önceki grubu Trana’nın ‘Don’t You Hate Me’ isimli parçası Seattle’da 3 hafta listelerde 1 numarada kalmayı başarmıştı.

Basçı Rüçhan Üner, Seattle’da çeşitli gruplarla çalışmış ve ‘fusion jazz’ projelerinde yer almış. Bryan Lash ise Trana’da da davul çalıyordu.

‘Şunu Bunu’ albümünde, caz ve Türk müzik motifleri modern rock ile bir arada kaynaşıyor. Senfonik kısımlarda, Queen etkisi, dipten kuvvetli bir şekilde hissediliyor.

Duman grubu üyeleri ile uzun bir süre Ortaköy’deki çeşitli barlarda sahne alan Yakup Trana daha sonra Seattle’a yerleşme kararı alıp oradaki Cornish Jazz okulunda 4 yıllık bir müzik eğitimi almış.

Kurduğu, Akdeniz isimli grubuyla Seattle’da flamenko ve caz tarzı müzik yapan sanatçı, sayısız kayıt ve performansta yer aldıktan sonra 3 kişiden oluşan YAKUP isimli grubunu kurdu.

Albümün ilk video klibi ‘Geçmez’ parçasına çekilmiş. Yönetmenliğini Yakup Trana’nın yaptığı klip, sanatçının Seattle’da yaşadığı yerlerde geçiyor.

kurena(: 07.02.2008 02:41:29
ilk ben yazıyorum heyy Grin kaliteli müzik,süper bir ekip ve blues ustası bir adam ee doğal olarak kötü olmaları imkansız başarıları tesadüf değil  Wink seviyorum dinliyorum çok sık olmasada günde 3 4 sarkı Grin

nightmare_storm 12.03.2008 14:36:48
Geçmez, Alıştım Tarzına(yeni klip çekmiş, çok beğendim) ve Bilmece şarkılarını beğeniyorum. Mtv müzik ödüllerinde aday gösterildiler. Valla o uyuz grubun ödül almasına kıl oldum. Hak eden Yakup'tu. süper

Cruelty.Piggy 15.03.2008 16:45:22
Fazla dinlemem ama adamlar kaliteli..

neorammstein 16.03.2008 01:28:02
hiç dinlemem kalitesi hakkındada yorum yapmam  satan

Toksin 16.03.2008 04:42:26
bi kaç şarkılarını dinledim güzele benziyodu ama güzel gibi yav yorumlarda iyi yönde bi kaç şarkısını indiririm...

yağmur zaimoğlu 20.04.2008 03:23:58
Yakup
Alıstım Tarzına

Register or Login
adresinden izleyebilirsiniz.

Sayfa: [ 1 ]