TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Türk Rock Müzik

Konu: Haluk Levent

Sayfa: [ 1 ]

haluklevent 20.05.2007 23:35:41

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595
26 Kasım 1968 yılında Adana'da doğdu. İlk ve ortaokulu Sabancı İlk Öğretim Okulu'nda okudu. Ortaokul sıralarındaki taklit yeteneği onu tiyatro çalışmalarına yöneltti. Liseyi Adana Atatürk Lisesi'nde okudu. Haluk Levent'in tiyatro faaliyetleri lise yıllarında da devam etti. Liseden sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği'ni kazandı, bir yıl okudu fakat devam etmedi. Sonra Ankara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı'nı kazandı ancak yine bir yıl devam etti. İkinci yılında Orta Doğu Üniversitesi Fizik Bölümü'nü kazandı yine devam etmedi. Bu kez Ankara Üniversitesi Muhasebe Bölümü'nü kazandı ancak ısrarla yine devam etmedi ve son olarak Bilkent Üniversitesi Dil Öğretim'e kaydını yaptırdı.

Bu arada ticaretle de uğraşan Haluk Levent işlerinin iyi gitmemesi üzerine İstanbul'a geldi. Özellikle Ortaköy'de barlarda çalışarak geçimini sağlamaya çalışan Haluk Levent 1992 yılının sonlarına doğru ilk albümü "Yollarda Bulurum Seni" yi Nokta Müzik''e yaptı ve o albüm 600,000 adet sattı. Bu albümle birlikte tanınan Haluk Levent sayısız hayır konserine çıktı. Buradan elde edilen gelirlerle yüzlerce insana dializ ve solunum makinesi aldı.1989 yılında çekte tahrifat suçu işlediği gerekçesiyle 9 ay 15 gün cezaevinde yattı. Cezaevi günlerinde kendisini sevenlerin yalnız bırakmadığını söyleyen Haluk Levent cezaevi çıkışından sonra konserlerine devam etti. Albümleri satış rekorları kıran Haluk Levent son olarak askere giderken "Yine Ayrılık" adlı albümünü çıkardı. Bu arada çevreci özellikleri ile de bilinen genç sanatçı destek amacıyla 11 saat sahnede şarkı söyleyerek kırılması güç bir rekor denemesinde de bulundu.

gravedigger 21.05.2007 10:57:58
abi insan bu kadar okuldan birine gider be=)

I ka barra haha 21.05.2007 11:34:04
bencede

briancolic 25.06.2007 05:08:07
bu adam yüüznden eline 20 ,30 milyona akustik,klasik gitar alan herkes ortalıkta rockçıyım die dolaşır oldu !!yazık ,esefle dinlenmemesini tavsiye ediyorum!!:S

jayjay 26.06.2007 01:12:31
burada o kadar sanatçı var Türk olarak...Ama Kıraç yok en başta....Yani haluk levent'e hakaret etmek biraz saçma geliyor....Her siyah giyende rock cıyım diyor.....

briancolic 26.06.2007 03:21:18
sevmiyorum düşüncem bu,kıraç içinde aynı düşünceler içindeyim!!

The GeniuS 29.06.2007 10:52:07
<DIV>sevmiyorum düşüncem bu,kıraç içinde aynı düşünceler içindeyim!!</DIV>

aynen katılıyorum

Brainiac 03.07.2007 02:40:20
Kesinlikle
<DIV>bu adam yüüznden eline 20 ,30 milyona akustik,klasik gitar alan herkes ortalıkta rockçıyım die dolaşır oldu !!yazık ,esefle dinlenmemesini tavsiye ediyorum!!:S</DIV>

rockdays 05.07.2007 00:02:35
haluk leven bir kac hafta önce izmitdeydi konserine gittik gercekden muhtesem biri anadolu rockın kesinlikle en iyilerinden biri sahne performansı muhtesemdi diye bilirim

Dussokagi 01.08.2007 11:34:00
1997 senesinden beri dinlerim fırsat buldukçada konserlerine gitmeye çalışıyorum

elektroist 11.08.2007 02:05:40
belli bir dönem kör-topal bile olsa anadolu rock kavramını ivmesini belli bir süre taşımaya çalışmış insanlardan..

000WilD 09.10.2007 11:39:04
kıraç ı da Haluk leventi de gayet başarılı buluyorum iyi sanatçılar.

Dead_Dead 17.11.2007 05:55:06
Onu taklit edenler veya ne biliyim onun yaptıgını yapmaya çalışanlar yüzünden neden kötü bir müzisyen oluyor anlamıyorum?Bence Cem Karaca Barış Manço gibi ustalrın yetiştirdigi iyi bir müzisyen.Ben sokaklarda Slipknot ya da ne biliym şimdi türemiş Tokio hotel gibi ya da ne bilim ya Çilekeş manga üçnoktabir...falan filan rock dinlemekle rockçıda olunmaz.Siyah giyinmeklede bi felsefe bu rock felsefesi agır bi felsefedir.Kimse kendine ben rockçıyım ben metalciyim gibi kavramlar içine sokmasın...

kurena(: 07.02.2008 02:59:10
çok fazla ihtiyaç duyduğum bir isim değil ama arada kulak misafiri olurum oda şarkıda sözler falan bazem etkileyici gelirde buda çok nadir olur Grin ama ben olmasamda çok seveni var bunu biliyorum..! Wink

irem 07.02.2008 08:04:12
ya en son çocukkene dinlemiştim ondan sesini falan şarkılarını yada hatırladığım pek söylenemez Undecided
yani sevmiyorum.. Cheesy

Sayfa: [ 1 ]