TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Gündemdekiler

Konu: BM: Küresel ısınma durdurulabilir

Sayfa: [ 1 ]

sr2c 11.05.2007 09:35:46

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Birleşmiş Milletler Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli üçüncü raporunu bu hafta açıklıyor. Raporda, önlem alınması halinde küresel ısınmanın durdurulabileceği vurgulanacak.

Uzmanların, dünyanın ısınmasının korkunç sonuçlarını önlemek amacıyla ne gibi önlemler alınacağını tartışacakları Hükümetler Arası İklim Değişikliği Konferansı Tayland’ın başkenti Bangkok’ta başladı.

Bangkok’ta 1 hafta sürecek konferansa katılacak bilim adamları ve diplomatlar, dünyanın karbondioksit, metan ve diğer ısı tutan gazların artan seviyelerinin nasıl azaltılacağına dair hazırlanan rapor taslağına son şeklini verecek.

Konferans boyunca üzerinde değişiklikler yapılması beklenen taslakta, ülkelerin, 2030’a kadar dünya genelinde emisyonları azaltacak siyasetler benimsedikleri takdirde iklimi koruyabilecekleri belirtiliyor.

Taslakta, yenilebilir enerji kaynakları, nükleer santraller, biyo-yakıtların kullamının artırılması çözüm önerileri arasında gösteriliyor. Alınacak önlemlerin gelecek 20 yılda dünya ekonomisine milyarlarca dolara mal olabileceği ama sağlık sorunlarının ve hava kirliliğinin azalmasıyla bu maliyetin de telafi edilebileceği belirtiliyor.

Rapor taslağında kömür gibi karbon ağırlıklı yakıtlardan vazgeçildiği, enerji verimliliği artırıldığı ve tarım sektöründe reformlar yapıldığı takdirde emisyonların şimdiki seviyenin altına düşürülebileceği de ifade ediliyor.

Taslak raporda, insanların mevcut teknolojileri kullanarak 2030’a kadar karbon salımını karbon salımını 26 milyar ton azaltabileceği belirtiliyor.

Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın

Bu konferansta yayımlanacak rapor, sanayileşmiş ülkelerin oluşturduğu G8’in Haziran’da yapacağı toplantıda ele alınacak.

neorammstein 11.05.2007 11:40:30
önlem alınabilir ama bana zor geliyo Roll Eyes

11.05.2007 13:47:56
kyotoyu tüm ülkeler imzalarsa engellenebilir çaresi war

kalemkar 12.05.2007 11:36:08
ölüm yakın bize

hard_rock 12.05.2007 15:46:27
ben artık bu konuda konuşmakdn yoruldum sercan bilir parmaklarım parçalandı bu konuda yazmakdan yani he şey diye düşünürdüm ölesiye kadar bu konu hakkında konuşabilirim bildiklerimi paylaşabilirim derdim ama olmadı işde umursamayanlar ve zevzeklik yapanlar kırdı bütün şevkimi kırdı .... toplulukda bilgiler verebilcek kadar bilgim var u konuda ama kiimse umursamıyo karamsarlıkdan da öte bi noktadayım artık ... hatta itiraf edim eskisi kadar titiz değilim fişleri çıkarmamaya başladım hatta diğer odaya giderken bile tv yi kapatmaz oldum .... üzgünüm ....

sound_of_silence 22.09.2007 03:31:41
Buradaki kaşarlar eriyecekse gelsin küresel ısınma Roll Eyes Roll Eyes

kurena(: 16.02.2008 04:41:50
Buradaki kaşarlar eriyecekse gelsin küresel ısınma Roll Eyes Roll Eyes
saçmalamışsın  konu dışı kaşarların erimesni beklemek yerine çürümesnide bekleyebilirsin..kaşarlar yüzünde bizdemi geberelim  oops evet bir çok önlemi varmış hatta yazalım onlarıda iyi olur.. Undecided

kurena(: 16.02.2008 04:53:54
                                                          BASİT AMA KURTARICI ÖNLEMLER
1-tvler bekleme konumunda bırakılmamalı
2-doğru ışıklandırılma kullanılmalı
3-kurşunsuz benzin
4-elecktırik tüketimi düşük maddeler alınmalı
5-hortumla sulamaya son Grin
6-camlar organik maddelerle aynı yere atılmamalı
7-klozetlere asılan temizleme maddelerini asmayın anneler Cheesy
8-evler ısı kaybına karşı korunmalı
9-daha az su tüketen yeni teknoloji kloztler kullanılmalı
10-çamaşır suyunu az kullansın annler Cheesy
11-kısa mesafelerde arabaya değil tabana kuvvet yüklenmeliyiz Wink
        baya madde var böğle kısaca çoğu maddeler kuresl ısınmadan kurtarırken kimiside para alıor bizden Grin
        neyse şaka bir yana dikkate alınmalı bunlar..! Roll Eyes

Sayfa: [ 1 ]