TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Sağlık

Konu: Az yiyen uzun yaşıyor

Sayfa: [ 1 ]

sr2c 11.05.2007 09:48:15

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Bilim adamları az yemek yemenin ömrün uzamasına fayda sağladığını ortaya koyan bir gen belirlediler. Araştırma sonuçları, hayvanlarda olumlu sonuç verdiği gözlenen kalori azaltma yönteminin, insanlarda da işe yarayabileceğini gösteriyor.

1930’lu yıllarda yapılan deneyler, günlük kalori alımı azaltılan laboratuvar hayvanlarında kanser, diyabet, ve kalp hastalığı riskinin azaldığını gösteriyordu ama bugüne dek yapılan araştırmalarda, kalori alımını azaltmanın ömrü uzattığına ilişkin yeterli kanıt bulunamamıştı.

Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın

Uzmanlara göre, ömrün uzamasının avantajlarından yararlanılabilmesi için, günlük kalori alımının yüzde 60 kadar daha azıyla sınırlanması gerekiyor.

Ancak bulgular, insanların beslenme düzenlerini değiştirmelerine gerek kalmadan az yemenin getirilerinden faydalanmalarını sağlayacak haplar geliştirilmesine de olanak sağlayabilir.

lissa_sc 10.08.2007 07:32:39
ee madem ki cok yiyenin ömrü az oluyor az yiyeninde fazla olur daha saglikli olursun  Smiley sahip cik midene biraz  Grin

hard_rock 05.09.2007 07:56:23
vallahi çok yaşamak derdim değil 50 me gelim yeter yok yok 60 yaşı ben çok sevrim ...yaşda rakamlara takıntım vardırda =)  ama şimdi az yiyip kendimize işgence yapıp uzun yaşıycaz da ne olacak Huh? küresel sınmanın göbeğinde uzun ve sağlıklı olmak.... susuluk ve bulaşıcı hsatlıklar içinde az ye istersen hiç yeme nekdar sağlıklı kalabilirsin ki .... hiç dert etmeyin bence tabi bu benim kendi düşüncem istrseniz karamsarsınız diyin ama kusura bakmayın gerçek =)

MİZANTROPİK 30.11.2007 13:20:23
atın ölümü arpadan olsun  Grin
şakası bi yana ,sağol...

K1NGEFER 13.01.2008 08:01:03
şimdi hepimiz birgün ölmeyecekmiyiz arkadaşlar yeyin ozaman demek isterdim de sert tepki almaktan korktuğum için demiyorum genede saol sr2c Grin

Ninhursag_ 15.01.2008 09:07:57
Erkenden göçüp gideceğim bu diyardan yani..

neorammstein 15.01.2008 09:13:47
öyle tahmin ediyorum ki en fazla 40yaşıma ulaşırım

Toksin 17.01.2008 11:07:18
bende zaten fazla yaşamıcakmışım gibi geliyo dogru bide atın ölümü arpadan olsun (yeeeyiiiiinn köpek gibi yeeyiiiiiinn)

kurena(: 23.01.2008 05:08:19
ozaman ben ölümsüzüm Grin

Sayfa: [ 1 ]