TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Tartışma

Konu: Nu Metal Neden Metal Müzik Camiasında Üvey Evlattır?

Sayfa: [ 1 ]

Rockium 19.05.2007 01:50:00

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
Son dönemde ortaya çıkan ve aslında bir çok seveni de bulunan bu tür Metal müzik camiasında hep bir üvey evlattır.Kabul görme-görmeme konusu hep konuşulur edilir.

Adının 'None-metal' in türevinden geldiğini iddaa edenlerde çoktur;yani metal olmayan anlamında..

Evet güzel bir konu,neler düşünüyorsunuz?

sr2c 19.05.2007 02:31:12
hiphop ezgileri bende dahil bir çok insanın canını sıkmasına yetiyor

fatih 27.05.2007 05:21:18
en güzel örnek LP ve en berbat gruplardan dışlamak lazım bu türden grupları

Brainiac 24.06.2007 03:31:24
Hiphop ezgileri bnm de canmı sıksa da Linkin Park dişarıda tutulmalıdır

The GeniuS 28.06.2007 07:43:04
kesinlikle katılıyorum  

neorammstein 02.07.2007 06:47:42
linkin park nu metal ve sadece 1-2 parçcasını severim  3. yoktur. Ve ilk çıktıklarında dinliodum artık nerdeyse hiç dinlemem Yani gerçekten numetal = 'None-metal'     

Brainiac 02.07.2007 07:30:15
Alternatif rock sayılabilecek parçaları ii bnce

kalemkar 02.07.2007 08:02:12
bazıları gerçekten kötü be

permanganat 05.08.2007 09:48:29
dinlemiyorum nu-metal sevmiyorum hiç bi şekilde de sevmicem çok boş geliyo bu tip gruplar bana...zaten bunları dinleyen fazla metalci de yok , olmasın zaten... dinleyecek bir sürü baba grup var nu metale mi kulağımızı emanet edicez Wink

lounge act 13.08.2007 12:38:19
içinde rap ve hip-hop olması rock dinleyen kişiye oldukça itici geliyor ve bana da  Undecided

neorammstein 18.09.2007 04:30:43
bi iki gaz parça sonra ardından hemen bi sönüş   tat vermiyo   Bakınız "bls" den zakk abimiz limp bizkit e ne demiş

limp bizkit sucks cock  Grin

melancholychild 23.11.2007 04:42:26
yok bea lp korn  olmaz ii parçaları bi elin parmagını bıle zor dolduruurr..

K1NGEFER 23.11.2007 08:07:24
sevmem dinlemem beğenmem yorum bile yapmıcam  Lips Sealed

SpartaN 07.01.2008 08:50:32
Pek sevdiğim söylenemez.. Ama sevmediğim yüzünden kötülemem gerekmiyor tabikide =)..
Lp.. Lb .. Korn Gibi grupların yaptığı nu metal değildir =).. Nu metale Rap motifleri vererek Değişik birşeyler yaratmaya çalışdıklarını söyleyebilirim..
Bu tür gruplara Nu metal değilde.. New Metal diyenleri duymuşunuzdur =)..
Nu metalden çıktılar..Halaa Nu diye kabullenmenin bir anlamı yok..
Unutmayınki Wink Yenilikler gelmeseydi.. Şu an sadece 1-2 Türle dolaşıyor olackatık... Bırakın Metal i şekillendirsinler..
Beğenilen Dinlenir zaten değilmi =)..

Go_To_Hell 07.01.2008 09:42:11
Onu tür olarak bile saymıyorum metal müzik türü değil çünkü.Çıplak bi müzik.Ne geleceği ne de geçmişi var.Mtv nin heavy metale karşı açtığı bir cepheden başka bişey değil.Yorum yapmayacaktım ama kendimi tutamadım.Üvey evlatı boşver evlat değil ki bu tür öyle bir de yok.
Forever heavy metal.

SpartaN 07.01.2008 11:38:23
Onu tür olarak bile saymıyorum metal müzik türü değil çünkü.Çıplak bi müzik.Ne geleceği ne de geçmişi var.Mtv nin heavy metale karşı açtığı bir cepheden başka bişey değil.Yorum yapmayacaktım ama kendimi tutamadım.Üvey evlatı boşver evlat değil ki bu tür öyle bir de yok.
Forever heavy metal.
Tipik bir yanılgı içerisindesin =).. Çok yanlış düşünceler bunlar..Tam tersi Metalin yozlaşmasını sağlayan en önemli tür. NU METALDİR...(O yok dediğin)..
İnsanlar Hafiften ağıra doğru gitmeyi severler.. Metalin öyle bir özelliği vardırki..Dinledikçe daha ağır şarkılari dinleme isteği uyandırır...
Ama gidipte hiç metal dinlemeyen birine SFU dinletirsen Wink Çöp tenekesi sesi verir adamın kulağına..
Bir çok insanlar Nu metal ve türevleri ağırlığında basit bir metal türüyle başlamıştır...Ve git gide ağır şarkılar dinleme isteğiyle beraber tür değişimleri gerçekleştirerek kendine uyan müziği bulur =)..
Bunun önemindede Nu metal ilk sırayı oynuyor denilebilir(İstisnalar dışında)
Küçüklüğümü hatırlırlıyorumda..O zamanlar işte Yok heavy miş yok Blackmış eser yok..!!BİLEN YOK!!
Müzik kanallarında Arada Bir Linkin Park.. Ve Red Hot çıkardı.. Tabi o zamandan beri çeken birşey olduğu için. Özellikle Lp yi canla başla dinlerdim..Zaman geçtikçe Çok hafif gelmeye başladı.. Artık eski verdiği coşkuyu verimiyordu.. Ve kendimi tür değiştirdiğim an buldum.. Herşeyin bir sırası vardır..Hafiften Ağıra doğru gidilir..Yavaş yavaş..En düzgünüde bu bence..
Ama her nedense bilmiyorum Lp dinleyenleri kınıyorlar.. Ve ÖZENTİ ifadesi altına koyabilecek kadar aptalca cümleler sarf edenlerde var...
Nu metal gibi türevler olmasaydı bilki Metal alemi bu gün.. Bu halde olmazdı Wink..
Çoğu kişi Linkin park vb gruplar sayesinde Rock-Metal olayına başlıyor..Ve türleri gördükçe ilgiden dolayı başka türlere göz atılıyor.
Ve birçok kişi metalci olduğunu belirtmek ve hava atmak bazında Lp dinleyen ve Nu metalcileri ezmek hükümü altında..Kendini Metalci olarak göstermeye çalışıyor.. Bilinki metal dinlemeniz nu metali eleştirmeniz anlamına gelmiyor..
Her ne kadar sevmesemde..Linkin Park sayesinde geldim bu durumlara kadar =)..
Ama sevmemem onları eleştirmem. Ve küçümsemem anlamına gelmiyor...

Saygılar..

Fallout 07.01.2008 15:05:53
bu tarz aslında içinde grunge,hip-hop,rap metal,funk metal,alternatif metal vs. gibi bir çok müzik türünü içerir tabi bazı gruplarda bu türlerden bazıları daha baskın olabiliyor bu tarzın temellerini atanlar korn,faith no more ve mr.bungle gibi gruplardır bu gruplar daha çok funk metale ve rap metale ağırlık vermişlerdir ama yeni çıkan grupların çoğunluğunun genellikle hip-hop ve rap metale yoğunlaşmaları zamanla bu tarzın rock müzikten soyutlanmasını sağlamıştır müziklerine gitar ve davuldan çok turntable hakim olmaya başlamıştır... bence yeni nesilden bu tarzı en iyi icra eden ve rocktan ödün vermeyen grup incubustur Wink

SpartaN 08.01.2008 08:26:34
bu tarz aslında içinde grunge,hip-hop,rap metal,funk metal,alternatif metal vs. gibi bir çok müzik türünü içerir tabi bazı gruplarda bu türlerden bazıları daha baskın olabiliyor bu tarzın temellerini atanlar korn,faith no more ve mr.bungle gibi gruplardır bu gruplar daha çok funk metale ve rap metale ağırlık vermişlerdir ama yeni çıkan grupların çoğunluğunun genellikle hip-hop ve rap metale yoğunlaşmaları zamanla bu tarzın rock müzikten soyutlanmasını sağlamıştır müziklerine gitar ve davuldan çok turntable hakim olmaya başlamıştır... bence yeni nesilden bu tarzı en iyi icra eden ve rocktan ödün vermeyen grup incubustur Wink
Neden hala Funk-tur , Rep-tir odur budur gibi motifleri muzigine yansitanlara Nu metal diyorsun acaba Huh?
Nu metalinde her metal gibi belirli bir ozellikleri vardir..Bu ozellikleri gostermeyen NU METAL DEGILDIR..
Orn;Linkn Park i baza alalim.. Onun eskiden Nu metal yapmasi Halen Nu olmasini gerektirmiyor..
Tam tersine Nu metalle-Rep i harmanlastirarak ortaya birseyler cikarmaya calismis Smiley..
Ama araya Rep girdikten sonra , o NU metal sinirlari arasina girmiyor..
Gecmisinde ne yaptigi , gelecegindede onu yapacagi anlamina gelmiyor Smiley

Fallout 08.01.2008 15:06:02
çünkü nu metalin içinde rapte,funkta,hip-hop'ta vardır bunu açıklamak istedim yoksa nu diyerek bişeyi açıklayamazsın bu tarzın etkilendiği türlere bakarak bişiyleri açıklayabilirsin Wink

SpartaN 09.01.2008 07:33:26
çünkü nu metalin içinde rapte,funkta,hip-hop'ta vardır bunu açıklamak istedim yoksa nu diyerek bişeyi açıklayamazsın bu tarzın etkilendiği türlere bakarak bişiyleri açıklayabilirsin Wink

Yeni yetme bebe gibisin Smiley
Boyle diyerek Nu metalden hic bir sey cakmadigini belirtmis oldun =) Bir Grup 1 kere nu yaptiktan 10 yil sonra Gothic yapmaya baslasa.. Nu da gothic de vardir diyebilecek kadar acizsindir belki Wink Allahtan Black yapan bir grup Rap katmadi muzige.. Yoksa Black Metaldede Rap in oldugunu savunurdun Smiley
Nu metal le ilgili uzun uzun yazilar var.. Birini acipta oku.. Bak bakalim o dediklerinle alakasi varmi Smiley

Fallout 09.01.2008 17:00:02
enterasan bi şekilde beni anlamamaya çalışıyosun ve de yavaştanda saçmalıyorsun yazarken biraz daha düşünüp yaz... yaw gothicle ne alakası var bunun dostum bu heryerde böledir nu metal rap vokallerden turntablelardandan ve sert gitar rifflerinden oluşur bu 2X2=4 tür.ben bu tarzın etkileşimleri olduğu türleri yazıyorum oraya sen olayı saçma salak bi yere çekiyosun son 10 yıldır çıkmış olan bir tür ve kendini yeni yeni geliştiriyo... bir tür ortaya çıkarken bazı tarzlardan ve türlerden etkilenilir buda gayet normal bişi ben bunları açıklımaya çalışıyorum... okadar çok şey yazmışın ama nu metali müzikal anlamda hiç açıklayamamışın dostum... bu tarzın nasıl ortaya çıkyığla iligli biraz bilgi edin lp,lb vs. anasının karnından nu metalci çıkmadı...

neorammstein 10.01.2008 01:05:03
 1990'lı yılların başında Alternatif metal türünün değişime uğramasıyla ortaya çıkmıştır. İcra edenler Hardcore punk, Heavy Metal ve Thrash metal gruplarından etkilenmişdir.

Nu metali heavy metalden ayıran en büyük özellik diğer metal grupları kadar sert ve net şarkı sözleri bulunmaması ve zenginlik kaygısı içermeyen enstruman kullanımıdır[kaynak belirtilmeli]. Örnek olarak hemen hemen tüm nu-metal grupları gitar sololarından kaçınırlar. Metal müzikte vazgeçilmez olan müzikal elementlerin yerini turntable, rap vokal ve benzeri öğelerle doldurmaya çalışırlar.

kaynak. wikipedia.org

SpartaN 10.01.2008 07:48:53
1990'lı yılların başında Alternatif metal türünün değişime uğramasıyla ortaya çıkmıştır. İcra edenler Hardcore punk, Heavy Metal ve Thrash metal gruplarından etkilenmişdir.

Nu metali heavy metalden ayıran en büyük özellik diğer metal grupları kadar sert ve net şarkı sözleri bulunmaması ve zenginlik kaygısı içermeyen enstruman kullanımıdır[kaynak belirtilmeli]. Örnek olarak hemen hemen tüm nu-metal grupları gitar sololarından kaçınırlar. Metal müzikte vazgeçilmez olan müzikal elementlerin yerini turntable, rap vokal ve benzeri öğelerle doldurmaya çalışırlar.

kaynak. wikipedia.org

Bir wikici daha .. Pöf  =)..

Benimde anlatmak istediğim buydu =).fallout arkadaşım =) Rep Ve Metal birbirine zıttırlar.. Bu yüzden o 10 yıl önce çıktı dediğin şeyi.. Çıkartırlarken Rep Gibi motiflerle eksikleri giderelim diye bir düşünce varsa , bende Metalden Anlamıyorum =).

Onun amacı bambaşka bir şey...

Bazı insanlar vardır kendini NU ya adamıştır.. Çünkü kulakları ne Metalin o ağırlığını seviyor..Nede o Rock'taki yumuşaklığı..

Tabi bu 2 sinin arasında yapılan şeyde Nu metal olarak geçiliyor.Bizim milletimizin.. (sende dahil) 3-5 tane bildiği grup var.. Onlarda Nu dışında eklentiler yaparak ünlü olmuş.Halbuki O zıtlığı ortaya koymak Grubun türünü Nu metal değil bambaşka birşey yapıyor (Hiç yoktan Metal eki almaz).Sırf bu saçmalığın giderilmesi için bağzı gruplar Nu metal dışına atıldı , ve New metal diye bir metal türünün çıkması söz konusu oldu =).. Peki ya neden Huh?

Sen ve senin gibi insanlar (Cahil deniyor kısaca bunlara) dinlediği grup 3-5 tane ve bu gruplarda bazı metal dışı faktörleri ortaya atmış , böyle gördükten sonra kafalarına bu Nu Metaldir diye yerleştiriyor.Halbuki değil.Senin şu anda yaptığın sadece kafanı bir yere sabitlemek ve geri kalanını işitmemek.. Bence o kafanı alt taraflardan alıp yerine koyma zamanın çoktan gelmiş gibi gözüküyor =)

Ve sana sorucam..Nerden biliyorsun öyle şeyler içerdiğini. ; Dinlediğini söyleyip Lp,Lb,korn vb grupları örnek göstereceksin..( Çünkü böyle motifler işleyen çok Nu'cu yok ) İyide kardeşim..O gruplar NU değilki....

Bağzı şeyleri araştırmak iyidir.. Unutma her zaman duyduğun bilgi doğru değildir Wink

Dipnot:Tebrikler Çok Düşünmüşsün Yazarken =) ( Kaç saat ? )

Fallout 10.01.2008 08:40:25
Tamam metalci kardeş sen en iyisini bilirsin bi metalciyle gereğinde fazla tartıştım gene “karşındakine anlatabileceğin onun algılayabileceği kadardır” sözünüde bana tekrardan doğrulattığın için çok sağol Wink bu arada hiç tanımadığın biriyle bu tarzda konuşman senin adına gerçekten düşündürücü… bu mevzudaki son mesajımdır sana metal hayatında bol şans hoşçakal 

neorammstein 10.01.2008 11:03:34
hakaret içeren cümleler kurmayın* örn spartalının cahil demesi gibi.      kaynakçı

SpartaN 10.01.2008 11:43:16
hakaret içeren cümleler kurmayın* örn spartalının cahil demesi gibi.      kaynakçı
Cahil cumlesi hakaret iceren bir cumle degildir Smiley..ORN;Benim ulkemin yarisindan fazlasi cahildir Smiley Bilmemek suc degil..Ogrenmemek suctur!

Fallout..Sana gelince..O soz soyledir..""Ne kadar bilirsen bil , bildiklerin karsindakinin anlayabilecegi kadardir""
Ne yazikki cumleyi yanlis algilamisin..Birdahakine yazarken dogruluguna dikkat edersin...Bana cevap vermektense kacmayi eyledin..Gidiyorsan hic tutmayayim..Simdi gidebilirsin HUZURUMDAN =)

neorammstein 10.01.2008 11:54:06
kullanıldığı yere ve amaca göre değişir.  "Sen ve senin gibi insanlar"  diyerek başlıyosun cümlene. uzatma artık  göz

K1NGEFER 11.01.2008 12:43:10
arkadaşlar paylaşımlar ve tartışmalar bi forumun temel taşlarıdır ama SAYGI ÇERÇEVESİNİ AŞMADAN
lütfen daha saygılı biçimde tartışalım göz

@zr@!L 29.01.2008 03:55:06
spartan her nekadar milletti cahil olarak görüp kendin çok şey biliyomuş gibi davransanda unutma ki seninde bilmediğin çok şey var ve sen cahil olmuyorsan burdaki kimseye de cahil demeye hakkın yok...arkadaş bildiği kadarıyla düşüncelerini aktarmaya çalışmış bunlar onun kendi yorumudur bazı şeyleri bilmişliğinle değiştiremezsin...
kusura bakmayın konu dışı oldu... :-\ama gerçekten yazarken ne yazdımıza dikkat etmemiz gerekir... Wink
metal ağır bir müzik olduğu için nu metalin hızlılığı ve hafifliği dışlatıyo kendini.... Roll Eyes

lordii 02.02.2008 03:30:05
bence özentilerin daha çok dinlediği bir tür olduğu için üvey evlat oluyor ben öle çok aramam ama yinede diinlerim birde bazı özentiler kurnaz çıkıyorla ve nu metal hoş diil fln diyo ve gerçekte metal dinleyicisine hava atmaya çalışıyorlar Grin

Brainiac 07.02.2008 06:59:39
spartan her nekadar milletti cahil olarak görüp kendin çok şey biliyomuş gibi davransanda unutma ki seninde bilmediğin çok şey var ve sen cahil olmuyorsan burdaki kimseye de cahil demeye hakkın yok...arkadaş bildiği kadarıyla düşüncelerini aktarmaya çalışmış bunlar onun kendi yorumudur bazı şeyleri bilmişliğinle değiştiremezsin...
kusura bakmayın konu dışı oldu... :-\ama gerçekten yazarken ne yazdımıza dikkat etmemiz gerekir... Wink
metal ağır bir müzik olduğu için nu metalin hızlılığı ve hafifliği dışlatıyo kendini.... Roll Eyes
En azından konu dışı olduğunun farkındasın.

iSSakof 21.02.2008 12:06:43
rapciyim ama metal dinliyorum gibi bisey...:S

sibHELL 22.02.2008 15:23:16
populer kulture ayak uydurup piyasada yer edinebilmek icin olusturulmus tek tur oldugu icin

Brainiac 26.02.2008 13:04:17
Biraz okuyup araştırsanız nu-metal'in rap müzikle  uzaktan yakından ilişkisinin olmadığını görürsünüz.
Bildiğiniz iki üç grupla nu metali bağdaştırma çabanızı anlayamıyorum. LP, LB gibi gruplar tam olarak nu grupları değildir. Rapcore denilebilir. Gerçek nu'ya örnek isterseniz de Chimaira verilebilir.

lordii 27.02.2008 08:22:21
Biraz okuyup araştırsanız nu-metal'in rap müzikle  uzaktan yakından ilişkisinin olmadığını görürsünüz.
Bildiğiniz iki üç grupla nu metali bağdaştırma çabanızı anlayamıyorum. LP, LB gibi gruplar tam olarak nu grupları değildir. Rapcore denilebilir. Gerçek nu'ya örnek isterseniz de Chimaira verilebilir.
çok haklısınnn nu da bir tür

VaMpiRe 27.02.2008 09:40:25
ohooo bu iş iyice b..'a sarmaya başladı ama yok rapcore ,yok rapçiyim de metal dinliyorum saçmalıkları herşey için ayrı ayrı türler çıkarıp da ona göre dinlemeniz gerekmez.

Brainiac 29.02.2008 08:38:49
Deftones - Bored

Deftones - Passenger

Disturbed - Prayer

Disturbed - Land Of Confusion

Disturbed - Down With The Sickness

Disturbed - Stricken

Drowning Pool - Bodies (Let The Bodies Hit The Floor)

Nu metal anlayışınızı bir nebze de olsa değiştirebilirsem ne mutlu bana. Smiley

Brainiac 17.06.2008 10:00:16
nu arada şu none-metal saçmalığı da nedir anlamadım gitti?

Nu --> neo --> new ki bu da new metal demektir.

metalin yeni hali yani..

O çok sevip saydığınız SOAD da bir nu metal grubudur eklemeden edemiycem kaynakçı

Cruelty.Piggy 17.06.2008 12:34:06
Nu --> neo --> new ki bu da new metal demektir.

metalin yeni hali yani..
süper chimaira , slipknot kraldır  kral2

Disturbed 17.06.2008 12:55:57
nu-metal nasıl uvey evlat olur ya şaka gibi Smiley başta Disturbed-slipknot-korn-deftones we daha aklıma gelmeyen bir dünya baba grubun müziğinin içinde yer aldıgı bi tür bence uvey olamaz...

Sayfa: [ 1 ]