TURKROCKER.com FORUM - ÜLKENİN EN GÜNCEL ROCK-METAL SİTESİ (Arsiv Ana sayfa) => Yabancı Rock Müzik

Konu: The Cranberries

Sayfa: [ 1 ]

rebel 24.05.2007 12:47:42

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1327

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1333

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1589

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/content/r/u/m/rumeliweb/html/turkrocker/forum/Sources/Subs.php on line 1595

Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın

The Cranberries" grubunun ünlü solisti Dolores şarkı söylemeye 3 yaşında başlamıştı. Kısa zamanda müziğe oldukça bağlanan Dolores bütün gençlik yıllarını piyano çalarak ve şarkı sözleri yazarak geçirdi. 1990 yılına gelindiğinde kendine güveni tamdı. Müzik bütün yaşamıydı ve bunu profosyonel olarak yapmak istiyordu. Bunun için dahil olabileceği bir grup aramaya başladı. Bu arayış fazla uzun sürmedi ve bir arkadaşı aracılığıyla "The Cranberries Saw Us" isimli bir gruptan teklif aldı.

"The Cranberries Saw Us" altı yedi ay geçmişi olan yeni ve genç bir gruptu. Fakat bu dört kişilik grubun solisti başka bir grup çalışmasına dahil olmak için gruptan ayrılmaya karar vermişti. Bu da onları yeni bir solist aramaya mecbur bıraktı. Dolores gruptan ayrılacak olan Niall’in kız arkadaşının arkadaşıydı. Bu yolla tanışmış oldular.

Grupla ilk karşılaşması deneme niteliğindeydi. Diğer grup elemanlarının karşısına sözleri ilk erkek arkadaşı hakkında olan "Linger" isimli parça ile çıktı. Diğerleri tarafından büyük bir hayret ve beğeni ile karşılandı. Fakat onları hayrete düşüren şarkının sözleri değildi; onlar böyle ufak tefek bir insandan nasıl böyle güçlü bir ses çıkabileceğine şaşırmışlardı. Dolores gruba hemen kabul edildi.

Artık kendilerine yeni bir solist bulmuş olan grup gönül rahatlığı ile çalışmalarına devam edebilirdi. Grup küçük bir stüdyo çalışması yapmaya karar verdi. Aslında üç parçadan oluşacak olan bu kayıt ticari kaygıdan çok halkın tepkisini ölçmek için ortaya çıkmış bir çalışmaydı. Bu yüzden sadece 300 kopya çıkarıldı ve müzikmarketlere dağıtıldı. Bu 300 kopyanın tamamen tükenmesi sadece birkaç gün aldı. Bu başarılarından sonra grup adını "The Cranberries" olarak değiştirdi. Daha sonra bir kayıt stüdyosunda çalışmakta olan bir arkadaşları onlara bir deneme kaydı çekmelerini önerdi. Onlarda hemen bir deneme kaydı yaparak bunu bildikleri tüm plak şirketlerine dağıttılar.

Bu deneme kaydı Londra’daki plak şirketlerine ulaştığında büyük beğeni ile karşılandı ve bundan sonra gruba yavaş yavaş teklifler gelmeye başladı. Sonraları "Island Records" isimli bir plak şirketi için söylemeye başladılar.

Deneme kayıtları o kadar beğenilmişti ki basına dağıtıldı ve müzikseverlere sunuldu. The Cranberries bu sınavıda geçmişti. Kayıt bütün çevrelerce beğenildi. Yaş ortalamaları 19’u ancak bulan bu genç grup müzik dünyasında "gelecek" olarak görülüyordu.

Topluluk için herşey mükemmel gidiyordu fakat birden herşey alt üst oldu. Bir bakıma tecrübesizliklerinin kurbanı oldular. Deneme kaydının sonuçlarına bakan grubun kendine güveni tamdı ve 1991 yılında başarılarından emin bir şekilde "Uncertain" adlı bir single albüm çıkardılar. Albüm beklenenin yanına bile yaklaşamamıştı. Bütün kapılar suratlarına kapanmaya başladı. Eleştirmenler albümü başarısız olaraknitelendirirken için için "The Cranberries" in boşuna şişirilmiş bir grup olduğu görüşü yayıldı. Böylece o genç yaşlarında müzik dünyasının ne kadar acımasız ve vefasız olduğunu öğrendiler. Bütün bunlar yetmezmiş gibi birde menejerleri ile sorunlar yaşamaya başladılar. Bütün bu sorunlar üst üste binince grubun üstüne kaldıramayacakları kadar büyük bir yük bindi ve topluluk ayrılmanın eşiğine geldi.

İşte bu sırada yerel bir grubun konserini seyreden Dolores yanındaki arkadaşına dönerek grubun tekrardan toparlanmasında en büyük rolü oynayan sözü söyledi. "Başka herkez bunu yaparken biz niye yapamıyalım?". Bu an grubun yaşantısında bir dönüm noktasıydı.

Sonunda "The Cranberries" kendini yeniden toparlamaya başladı. Herşeye en baştan başlayacaklardı ve bu sefer hata yapmak yoktu. Bütün dünyaya bu gençlerin gerçekten "gelecek" olduğunu kanıtlamalıydılar.

İlk adım olarak kendilerine yeni bir menejer buldular ve büyük bir istekle stüdyo çalışmalarına başladılar. Amaçları ilk albümlerini çıkarmaktı. Albümün ismi "Everybody Else Doing It So Why Can’t We" ("başka herkez bunu yaparken biz niye yapamayalım") olacaktı. Albüm 1992 yılında Dublin de yapıldı ve 1993 yılında tüm müzik marketlere dağıtıldı. Albüm İngiltere, Avrupa ve Amerika’da oldukça başarılı oldu. İrlanda’dan sade vatandaşlar olarak ayrılan grup elemanları geriye yıldız olarak döndüler. Artık tüm dünyada tanınıyoz ve satıyorlardı.

Moralleri oldukça yüksek olan grup elemanları bu başarılarının bir şans eseri olmadığını kanıtlamak istercesine hemen stüdyo çalışmalarına başladılar. İkinci albümleri olan "No Need To Argue" 1995 yılında piyasaya sürüldü. Bu albümde büyük bir başarı kazandı ve üç hafta gibi bir sürede bir milyon kadar sattı. Albümde yer alan "Zombie" büyük sansasyon yarattı ve single olarak hiç piyasaya sürülmemesine rağmen Amerikan radyolarında en çok çalınan şarkılar arasında yerini aldı.

Dolores Mary O’Riordan Burton, Noel Anthony Hogan, Michael Gerard Hogan ve Fergal Patrick Lawler isimli bu dört genç sonunda kendilerini göstermişti. Gelecek vaadettikleri söylenmişti ve onlar da bunu kanıtlamışlardı.

Grubun son albümü 27 Nisan 1999 tarihli "Bury The Hatchet". Bury The Hatchet’da yer alan parçalar Animal Instinct, Loud and Clear, Promises, You and Me, Just My Imagination, Shattered, Desperate Andy, Saving Grace, Copycat, What’s On My Mind, Delilah, Fee Fi Fo ve Dying In The Sun.

Stüdyo albümleri
Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? (Nisan 1993)
No Need to Argue (Eylül 1994)
To the Faithful Departed (Nisan 1996)
Bury the Hatchet (Nisan 1999)
Wake Up and Smell the Coffee (Ekim 2001)

Toplama albümleri
Bury the Hatchet - The Complete Sessions (2000)
Stars - The Best of 1992 - 2002 (Eylül 2002)
Treasure Box - The Complete Sessions 1992-1999

Canlı performans albümleri  
Doors And Windows (1995)
In Concert at the BBC (1994)
In Concert: New Rock #94-44, disc 2 of 2 (1994)

Register or Login

Register or Login

cran 09.06.2007 12:26:18
umarım bu konuyu acan ıı bı cran dınlııcısıdır tek temennım bu

rebel 09.06.2007 13:00:10

Bir iki şarkısını bilirim o kadar kimse açmamış diye açmıştım  Wink

briancolic 25.06.2007 05:25:00
açmakla ii yapmışsın !!!çünkü bu grup dnyadaki bi çok insana öncü olmuştur hem müzik tarzı hemde kimliklerini bulmalrı için,bana oldukları gibi!!gazate ilanıyla bulunnan bi solistle yarattıkları şeyler!!bişey sölemek bile gelmiyo aklıma,harikalar!!sevdigim şarkılarını yazmaya kalksam ztaen sayfa kabarır!!Dolores Oriordan ın solo albümünü dinleyin derim!!

jayjay 26.06.2007 01:17:09
Cranberries gerçekten harika....çok güzel bir sesi var..zaten o insanı cezbediyor

greenday_gltn 22.07.2007 08:03:10
iyi bi gurup sesi çok iyi

cehennet 23.07.2007 23:36:10
zombie mükemmel bi parça ya kadının sesine hastayım zaten ne kadar deişik bi ses böyle çok iyiler denilecek fazla şey yok Wink

ameliee 08.09.2007 18:05:59
cranberries süper bi grup yha..dolores'in sesine hastaımm.zombie yi kendimi bildim bileli sölüorm (herkes bıktı ben hala bıkmadm) oyüsden bana mini mini bir zombieee dio arkadaşlarmm Cheesy Cheesy

hard_rock 13.09.2007 05:12:14
zombie ve elektronic blue eyes  ..... dolers in sesi çok özel ya ...benim öle sesim olsa 24 saat konuşurum Tongue

lissa_sc 29.09.2007 17:31:58
ahh ahh ne sesdir dolores'teki  Kiss ama solo istemiyorum grup birlessin yine  Undecided birlesme laflari var ortalarda yine ama.. amasi var iste ne ne kadar dogru, solosundada pek fark göremiyorum müzikte filan ama dolores eski dolores degil  Embarrassed

bebek 20.10.2007 06:19:17
çok tatlı bi ses   CENNETtEN GELEN SES DEMİŞLER  BUNLARA Smiley
bi  parçaları wardır  dinle  dinlen eri uyu huzur bul 
Linger 

neorammstein 30.10.2007 13:13:30
kadının sesi gerçekten çok güzel  Yeniden bi patlama yapsalar keşke...  söndü

**Hipopotika** 31.10.2007 02:50:44
dreams
 zombıe
there she  goes
bu we daha fazla sarkılarını sewerek dınlerım tarzlarını begenırım bence guzelll

BloodLine 03.11.2007 12:42:54
amy lee adlı şahsı hertarafında sallayabilicek olan sağlam bi hatun...
promises babadır.

zynp 08.12.2007 09:47:55
zombie nasıl bi parçadır ya hayranım şarkıya Roll Eyes

Brainiac 08.12.2007 11:56:53
Zombie cidden harika şeytann

@zr@!L 25.01.2008 04:08:20
Ne denebilir ki başka....MÜKEMMEL... satan

neorammstein 25.01.2008 04:09:09
sesi sağlam

Ninhursag_ 25.01.2008 04:10:37
Seviyorum bi kaç şarkısını ya, güzel..

mihrimah 26.01.2008 15:02:49
Dolores hayatımı bir şarkısı ile değiştirdi desem yeridir...( promises ) ...
O büyülü sesini ve notaları etrafına serpince mest olmuştum...
Ve tabi akabininde tüm şarkıları ...  offf  
Başarısızlığa yenilmeyip Doloresin sahneye fırlayıp söylediği ve albümlerine isim olab şu laf Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? " onların azminin ve başarısının göstergesidir.
Cranberries'in dağılması kötü oldu ama olsun Doloresin çalışmalarıda başarılı...
Hakkında söylenecek söz, sevilen şarkıları oldukça fazla yazsak sabah olur... öpücük öpücük öpücük

kurena(: 07.02.2008 05:45:21
doLares in sesi çok süper etkileyici büyüleğici. çok iyi çalıyolar ve vokalinde güzelliği artı puan..zaten olmak istediği yerdeler özllikler zombie şarkısını bilmeyen oluğunu düşünmüyorum..dinleken rahatlıyorum  Cheesy

lordii 07.02.2008 05:46:55
zombie de o makyajla tanıyamadımmm önce ama sonra çaktımmm çok güzel bir şarkı bu arada

irem 08.02.2008 03:01:28
dolores güzel ses ama dediğim gibi bayanları dinlerken sıkılıyorum buda öyle oluyor parça başalayınca bruce a filan geçmek istiyorum ama sesi cidden sağlam..

Luna Lovegood 08.02.2008 08:17:21
zombie bence de çok güzel. ama dolores in solo albümü de harika.

Sayfa: [ 1 ]