TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Sağlık

Konu: Alkol, kadınların beynine daha hızlı zarar veriyor

Sayfa: [ 1 ]

sr2c 11.05.2007 09:49:07

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Rusya’da yapılan bir araştırmada alkolün, kadınların beynine erkeklerinkinden daha hızlı zarar verdiği belirtildi.

Amerikan “Alcoholism: Clinical and Experimental Research” dergisinde yayımlanan haberde, daha önceki araştırmalarda, alkolün kadınların kalp ve karaciğerine erkeklerde olduğundan daha hızlı zarar verdiğinin belirlendiği hatırlatıldı.

Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın

Habere göre, Rus araştırmacılar, 2 cinsiyetin alkolden nasıl etkilendiklerinin belirlenmesi için, 18-40 yaşlarındaki 24’ü kadın 78’i erkek 102 alkol bağımlısına testler yaptı. Genelde hafızayla ilgili aynı testler alkol bağımlısı olmayan 68 erkek ve kadından oluşan bir kontrol grubuna da uygulandı.

Testlerin yapılmasından önce alkoliklere 3-4 hafta alkol verilmedi.

Görsel hafıza, düşünme ve problem çözümleriyle ilgili testlerde erkeklerle kıyaslandığında kadınların daha az başarılı olduğu ortaya çıktı.

Maryland eyaletindeki Baltimore Uluslararası Araştırma Merkezi’nden Doktor Barbara Flannery, kadın organizmasının erkek organizmasından farklı olduğunu ve kadınların vücutlarında erkeklerinkinden daha az su bulunması nedeniyle kadın organizmasında alkolün yoğunluğunun daha fazla olduğunu söyledi.

11.05.2007 23:49:04
zati bayanlar alkol aldınmı kendilerini kaybediyorlar en iyisi almasınlar daha sonra uyandıkları yerler çok iyi yerler olmuyo Cheesy

hard_rock 12.05.2007 15:03:18
harbiden ya içdilermi sapıtıyo hatunlar (((sanki erkekmişim gibi oldu ama ))) ben etkilenmem alkolden bünye alışık benim Cheesy ya onu bunu geçtim cinsiyeti falan erkek yada kadın içiceksen adam gibi iç hayvanlaşmadan iç adabını bil azıtıp azıtıp çıkma sokaklara önemli olan bu alkolda sidik yarışı yapdılarmı olay zıvanadan çıkıyo .....bide zaten kadınlrın beyni öle değişikdirki ne yapıcağını önceden kestiremezsin hele alkol alınca ühüüü ...

ly 23.12.2007 13:09:22
daha dün gece aldım ama iiyim ::dbnce erkeklerin sinir sistemine dha çok zarr vriyoo:D

Sayfa: [ 1 ]