|
|
|
||
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589 Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595 Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez. Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın Biyografi: Heavy Metal'in büyük isimlerinden Ozzy Osbourne 3 Aralık 1948'de İngiltere'nin Birmingham kentinde dünyaya geldi. Gerçek adı John Osbourne olan "Ozzy", 1979'da Black Sabbath'tan ayrıldı. Davulda Uriah Heep'ten Lee Kerslake, basta Bob Daisley, gitarda Quiet Riot'tan Randy Rhodes, Ranbow'dan basçı Bob Daisley ve Uriah Heep'ten davulcu Lee Kerslake ile birlikte Blizzard of Ozz'u kurdu. İlk albümüyle oldukça büyük bir başarı elde eden Ozzy, sahne performansı ile de oldukça büyük ilgi görüyordu. Alice Cooper benzeri bir çizgide ilerliyor, gizemli ve ürkütücü sahnesiyle izleyicileri avcunun içine alıyordu. 1981 yılında Kerslake ile Daisley ayrıldı, davula Tommy Aldridge, basa da Rudy Sarzo geçti. Bu kadro ile Aleister Crowley'nin otobiyografisi üzerine kurulu olan ikinci albüm "Diary of a Madman" piyasaya çıktı. Ancak 1982 yılındaki turne devam ederken 25 yaşındaki gitarcısı Randy Rhodes bir uçak kazasında öldü ve Ozzy Osbourne psikolojik açıdan büyük bir yıkım geçirdi. Onun yerine geçen Bernie Torme ile turne tamamlandı. Turne sonrası gruba gitarda Night Ranger elemanı Brad Gillis katıldı. 1982 sonunda grubu yenilemeye karar veren Ozzy Osbourne, gitara Rough Cutt'in eski elemanı Jake E. Lee'yi, klavyeye Don Airey'yi, 1983 ortalarında da Aldridge'in yerine Carmine Appice'i alarak yola devam etti. Bu kadro ile yaptığı "Bark at the Moon", büyük bir başarı elde etti. 1984 yılında Appice ayrıldı ve Aldridge gruba geri döndü. Fakat giderek artan bir başarı elde eden Ozzy Osbourne, alkol sorunu yaşamaya başladı. 1985 yılında Airey ve Aldridge gruptan ayrıldı. Daisley ise sadece stüdyo kayıtlarına eşlik etmek üzere anlaştı. Bunun üzerine Osbourne, grubu başta Phil Soussan, davulda Randy Castillo ile takviye etti ve 1986 yılında "The Ultimate Sin" albümünü yayınladı. Jake E. Lee 1987'de gruptan ayrıldı ve yerine genç bir müzisyen olan Zakk Wylde geçti. 1988'de "No Rest for the Wicked" albümünü yaptıktan sonra 1989-1990 yıllarını turnede geçirdi. 1991 yılında "No More Tears" albümünü çıkarttı. 1994 yılında Grammy ödülünü kazanan Ozzy Osbourne, 1995 sonunda "Ozzmosis" isimli son stüdyo albümünü yaptı, ardından gelen beş yılı konserlerle, konser albümleri ve toplama çalışmalarla geçirdi. Öte yandan Amerika'da şarkı sözlerinden dolayı mahkemeye verildi, ancak sonunda aklandı. Sansür kurullarının daimi hedefi olarak bu tip sorunları sürekli yaşadı, Tommy Aldridge, Randy Rhoads, Brad Gillis, Rudy Sarzo, Carmine Appice gibi rock dünyasının en büyük müzisyenleri ile çalıştı. Özelliklerini ortaya çıkardığı gitarcılarından hemen hemen hepsi iyi örnekler sergileyen elemanlardı ve hepsi isim yapmayı başardı, ancak Ozzy Osbourne'dan ayrıldıktan sonra aynı başarı çizgisini yakalayamadılar. Ozzy Osbourne gerek şarkı sözleri, gerek müzikal yapısı, gerekse sahne dekor ve gösterileriyle rock'ın gelişiminde çok etkin bir rol oynadı ve klasikleşen albümlere imza attı. Albümler: -Blizzard Of Ozz-1980 -Diary Of A Madman-1981 -Mr Crowley Live EP [EP]-1981 -Speak Of The Devil [Live]-1982 -Bark At The Moon-1983 -The Ultimate Sin-1986 -Tribute [Live]-1987 -No Rest For The Wicked-1988 -Just Say Ozzy [Live]-1990 -Ten Commandments [Compilation]-1990 -No More Tears-1991 -Live And Loud [Live]-1993 -Ozzmosis-1995 -The Ozzman Cometh [Compilation]-1997 -Down To Earth-2001 -Live At Budokan [Live]-2002 -The Essentials [Compilation]-2003 -Under Cover-2005 -Black Rain(YENİ) 22 Mayıs 2007 01. I Don't Wanna Stop 02. Not Going Away 03. Thank God For The Almighty Dollar 04. Civilize The Universe 05. Black Rain 06. Countdown's Begun 07. Trap Door 08. Here for You 09. Lay Your World Down on Me 10. 11 Silver Web: Register or Login |
||
|
||
ya bu adama biitiyorum yaa . bunlar ilece çatlak ... çocuu olmak isterdim doğrusu bunun
|
||
|
||
Kızı Kelly Osbourne bir popcu,sende popcu mu olmak isterdin? ![]() Hatta albümüde çıktı sanırım Sleeping On The Nothing olsa gerek. Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez. Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın |
||
|
||
| haayııırrrrrr ben onların yerinde olmak isterdim e getirmeye çalışdıımm.. aman aman popçu olmakdansa bush olim ((( mübala fazla kaçtı ))hep öyle olur zaten bi çifte var tanıdığım 45 yaş larındalar sıkı metalciler küçük kızıları evde o şimdi asker falan öle şarkı söylüyomuş kıza bak ya sen öle bi ortam içnde büyü bütün baba rockerlar metalciler çevrende olsun sen git popçu ol .... |
||
|
||
| o dont wanna stop dinledim gayet iyi Hoşuma gitti yani Diğerlerini bekliyoruz artık | ||
|
||
sewiyorum bu adamı ya yaşayan efsane ayrıca bu başlığı açan arkadaşa çok teşekkür gaza geldim avatarımı değiştiricem
|
||
|
||
| Kelly Osbourne un Uh Oh isimli şarkısını öneririm.. | ||
|
||
| black sabbath ile tekrar bir ayara geldiler bu yıl tunr düzenlemeyi planlıyorlarmış... | ||
|
||
black sabbath ile tekrar bir ayara geldiler bu yıl tunr düzenlemeyi planlıyorlarmış... ben black sabbathın gitaristi ile dio nun yeni grup kurduğunu biliorum " heaven & hell " diye
|
||
|
||
| super manyak adam | ||
|
||
| ozzy i dinlemeyen ve çeşitli çılgınlıklarını duyanlar anında ozzy e düşman kesiliyo ön yargının daniskası resmen...ne yaparsa yapsın bu alemin en kral adamlarındandır ozzy. bu kadar... |
||
|
||
ozzy i dinlemeyen ve çeşitli çılgınlıklarını duyanlar anında ozzy e düşman kesiliyo ön yargının daniskası resmen...ne yaparsa yapsın bu alemin en kral adamlarındandır ozzy. bu kadar... vay ii dedın sevmeyenler utansın
|
||
|
||
hç sevmiyorum kendilerini Punk dinliyorsan neden heavy metal yapan biri hakkında yorum yapma ihtiyacı hissediyorsun ??ben bütün punk gruplarından nefret ederim yorum yapıyo muyum ? |
||
|
||
sıkıysa buna cevap versin haha
|
||
|
||
ilk metal grubunun solisti her ne kadar o sert gitar rifflerine sesi biraz ince kaçsada severim adamı
|
||
|
||
aferin sana ne diyeyim aptal olduğunı her mesajında açıkça belli ediyosun ![]() madem beğenniyorsun nefret ediyorsun s.ktir git !!!!! |
||
|
||
| amk kızına bak ya nefret edıyosan nıe hala bu sitedesın onceden de solemıstım senın yerın burası degıl ve bncede s*tir git |
||
|
||
| Arkadaşlar "Forum tartışmaya açık" ama küfür ve hakarete değil... Dünya üzerinde kimse yoktur ki herkes tarafından sevilsin. Kim ne yorum yaparsa yapsın,bu sizi pek fazla bağlamamalı ki zaten ben sevmem ben taparım diyen biri ile münakaşaya girmek yanlış,denseki Bu adam sahnede civciv ezmiş sevmiyorum,yine denseki Bu adam Metal dünyasının en eski ve adına festival düzenlenen vokalidir seviyorum diye ok. Boşuna birbirinizi kurcalamanızın manası yok,isteğimiz "Bilgi kaynağı" olarak kullanılabilcek içerikte mesajlar yazılmasıdır. |
||
|
||
| black rain black rain .. | ||
|
||
| bütün şarkıları gibi black rain deki şarkılar da muhteşem...seviyorum ozzy i = ))) |
||
|
||
| dreamer şarkısı çok güzel... severim | ||
|
||
| ı just want you aaaaahğ ah | ||
|
||
| All my life I've been over the top I don't know what I'm doing, All I know is I don't wanna stop süper şarkı ozzy nin yüznden black metal dinler oldum ya :/ hard rock da iyyidim ben :/ nese güzel oldu ama iyi oldu artık metalciyim
|
||
|
||
| evet zaten ozzy nin en büyük rakibi black metalde dimmu borgır =D black metal & ozzy osbourne
|
||
|
||
| Bence çok hoş müzik yapıyorlar. | ||
|
||
| Ozzy gibi bir efsane ve bilek metal hee.. Konserinde bir kova balgam içmesi,civcivlerle dolu yoldan çivili ayakkabılarıyla geçmesi,konserinde üzerine yarasa fırlatılmasıyla birlikte yarasayı ısırıp kafasını koparması vs. ilginç durumları vardır babamızın..=) |
||
|
||
evet zaten ozzy nin en büyük rakibi black metalde dimmu borgır =D black metal & ozzy osbourne ![]()
|
||
|
||
metali sevdirir bu herif
|
||
|
||
| sesi çok tiss bu sesinde bi eşi benzeri daha yok En azından b i erkekde böyle bi ses daha yoktur =) | ||
|
||
hayır sizi anlamıyorum saçma bulduğunuz mesajları komple silsenize neden küfür ediyor direk tartışmaya giriyorsunuz bir de mod olcaksınız o seviyesizlik yapabilir ama neden ciddiye alıp cevap veriyorsunuz...neyse ozzy çok tatlı bir adam ben çok seviyorum kendisini sesini herşeyini oğluda var mı ..
|
||
|
||
hayır sizi anlamıyorum saçma bulduğunuz mesajları komple silsenize neden küfür ediyor direk tartışmaya giriyorsunuz bir de mod olcaksınız var var ahanda buyur o seviyesizlik yapabilir ama neden ciddiye alıp cevap veriyorsunuz...neyse ozzy çok tatlı bir adam ben çok seviyorum kendisini sesini herşeyini oğluda var mı ..![]() Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez. Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın |
||
|
||
zuhuhahauha tamam caydım ben sadece ozzy yi alıyım
|
||
|
||
bu müzigin ilklerinden çok büyük adam severim kendilerini....
|
||
|
||
bir şey fark ettim ya ozzy-mama ı'am comin'home şarkısında giriş varya resmen pinhani seni bana anlatırlar şarkısında aynı girişi yapmış ![]()
|
||
|
||
| metal müzik adına katkıları tartısılmaz ama ben sesinden dolayı sanırım pek sevmiyorum bu adamı | ||
|
||
çok dinleyince sıkıyor
|
||
|
||
çok dinleyince sıkıyor doğrudur
![]() |
||