TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Sağlık

Konu: Strese bağlı hastalıklar artıyor

Sayfa: [ 1 ]

sr2c 11.05.2007 09:54:05

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Günlük yaşamın stresi yüksek tansiyona yol açıyor. Dünyada her yıl 17 milyon kişi kalp ve damar hastalıklarından ölüyor. Türkiye, yüksek tansiyon sorununun en hızlı arttığı ülkeler arasında...

Avrupa Parlamentosu’na sunulan bir araştırmada, modern hayatın kalp ve damar hastalıkları riskini artırdığı uyarısı yapıldı. Rapora göre dünya genelinde her yıl 17 milyondan fazla kişi kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye de bu sorununun en hızlı arttığı ülkeler arasında.

ünlük yaşamın stresi kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkartıyor. Modern hayatın getirdiği strese, dengesiz beslenme ve hareketsizlik de eklenince başta yüksek tansiyon olmak üzere kalp ve damar hastalıkları kaçınılmaz oluyor. Farklı ülkelerden uzmanlar tarafından Avrupa Parlamentosu’na sunulan bir araştırma da bu tespitleri doğruluyor.

Rapora göre, her 4 yetişkinden biri yüksek tansiyon problemi yaşıyor. Ve eğer insanlar yaşam tarzlarını değiştirmezse bu oran gelecek 20 yılda yüzde 60 oranında artabilir.

Gelişmiş ülklerin yanısıra, gelişmekte olan ülkelerde de yaygınlaşan batı tarzı yaşama paralel olarak yüksek tansiyon sorunu hızlı bir artış gösteriyor.

Raporda Türkiye, Rusya, Orta Avrupa ülkeleri ile Brezilya, Çin ve Hindistan bu grupta gösteriliyor.

Yüksek tansiyonun “yaşlı hastalığı” olduğu yünündeki görüşün yanlış olduğuna dikkat çeken uzmanlar, artık 30’lu ve 40’lı yaşlardaki insanların da risk grubunda görüldüğünü vurguluyor.

Dünya genelinde her yıl 17 milyon, Türkiye’deyse yaklaşık 200 bin kişi kalp ve damar hastalıklarından dolayı hayatını kaybediyor.

neorammstein 11.05.2007 11:32:53
ilk gidicilerden biri de benim Roll Eyes

hard_rock 05.09.2007 08:05:09
sonrada ben =) =)

Brainiac 05.09.2007 08:05:31
sonrada ben Grin

lordii 22.01.2008 01:34:04
ilk ben olurum emin oluuun  benim yaşadıklarımı yaşasanızzzz şimdiye ölürdünüz ama dayanıklıymışım helal olsun bana

kurena(: 23.01.2008 05:31:52
ilk ben olurum emin oluuun  benim yaşadıklarımı yaşasanızzzz şimdiye ölürdünüz ama dayanıklıymışım helal olsun bana
kişiden kişiye değişir..! senin yaşadıkların bana çok ağır gelebilir fakat bi başkasına gelmeyebilir..
en iyisi hiç yaşamamak Cheesy Wink

Toksin 29.01.2008 04:22:19
pisikolojik baskı dayanamayacagımı bildigim tek şey sitresten gidecez vallahi (bzk. öss)

Sayfa: [ 1 ]